Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – TEC

Zes wedstrijden voor het einde van het eerste seizoen in de tweede divisie in de Rijnsburgse historie, spelen de Uien tegen een meer ervaren tweededivisionist. Hoe lang TEC uit Tiel nog op het hoogste niveau speelt, is voorlopig nog niet bekend. Waar de oranjehemden vorig seizoen als twaalfde, uiteindelijk vier punten boven de rode streep, eindigden is de situatie dit seizoen penibel.
Met voor TEC nog zes wedstrijden te gaan, is de afstand tot de veilige plek twee punten, met één wedstrijd meer gespeeld dan de dichtstbijzijnde ploeg in (voorlopig) veilige haven, De Treffers. Op papier hebben de Tielenaren nog een vrij zwaar programma voor de boeg. Thuis speelt het nog tegen Jong Sparta, HHC Hardenberg en Katwijk. En uit bezoekt de Tielse Eendracht Combinatie VVSB en – dat is een kraker met de spanning er vol op – concurrent De Treffers. Werk aan de winkel dus voor de formatie van Frits van den Berk, de ervaren 65-jarige oefenmeester van TEC.

TEC in dit seizoen
Drie dagen voordat Sinterklaas officieel de pakjes kwam brengen, speelden de Uien in Tiel. Op slag van rust kwamen de mannen van Mulders met 0-1 voor, waarna het in de tweede helft al snel 0-2 werd. Beide doelpunten werden gescoord door Giovialli Serbony. Een Tielse tegengoal ten spijt van Holder, gooide Wesley Goeman in blessuretijd de deur in het slot: 1-3. De aanwezige Rijnsburgse Sinterklaas en Zwarte Pieten zagen toentertijd de vierde Rijnsburgse zege op rij, waarna er nog twee volgden.
TEC daarentegen ploetert eigenlijk al het hele seizoen. Met name de tweede periode was zeer matig met zes punten uit elf wedstrijden, maar daarna kwam een licht herstel. Acht punten uit de laatste vijf wedstrijden is niet verkeerd en de 3-3 van afgelopen weekend tegen IJsselmeervogels, na een 1-3 achterstand, was voor de Tielenaren een mentale opsteker. En als TEC naar het doelsaldo van de Uien kijkt, hoeft het niet eens een minderwaardigheidscomplex te krijgen: 44-58 voor TEC, 44-55 voor de Uien. Best gek: bijna hetzelfde doelsaldo, maar de één heeft 15 punten meer dan de ander. Daarentegen: TEC kreeg er dit seizoen geen enkele keer zes tegen, wij maar liefst drie keer.

Plaats zes
Doelman Richard van Nieuwkoop liet er na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis, afgelopen zaterdag, geen twijfel over bestaan. Plaats zes is en blijft het doel en dus was het gelijkspel tegen Maassluis een tegenvaller. Positief is het meer stabiele spel van de Uien in de laatste wedstrijden. Zeven punten uit de laatste drie is netjes, daar waar het vertoonde spel veel eerder degelijk is dan spectaculair. Maar als we toch moeten kiezen, is de keuze makkelijk: liever een paar punten dan met open ogen in de fuik lopen. Dat hebben we dit seizoen al veel te vaak gedaan.
Clubgegevens TEC
Oprichtingsdatum: 1 juni 1924
Sportpark
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg 3
4003 AL Tiel
Website
www.svtec.nl
Tenue
Shirt: oranje
Broek: wit
Kousen: oranje
Trainer
Frits van den Berk
Topscorer
Wimillio Vink met negen treffers
Wapenfeiten TEC in tweede divisie en topklasse zondag
2016 – 2017 12e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse zondag
Onderlinge resultaten in tweede divisie
2017-2018 Rijnsburgse Boys – TEC: ?-? TEC – Rijnsburgse Boys: 1-3
Eerder dit seizoen speelden TEC en Rijnsburgse Boys ook tegen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys won in Tiel, na verlenging, met 1-3. De Rijnsburgse doelpuntenmakers waren Jeffrey Jongeneelen (in de dertiende minuut) en Joël Tillema en Jayson Halman (beide in de tweede helft van de verlenging).
Programma zaterdag 21 april 2018
Rijnsburgse Boys – TEC (15.30 uur)
Overige wedstrijden
AFC – FC Lisse
Barendrecht – Achilles ’29
De Treffers – Katwijk
FC Lienden – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – VVSB
Jong Sparta – GVVV
Kozakken Boys – Koninklijke HFC
IJsselmeervogels – De Dijk
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – TEC is zaterdagavond laat te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.