outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Voorschoten 97

 In de halve finale om de Districtsbeker West II ontvangt Rijnsburgse Boys dinsdag 27 april de kersverse kampioen van de 1e klasse B: Voorschoten ‘97. Tegelijkertijd wordt in Leiden de wedstrijd UVS-Capelle gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur. De winnaars spelen op 22 mei a.s. de bekerfinale tegen elkaar op Nieuw-Zuid in Katwijk.

Tegenstander Voorschoten ’97 kent een gelijkmatig seizoen. Zonder zelf een periodetitel te winnen behaalde het afgelopen zaterdag de kampioenstitel. Door 1-1 te spelen tegen Alblasserdam werd het 1 wedstrijd voor het eind van de competitie onbereikbaar voor Vitesse Delft. Succes voor trainer Hein van Heek die afgelopen seizoen Noordwijk nog voortijdig moest verlaten. Het is hem snel gelukt de naar WKE vertrokken John de Wolf te doen vergeten. De behaalde titel kent ook een enige bijdrage vanuit ons dorp door de inbreng van ex-Rijnsburgse Boys speler Joey Zandbergen. De voetbalwereld is niet rijk aan heel veel tradities. Maar eigenlijk zou een dergelijke speler, die dinsdag op het eigen “nest” terugkeert, met een warm applaus verwelkomd mogen worden. Ook Jaap-Jan Zandbergen hoopt volgend jaar hoofdklassevoetbal te spelen in het groen-geel van Voorschoten ’97. Na J. (Joey) Zandbergen en J. (Jeffery) Zandbergen (ex-Quick Boys) dus volgend jaar een J.J. Zandbergen in de Voorschotense selectie.


Selectie Voorschoten ’97

De bekercompetitie kent zijn aanvang nog ver voor de tijd dat Nederland ondergesneeuwd raakt. In augustus en september worden de eerste wedstrijden voor deze bekerronde afgewerkt. Na een eerste plaats in de poule-fase, waarbij Voorschoten ’97 met een 1-1 tegen FC Lisse werd begonnen, worden achtereenvolgens VVOR (3-2), NSVV (3-0) en DOSR (3-0) uitgeschakeld. In de kwartfinale blijft het in de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk op 4-4 steken waarna het na strafschoppen de halve finale bereikt. Het fenomeen strafschoppen kent ook Rijnsburgse Boys maar al te goed in deze bekercompetitie. In de poulewedstrijden wordt o.a. 0-0 tegen Vitesse Delft gespeeld waarna Roodenburg er vlak voor tijd pas aan moet geloven (0-1). Forum Sport, DHC en FC Rijnvogels worden vervolgens vanaf 11 meter verslagen voordat Scheveningen met een reguliere 0-1 overwinning opzij wordt gezet.

Scheidsrechter dinsdagavond is de heer Colin Prooi die o.a. leidsman was bij Rijnsburgse Boys – FC Lisse dit seizoen.

Halve finales beker LIVE bij RTV Katwijk Sport

 Speciaal voor werkenden en thuisblijvers: dinsdagavond 27 april is er een extra radio-uitzending van RTV Katwijk Sport vanwege de halve finales in de districtsbeker West II. Er zijn LIVE verslagen te horen zowel Rijnsburgse Boys – Voorschoten ’97 alsook van UVS (zo) – Capelle. De uitzending begint om 19:00 uur.

RTV Katwijk Sport is er standaard op maandagavond (TV, 20:30 uur), vrijdagavond (radio, 19:00 uur) en zaterdagmiddag (radio, 14:00 uur). Je kunt meeluisteren via de FM-frequentie 106.8 (ether) of via 88.1 FM (kabel). Tevens kun je via de website http://sport.rtvkatwijk.nl het radioverslag meemaken. Kies op de homepage voor de orange button Luister Live.