outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – SVZW

 In de laatste thuiswedstrijd ontvangt titelkandidaat Rijnsburgse Boys het tegen degradatie vechtende SVZW. Hoewel de belangen volkomen tegengesteld zijn, hebben beide clubs iets gemeenschappelijk: afhankelijkheid. Wil Rijnsburgse Boys kampioen worden dan zal Spakenburg punten moeten verspelen. En wil SVZW degradatie ontlopen dan zal Harkemase Boys (en theoretisch Barendrecht) wedstrijden moeten verliezen. Voor Rijnsburgse Boys en SVZW geldt vervolgens dat de eigen wedstrijden gewonnen moeten worden.

Naast afhankelijkheid is ook realisme bij beide clubs aanwezig. Bij SVZW wordt gesproken over een wonder waarmee degradatie ontlopen kan worden. Assistent-coach Hans Kraaij jr. liet weten dat zijn spelers zelf in zien dat de ploeg te weinig kwaliteit herbergt. Hij kan dan ook niet boos op hen zijn omdat ze niet beter kunnen. De laatste wedstrijden oogde de debutant mat en lusteloos en werd afgedroogd door zowel FC Lisse (5-0) als Noordwijk (1-6). De ploeg heeft inmiddels, na ARC, de meeste tegengoals (68) en bezit de minst productieve voorhoede (31). Maar een ploeg die kwaliteit te kort komt zal moeten voetballen naar zijn mogelijkheden. En dan kan er weleens een verrassende uitslag volgen. De 2-1 overwinning op Spakenburg, op basis van werklust, is er een treffend voorbeeld van.

De realiteit waar Rijnsburgse Boys rekening mee houdt is het gemak waarmee Spakenburg, zo maar uit het niets, punten verspeeld. Al viermaal dit seizoen namen de Rijnsburgers, na Spakenburgs puntenverlies, het leidersstokje over. Waarom dan niet voor de vijfde keer? De komende tegenstanders van Spakenburg boekten immers in hun eerste ontmoeting een prima resultaat. Capelle was thuis met 4-1 de Spakenburgers de baas terwijl Katwijk na een 4-4 gelijkspel met opgeheven hoofd de Westmaat verliet. En laat velen bij Katwijk roepen dat niemand als kampioen de Krom zal verlaten…

Rijnsburgse Boys komt twee punten tekort om nu al koploper te zijn. De twee punten die volkomen onnodig in de eerste ontmoeting met SVZW werden ingeleverd komen zo in ander perspectief te staan. De Rijnsburgers waren heer en meester in Wierden. De 1-4 voorsprong was na 70 minuten een magere afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen. Vervolgens was de tweede treffer van SVZW op zich het probleem nog niet. Dat gebeurde vier minuten later na een discutabele beslissing van de scheidsrechter. Geheel onterecht kreeg Bennie van Noord, na een onschuldig duel, de rode kaart. SVZW kreeg geloof in een stunt en buitte dat volledig uit met opportunistisch voetbal. De Rijnsburgse verdediging wankelde en gaf vlak voor het einde in twee minuten tijd ook twee goals weg. Het geblesseerd uitvallen van Ronald Breinburg zorgde ervoor dat negen Rijnsburgers met veel moeite het ene wedstrijdpunt veilig stelden. Naast de jacht op de koppositie staat de wedstrijd tegen SVZW dus ook in het teken van sportieve revanche!  

De scheidsrechter is René Wijma uit Oosterwolde. Voor de tweede maal dit seizoen legt hij op een zaterdag 400 kilometer (heen en terug) af om een wedstrijd op de Middelmors te kunnen fluiten. Al eerder was hij aangesteld bij de wedstrijd Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels (3-2). Na afloop van de wedstrijd zal afscheid worden genomen van de spelers die Rijnsburgse Boys aan het eind van het seizoen zullen verlaten. Vervolgens zal door het webteam de winnaar van de Gouden Ui 2011-2012 bekend worden gemaakt. Alle reden dus om zaterdag (opnieuw) naar de Middelmors te komen!      

 Clubgegevens SVZW
Opgericht: 23 september 1948
Bijnaam:  Zwaluwen

Shirt: wit
Broek: zwart
Kousen: wit

SVZW Voetbalvereniging
2e Lageveldsweg 5d
7641 PC  Wierden
0546-572583
Website: http://www.svzw.nl 

Wapenfeiten van SVZW van de laatste 7 seizoenen
2010 – 2011  Kampioen Hoofdklasse C
2009 – 2010  Kampioen 1e klasse D
2008 – 2009   3e plaats 1e klasse D
2007 – 2008   2e plaats 1e klasse D
2006 – 2007   2e plaats 1e klasse D
2005 – 2006  13e plaats Hoofdklasse C
2004 – 2005  Kampioen 1e klasse D

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)                                                                          
Seizoen 2011-2012 SVZW – Rijnsburgse Boys: 4-4   Rijnsburgse Boys – SVZW: ?-?

 Programma zaterdag 5 mei 2012
Rijnsburgse Boys – SVZW (14.30 uur)

Overige wedstrijden
ARC – GVVV
Barendrecht – SC Genemuiden
Excelsior ’31 – Katwijk
FC Lisse – Montfoort
Harkemase Boys – HHC Hardenberg
Noordwijk – IJsselmeervogels
Spakenburg – Capelle

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb. Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – SVZW is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.