outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys

 Deze week  is de knock-outfase van de districtsbeker van start gegaan.  Rijnsburgse Boys ontvangt  in het kader hiervan op dinsdagavond 25 oktober zaterdag derdeklasser  Westlandia uit Naaldwijk. Voorafgaand aan deze eerste bekerronde was er een  poulefase. Westlandia werd daarin groepswinnaar door overwinningen op SEP en MSV’71 en een gelijkspel tegen Wateringse Veld. Rijnsburgse Boys was, net als alle overige Topklassers, voor de poulefase vrijgeloot. Vorig seizoen zag het er niet naar uit dat de clubs uit de Topklasse ook nu weer aan het districtsbekertoernooi zouden deelnemen.  De KNVB vreesde dat het speelschema te vol zou worden voor deze clubs. Het was een niet al te sterk argument, zeker aangezien de Topklasse een maand eerder begint dan de andere competities. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Rijnsburgse Boys (en andere clubs) de KNVB hadden laten weten niet gelukkig te zijn met het besluit. Immers, waar de clubs uit de Eredivisie in de KNVB-beker pas in de tweede ronde instromen, zou eenzelfde opzet voor de clubs uit de Topklasse het probleem oplossen. In de weken dat de overige clubs de poulefase van  de districtsbeker afwerken begint de Topklasse al aan de competitie. Zo is het aantal wedstrijden in één keer rechtgetrokken. De KVNB was niet beroerd om naar de bezwaren te luisteren en kwam terug op het voorgenomen besluit.

En dus krijgt Rijnsburgse Boys ook dit seizoen de kans om op een doordeweekse avond een aantal spelers die (te) vaak op de bank zitten, of van een blessure terug komen, speelminuten te laten maken. Tim Orlowski kan zodoende weer eens een volledige wedstrijd keepen en de nodige ritme opdoen. Wellicht zien we ook weer Richal Leitoe in het veld. Na een jaar blessureleed speelde hij afgelopen zaterdag ruim twintig minuten verdienstelijk mee met het tweede. Ook Kevin Westmaas was ook zoveel hersteld dat hij vorige week, in de oefenwedstrijd tegen HBS en in de bekerwedstrijd van het tweede, zijn minuten kon maken. 

Op 14 november 1922 werd RKVV Westlandia opgericht. De Rooms-katholieke vereniging is met name bekend geworden door de prestaties van de het eerste zondagelftal. Op 10 mei 2009 werd deze club voor het eerst in haar bestaan kampioen van de Hoofdklasse A van het zondagamateurvoetbal. De algehele titel werd dat jaar op een haar na gemist. Deze ging naar WKE en werd daarmee de tegenstander van Rijnsburgse Boys in de strijd om de algehele landstitel. Binnen de Naaldwijkse club werd tien jaar geleden ook een zaterdag afdeling opgericht. Inmiddels is deze zaterdagtak met acht senioren elftallen (en wellicht volgend seizoen tien) tegen vijf senioren  elftallen op de zondag, in populariteit toegenomen. Het niveau waarop het eerste elftal van de zaterdag speelt is echter  wel  lager dan die van de zondag. Het eerste elftal op zondag speelt in de Hoofdklasse (de ploeg draaide in het promotiejaar voor de Topklasse bijzonder slecht en is zodoende in de Hoofdklasse blijven hangen). Het eerste elftal op zaterdag speelt in de derde klasse B.  Na zeven competitiewedstrijden staat de ploeg boven aan het rechterrijtje met negen punten. De ploeg kende een fantastische competitiestart: de eerste drie wedstrijden werden gewonnen. Vervolgens kwam de klad erin. Vier wedstrijden op rij werden met verlies afgesloten. Wat dat betreft ontvangt Rijnsburgse Boys een getergde tegenstander…

De wedstrijd wordt of op veld twee gespeeld  (bij goed weer) of op veld vijf (bij slecht weer).

Programma dinsdag 25 oktober 2011
Rijnsburgse Boys – Westlandia (aanvang: 20.00 uur)
Daarnaast nog 38 wedstrijden….

Wedstrijdverslag Rijnsburgse Boys – Westlandia
Het verslag van de bekerwedstrijd is vanaf woensdagochtend te lezen hier op de website.