Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – TEC

Daar was ie dan eindelijk! De eerste overwinning van 2022, in competitie verband dan. Zwaarbevochten, maar verdiend. De druk zat er flink op, maar alle elf hebben ze er alles aan gedaan om hem binnen te halen. Wat doet dat de algehele stemming toch goed. Prachtig weer en winst. Beter kan het gewoon niet. En… meteen wat lucht op de ranglijst. Elke wedstrijd is nu een finale.  De volgende finale komt er snel aan, want aanstaande dinsdag begint een serie van vier doordeweekse wedstrijden. Niet direct achter elkaar natuurlijk, want er zitten heel wat zaterdagse potjes tussen. Dinsdag wacht TEC, waarna nog midweekse wedstrijden bij ASWH, thuis tegen Quick Boys en uit bij Jong FC Volendam volgen. Niks mis met zo’n doordeweekse wedstrijd, anders zitten we toch maar voor die televisie te hangen of met onze telefoon te spelen. Dan kan je maar beter naar  Middelmors gaan voor een hopelijk succesvolle en spectaculaire wedstrijd. Als het een kopie van de wedstrijd in Tiel wordt, dan is het goed. Begin november 2021 won geel-zwart met 2-5 bij het oranje TEC. Aanvankelijk ging het gelijk op, maar na een rode kaart voor TEC maakten de Uien het verschil. Doe ons nog maar zo’n portie.

Duiventi(e)l
TEC heeft duidelijk ambities. De bij de KNVB verantwoordelijke heren hebben het er maar druk mee, met al die overschrijvingen die binnen kwamen vanuit Tiel. Geen club in de tweede divisie heeft zoveel mutaties gehad in de laatste twee seizoenen als TEC. Het maakt dat we een studie moeten maken van de selectie, want voordat je het weet is het anders. Voeg daar wat personele problemen bij en een wisselvallig seizoen is verklaard. De prestatiecurve kent net zoveel fluctuaties als die van de Uien, waardoor TEC momenteel drie puntjes achter Rijnsburgse Boys op de ranglijst staat. Moet daarbij wel gezegd worden dat de Tielenaren net zo’n lekker weekend achter de rug hebben als de Uien. Ze wonnen immers bij Scheveningen, een knappe prestatie. Net zo nipt als geel-zwart, met één doelpunt verschil: 1-2. Het maakt allemaal geen zak uit, zeker in deze fase tellen louter de punten. Trainer Hans van de Haar heeft dezelfde zorgen als Henk Wisman: er moeten zeker nog vijftien à twintig punten worden behaald om echt veilig te zijn. Laten ze daar aanstaande zaterdag dan maar pas mee beginnen…

Een ander Rijnsburgse Boys
Afgelopen zaterdag stond er een Rijnsburgse Boys met een ander sausje. Spielführer Bram Ros was een linie naar achteren geschoven en dat deed hij uitstekend. Heersend in de lucht nam hij zijn verdediging mee op sleeptouw, een verdediging die onverzettelijkheid uitstraalde. Mooi om te zien en lekker om te weten dat deze variant ook kan werken. Tegen de lengte van TEC hebben we tenslotte wel wat luchtmacht nodig, gezien het imponerende fysiek van sommige mannen aan Tielse zijde. Sowieso hebben we er alleen wat aan als alle neuzen de juiste kant op staan en iedereen bereid is 100% te geven. Er is namelijk geen competitie in Nederland te vinden waarin de verschillen zo klein zijn. Dinsdag hebben onze mannen de steun van de supporters nodig. Kom dus van die bank af en steun je ploeg!

Clubgegevens TEC 
Oprichtingsdatum: 1 juni 1924

Sportpark
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg
34003 AL Tiel

Website
www.svtec.nl

Tenue 
Shirt: oranje  
Broek: wit
Kousen: oranje

Trainer 
Hans van de Haar

Topscorer
Junior Ehobo Enahoro met vier treffers

Wapenfeiten TEC laatste vijf seizoenen
2018 – 2019 2e plaats derde divisie zondag 
2017 – 2018  16e plaats tweede divisie (degradatie)
2016 – 2017  12e plaats tweede divisie 
2015 – 2016 2e plaats topklasse zondag 
2014 – 2015 1e plaats hoofdklasse zondag

Onderlinge wedstrijden in tweede divisie  
4 wedstrijden
4 overwinningen
0 gelijk spelen
0 nederlagen
11 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen

Onderlinge wedstrijden in tweede divisie in Rijnsburg
2 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijke spelen
0 nederlagen
3 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen

In het seizoen 2017-2018 speelden TEC en Rijnsburgse Boys ook tegen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys won in Tiel, na verlenging, met 1-3. De Rijnsburgse doelpuntenmakers waren Jeffrey Jongeneelen (in de dertiende minuut) en Joël Tillema en Jayson Halman (beide in de tweede helft van de verlenging).

Programma dinsdag 22 maart 2022
Rijnsburgse Boys – TEC (20.00 uur)

Overige wedstrijden
Spakenburg – HHC Hardenberg
Jong FC Volendam – GVVV
Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – AFC
De Treffers – Noordwijk
Jong Sparta – IJsselmeervogels
Scheveningen – Katwijk: afgelast

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – TEC  is woensdagmorgen te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.