Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – VVSB (KNVB Beker)

vvsb

Een heuse derby staat er woensdag op het programma in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi, want het naburige VVSB uit Noordwijkerhout komt op bezoek! Een wedstrijd die al lonkte toen de lotingen voor de eerste en de tweede ronde van het toernooi bekend werden gemaakt. Daar waar VVSB geen eerste ronde hoefde te spelen, moesten de Uien eerst afrekenen met zondageersteklasser VV Hoogland. Dat lukte zoals te verwachten viel (0-3), waardoor de Boys nu de strijd aan mogen gaan met het eerste elftal van Voetbal Vereniging Sint Bavo. Een wedstrijd die veel belooft, want beide teams willen voetballen.
Het recente verleden
In de voorbereidingsperiode deze zomer speelde Rijnsburgse Boys al tegen VVSB, net zoals in eerdere voorbereidingen. Toen al werd duidelijk dat de Uien een zware wedstrijd tegemoet gaan woensdag. Op 4 augustus tegen VVSB wist Rijnsburg pas in de laatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker te fabriceren: 2-2. Nick Kuipers scoorde, anders zouden de Uien net als vorig seizoen van VVSB hebben verloren. Het geeft maar aan dat het geen walk-over gaat worden voor geel-zwart. Trainer Wilfred van Leeuwen heeft van VVSB een stabiele formatie gemaakt, die vorig seizoen heel lang meedeed om de titel. Naar het zich laat aanzien gaan de Noordwijkerhouters ook dit seizoen ver komen.

Kopie van IMG_5795

Bekend
Voor zowel Niek Oosterlee als Wilfred van Leeuwen heeft de tegenstander van vandaag geen geheimen. Van Leeuwen was de laatste weken regelmatig op ons sportpark te gast. Eén man in het bijzonder moet hem bekend zijn. In zijn periode als trainer van Westlandia had hij Raily Ignacio onder zijn hoede, die na een fantastisch seizoen, bekroond met de titel in de zondaghoofdklasse (toen het hoogste niveau), naar ADO Den Haag ging. Ook Van Leeuwen werkte daarna bij ADO Den Haag. Op de website Voetbal in de Bollenstreek noemde Van Leeuwen Ignacio zelfs zijn favoriete speler.
Variatie
De laatste weken moest VVSB zijn targetman Serbony, neef van Ignacio, missen. Maar de van Katwijk overgekomen Tomas Tavilla speelde op diens positie in het centrum van de aanval uitstekend, in een meer zwervende rol. Het geeft aan dat VVSB kan variëren. Nu Niek Oosterlee ook wat ruimer in zijn mogelijkheden zit, maakt dat het verrassingselement vandaag alleen maar groter. Er staat in ieder geval echt iets op het spel: de volgende ronde kan zomaar een zeer aansprekende tegenstander opleveren. Zowel financieel als sportief is het halen van de volgende ronde dus een aanrader…