Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – TEC

De zesde speelronde van de competitie is in aantocht, de derde ronde waarin Rijnsburgse Boys thuis speelt. De tegenstander: SV TEC uit Tiel. Het ambitieuze TEC, dat al een aantal seizoenen flink investeert om met de grote mannen mee te kunnen doen, bevindt zich nog niet in de regionen waar het wil bivakkeren. De start is, met twee behaalde punten uit vijf wedstrijden, voorlopig ronduit teleurstellend.

Ook voor aanvang van dit seizoen is de Tielse selectie weer danig versterkt, met voor ons bekende namen als Marciano Mengerink, Danny van Haaren en Kevin van Kippersluis. Voor ons bekend, omdat ze vorig seizoen nog binnen onze gemeentegrenzen speelden bij VV Katwijk en Quick Boys. Voorlopig hapert de motor nog wat. Maar ja, wat zegt dat als je weet dat de ploeg afgelopen zondag koploper De Treffers het vuur na aan de schenen legde en met een onterechte nederlaag huiswaarts keerde. Het was aan doelman Kornelis van De Treffers te danken dat de drie punten in Groesbeek bleven. Zo zie je maar weer, het ligt vreselijk dicht bij elkaar allemaal. Dan kan je, zoals TEC, momenteel laatste staan, maar dat zegt lang niet alles.

The sky is the limit
De ambities van TEC worden niet onder stoelen of banken geschoven. Deze club wil zo hoog mogelijk spelen en toont zijn ambities door jaarlijks spelers van naam binnen te halen. Dan is het zaak om er een elftal van te smeden, zodat de individuele kwaliteiten tot uiting komen. Een klusje voor trainer Hans van de Haar, die sinds 2020 de scepter zwaait op sportpark De Lok. De resultaten moeten nu maar eens komen, zou je zeggen. Tegelijkertijd is het geen appeltje-eitje om in de tweede divisie een kampioensteam te bouwen, dat merken de Tielenaars wel. Het wemelt van dit soort elftallen.

Tot nu toe sprokkelde TEC twee punten bij elkaar, uit bij OFC en thuis tegen AFC. Daar zal men niet tevreden over zijn, dus zal TEC de punten nu bij de Uien willen halen. Dat zal historisch gezien lastig worden, want Rijnsburgse Boys won tot nu toe alle wedstrijden die het tegen TEC speelde. Maar, we beginnen gewoon weer op nul. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Wisselvallig
Tot nu toe presteerde Rijnsburgse Boys wisselvallig. Toch vertoont het spel duidelijk progressie. Afgelopen zaterdag verdienden de Uien niet te verliezen van AFC en de overwinningen daarvoor, tweemaal 3-0 tegen OFC en IJsselmeervogels, waren dik verdiend. Geen reden voor een gebrek aan zelfvertrouwen dus, ook al moeten de Uien dat zonder aanvoerder Bram Ros doen. Geen nood, goede spelers zat. Een Rijnsburgse Boys met flair en spirit zal voor iedere tegenstander in de tweede divisie een hele zware dobber zijn!

Clubgegevens TEC
Oprichtingsdatum: 1 juni 1924                                                                                    

Sportpark 
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg 3
4003 AL Tiel

Website
www.svtec.nl

Tenue 
Shirt: oranje  
Broek: wit
Kousen: oranje

Trainer
Hans van de Haar

Topscorers
Marciano Mengerink en Bo van Essen met elk drie treffers

Wapenfeiten TEC laatste zes volledige seizoenen
2021 – 2022  14e plaats tweede divisie
2018 – 2019    2e plaats derde divisie zondag (promotie)
2017 – 2018  16e plaats tweede divisie (degradatie)
2016 – 2017  12e plaats tweede divisie
2015 – 2016    2e plaats topklasse zondag                                                                                                        
2014 – 2015    1e plaats hoofdklasse zondag

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie
5 wedstrijden
5 overwinningen
0 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 14 voor en 3 tegen

Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie in Rijnsburg
3 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 6 voor en 0 tegen

In het seizoen 2017-2018 speelden TEC en Rijnsburgse Boys ook tegen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys won in Tiel, na verlenging, met 1-3. De Rijnsburgse doelpuntenmakers waren Jeffrey Jongeneelen (in de dertiende minuut) en Joël Tillema en Jayson Halman (beide in de tweede helft van de verlenging).   

Programma zaterdag 17 september 2022
Rijnsburgse Boys – TEC (15.30 uur)

Overige wedstrijden
FC Lisse – Scheveningen
HHC Hardenberg – IJsselmeervogels
Spakenburg – Noordwijk
Katwijk – De Treffers  
Koninklijke HFC – AFC
Kozakken Boys – Quick Boys
Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis
Jong Sparta – OFC  

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – TEC is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.