IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – SteDoCo

stedoco
Acht weken lang wachten op een overwinning. Dat gaat knagen en doet het zelfvertrouwen geen goed. Voor Rijnsburgse Boys, dat mee wilde doen om de prijzen maar nu heel andere zaken aan het hoofd heeft, is het keihard werken om niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Voordat vanwege de herfstvakantie de competitie één week stilligt, krijgt de ploeg van Pieter Mulders zaterdag de kans om zich te revancheren voor het vele puntenverlies van de afgelopen weken. Het woord scherpte lijkt als een echo over Middelmors na te galmen. Schepte zal ook in het duel tegen SteDoCo van cruciaal belang zijn.
Debuutjaar
Sterk Door Combinatie is voor het tweede achtereenvolgende seizoen tegenstander van Rijnsburgse Boys. De ploeg debuteerde vorig seizoen in de topklasse, nadat de roodzwarten in 2015 kampioen werden in de hoofdklasse A. Het eerste jaar op het hoogste niveau ging met een behoorlijk aantal nederlagen moeizaam van start. Bij de winterstop leek de ploeg dood en begraven en was het hekkensluiter. Maar eenmaal gewend verbeterden de resultaten, vooral in de derde periode. SteDoCo verzamelde uiteindelijk dertig punten, dankzij acht zeges en zes remises. Genoeg voor de veilige veertiende plaats, één puntje boven het tot de nacompetitie veroordeelde FC Lisse.
Resultaten
Voor dit seizoen hoopt Virgil Breetveld, voor het vierde seizoen trainer bij de club uit Hoornaar, op betere prestaties. Met de ervaring van vorig jaar zal zijn ploeg zich verder moeten ontwikkelen. Zijn hoop dat de resultaten daarbij niet achterblijven lijkt, in vergelijking met vorig seizoen, tot nu toe gelukt. De eerste negen duels leverden SteDoCo negen punten op tegen zes punten vorig jaar. Dit resultaat is behaald met een selectie waarin heel wat wisselingen hebben plaatsgevonden. Liefst veertien spelers vertrokken, waaronder de behendige Mohammed Faouzi, ex-Noordwijk. Negen nieuwelingen meldden zich op sportpark Groeneweg, waaronder Maurice van der Wilt, de aanvaller die overstapte van Spakenburg.
rbb-stedoco (3)
Vreemde wedstrijd
Vorig seizoen speelde Rijnsburgse Boys op Middelmors ronduit ondermaats tegen SteDoCo. Het werd een vreemde wedstrijd. Na een kwartier moest de doelman van de bezoekers met rood van het veld na een overtreding op Resham Sardar. Marvin Wijks schoot de geelzwarten nog wel vanaf de penaltystip naar 1-0, maar het tiental van StedoCo stond twintig minuten later wel met 1-2 voor. In de laatste vijf minuten voor rust wist ook Rijnsburgse Boys tweemaal te scoren, waaronder opnieuw een penalty van Marvin Wijks. Omdat er in de tweede helft niet meer gescoord werd, bleef het spannend tot het eindsignaal. En dat was dit seizoen op Middelmors ook het geval in de laatste drie thuiswedstrijden tegen Jong FC Groningen, FC Lisse en ONS Boso Sneek. Het is afwachten of er zaterdagmiddag een ander scenario wordt voorgeschoteld…
Clubgegevens SteDoCo  (Sterk Door Combinatie)
Opgericht: 15 april 1946
Shirt: zwart met rode kraag
Broek: rood
Kousen: zwart met rode rand
Website: www.stedoco.nl
Trainer: Virgil Breetveld
Wapenfeit SteDoCo in Topklasse
2015-2016
14e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2015-2016
SteDoCo – Rijnsb.Boys: 1-1 Rijnsb.Boys – SteDoCo: 3-2
Programma zaterdag 15 oktober 2016
Rijnsburgse Boys – SteDoCo (aanvang:14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Capelle – DVS ’33 Ermelo
FC Rijnvogels – FC Lisse
Harkemase Boys – ASWH
Huizen – Jong FC Groningen
Jong Almere City FC – ONS Boso Sneek
ODIN ’59 – Quick Boys
Scheveningen – IJsselmeervogels
VVOG – Jong FC Volendam
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – SteDoCo is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.