Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – TEC


Het is inmiddels december. De blaadjes zijn al goeddeels van de bomen. De transfercarrousel begint te draaien. Het kunstlicht is hard nodig tijdens de wedstrijden in de tweede divisie. En Sinterklaas is op de terugreis naar het warme Spanje. De beste man is de kou zat. Terecht. Hij heeft de mogelijkheid terug te keren naar zijn luxe uitvalsbasis aan de Iberische kust. Wij spelen de bikkel in het frisse Nederland en gaan kijken of onze favorieten, de geel-zwarte Uien, een goed vervolg kunnen geven aan de driepunter van vorige week.
Tegenstander is TEC uit Tiel. Een tegenstander waar de Boys maar twee keer eerder tegen speelden. In het seizoen 2017-2018 bonden de Uien TEC tweemaal aan de zegekar. De uitoverwinning tegen TEC, op 2 december 2017, is inmiddels alweer ruim twee jaar geleden. Sinterklaas en zijn Pieten keken toen live toe hoe Serbony (2x) en Goeman de 1-3 uitzege mede vormgaven.

De put
TEC uit Tiel speelde vorig seizoen een hoofdrol in de derde divisie. Het werd tweede, promoveerde en kwam terug op het podium waarop het al twee seizoenen eerder had geacteerd. En de terugkeer werd glans gegeven door twee overwinningen in de eerste twee competitiewedstrijden. De voor aanvang van dit seizoen als trainer aangestelde ex-prof Arjan van der Laan (hij speelde onder andere voor Sparta en FC Twente) heeft inmiddels kopzorgen. TEC verloor de laatste zes wedstrijden en zit dus in de put. Om daaruit te klimmen zullen wat met zeepsop ingesmeerde wanden moeten worden beklommen. Het mooie van voetbal is dat niemand kan voorspellen wanneer die ommekeer komt en of er een tegenstander komt die zich daarvoor leent. Feit is dat ze tegen een Rijnsburgse Boys spelen dat zelf ook geen hoogtijdagen viert. Maar wat niet is…

In de mix
Een uitvoerige blik op de wedstrijden in dit seizoen leert dat Rijnsburgse Boys noodgedwongen zelden in dezelfde samenstelling speelt. Vooral in centraal
verdedigend opzicht zijn zo ongeveer alle varianten gebruikt die mogelijk waren, mede door blessures. Ook in aanvallend perspectief is er pech, met name bij Jeffrey Jongeneelen. Als men dat in ogenschouw neemt en het afgelopen seizoen erbij neemt, staan de Uien er niet eens zo slecht voor.
Dingen veranderen zo vreselijk snel. Neem de laatste wedstrijd thuis tegen TEC, op 21 april 2018 (2-0). Het is ruim anderhalf jaar geleden en sommige namen van toen lijken wel uit de oudheid. Overdreven, maar Dirk-Jan van den Oever, Donny van Oijen, Marciano Aalders en Wesley Goeman deden toen ‘gewoon’ mee. In een wedstrijd die destijds niet eens zo heel makkelijk werd gewonnen. Wat het op zaterdag 7 december 2019 wordt, de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar, is ook door Nostradamus niet te voorspellen.

Clubgegevens TEC
Oprichtingsdatum: 1 juni 1924
Sportpark
Sportpark De Lok
Predikbroedersweg 3
4003 AL Tiel
Website
www.svtec.nl
Tenue
Shirt: oranje
Broek: wit
Kousen: oranje
Trainer
Arjan van der Laan
Topscorer
Nick Hak met drie treffers
Wapenfeiten TEC laatste vijf seizoenen
2018 – 2019 2e plaats derde divisie zondag
2017 – 2018 16e plaats tweede divisie (degradatie)
2016 – 2017 12e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse zondag
2014 – 2015 1e plaats hoofdklasse zondag
Onderlinge resultaten in tweede divisie
2017-2018
Rijnsburgse Boys – TEC: 2-0
TEC – Rijnsburgse Boys: 1-3
Eerder dat seizoen speelden TEC en Rijnsburgse Boys ook tegen elkaar in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker. Rijnsburgse Boys won in Tiel, na verlenging, met 1-3. De Rijnsburgse doelpuntenmakers waren Jeffrey Jongeneelen (in de dertiende minuut) en Joël Tillema en Jayson Halman (beide in de tweede helft van de verlenging).
Programma zaterdag 7 december 2019
Rijnsburgse Boys – TEC (15.00 uur)
Overige wedstrijden
AFC – Scheveningen
ASWH – HHC Hardenberg
De Treffers – Spakenburg
Jong FC Volendam – Jong Sparta
Koninklijke HFC – Katwijk
Kozakken Boys – GVVV
Quick Boys – Excelsior Maassluis
IJsselmeervogels – Noordwijk
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – TEC is zaterdagavond laat te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.