outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Spakenburg

 Voor de derde maal binnen vier weken speelt Rijnsburgse Boys tegen de koploper van de Topklasse. Na SC Genemuiden en GVVV is komende zaterdag Spakenburg de hoger geklasseerde tegenstander waartegen de formatie van Niek Oosterlee het mag gaan opnemen. Het is nog maar eens een bevestiging dat de Topklasse een zeer interessante en spectaculaire competitie is. Rijnsburgse Boys heeft dit seizoen de eer van het lijstaanvoerderschap (nog) niet meegemaakt. De doelstelling blijft in elk  geval nog steeds onveranderd: na dertig wedstrijden bovenaan staan. Spakenburg heeft dezelfde ambitie dus met recht kan en mag de ontmoeting tussen beide clubs als topduel bestempeld worden.

Na zes competitiewedstrijden is Spakenburg de trotse koploper van de Topklasse. Vraag is echter of deze koppositie te danken is aan de kracht van de Spakenburgers of aan de tot nu toe beneden gemiddelde tegenstanders. De vijf overwinningen werden immers behaald op clubs uit het rechterrijtje. De eerste en enige ontmoeting tot nu toe dit seizoen met een hoger geklasseerde club, GVVV, leverde direct een pijnlijke nederlaag op: 5-2 verlies in Veenendaal. Wat dat betreft wacht de komende weken een geheel andere krachtproef met wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys, Noordwijk (thuis) en IJsselmeervogels (uit). Natuurlijk heeft de overwinningenreeks van de afgelopen vier weken (Barendrecht, ARC, FC Lisse en Harkemase Boys waren de slachtoffers) het zelfvertrouwen goed gedaan. De 4-0 overwinning op de Harkekieten van afgelopen zaterdag liet zien dat de Spakenburgers oppermachtig en superieur speelden. In de tweede helft werden de Friezen geregeld tureluurs van de Blauwe aanvalsdrift.

Spakenburg heeft, wat individuele spelers betreft, de beste selectie uit de Topklasse. De selectie bestaat uit spelers die bij elkaar opgeteld de meeste wedstrijden in het betaalde voetbal hebben gespeeld. De uitdaging voor André Paus is om er een hecht team van te formeren. Afgelopen zaterdag stonden er maar liefst vijf nieuwelingen in het veld. De bank is altijd zeer sterk bezet zodat, als er iemand invalt, het nooit een verzwakking is. Zolang de resultaten goed zijn zal er ook geen gemor naar buiten toe doorklinken. De ploeg heeft ook de topscoorder van de Topklasse in haar gelederen: de 22-jarige Danny van den Meiracker. De aanvaller, die voor  het derde seizoen voor de Blauwen speelt, scoorde inmiddels acht goals in vijf verschillende wedstrijden.   


Vorige seizoen raakt Richal Leitoe langdurig geblesseerd na een zware overtreding          

Rijnsburgse Boys heeft, in tegenstelling tot Spakenburg, nog geen wedstrijd verloren maar moest wel driemaal met een gelijkspel genoegen nemen. Drie wedstrijden tegen gevaarlijke outsiders in de Topklasse (HHC Hardenberg, SC Genemuiden en Katwijk) waar absoluut meer had ingezeten. De Rijnsburgers kweekten in ieder geval goodwill bij elke voetballiefhebber voor de positieve en aanvallende spelopvatting. Zo ook afgelopen zaterdag in Katwijk toen de ploeg in ondertal, bij een 1-0 achterstand, vol overgave op jacht ging naar een punt en zelfs meer. De constatering van Cees Bruinink, de trainer van Katwijk, dat Rijnsburgse Boys op vele fronten beter, slimmer en doortastender was, klonk als heldere en duidelijke taal. Helaas leveren complimenten nog steeds geen punten op; die moet je toch echt zelf bij elkaar voetballen. De zes, tot nu toe, verspeelde punten zijn in de beleving van spelers en technische staf, helaas toch echt te veel geweest.

Vorig seizoen leed Rijnsburgse Boys in de thuiswedstrijd tegen Spakenburg volkomen onnodig en onterecht haar eerste nederlaag in de Topklasse. Rijnsburgse Boys was op dat moment  voor het eerst koploper in de Topklasse en etaleerde dat met een uiterst positieve spelopvatting. Maar het was het gruwelijk effectieve Spakenburg dat  met een 1-3 overwinning van het veld stapte. Het venijn van de wedstrijd zat hem in een hectische slotfase waarin Rijnsburgse Boys noodgedwongen met tien man speelde. Een kwartier voor het einde ging Richal Leitoe op de solo tour. Na twee overtredingen te hebben ontweken werd hij in de mangel genomen door Robert Verschraagen. Dat deze actie totaal niet thuis hoorde op het voetbalveld bleek wel uit het pijnlijk schreeuwen van de aanvaller. Het resultaat: een ernstige knieblessure waarbij de voorste kruisband afscheurde en ook de meniscus raakte zwaar beschadigd. Na de operatie, begin januari van dit jaar, is de behendige vleugelspeler inmiddels ruim acht maanden aan het revalideren. Wachten is nu op het moment waarop de sympathieke voetballer volledig fit zal zijn.

Het zal niemand verbazen dat de Rijnsburgse selectie met een klinkende overwinning op Spakenburg de lange en zure nasmaak van de wedstrijd van vorig jaar zal kunnen en willen wegspoelen. Het zou tevens het gehoopte en passende verjaardagscadeau zijn voor de jarige Niek Oosterlee (die volgend jaar een ‘Abraham’ in zijn tuin ziet zitten). Voor Spakenburg natuurlijk voldoende aanleiding om hier niet aan mee te werken… In ieder geval hopen we op een sportieve en aantrekkelijke topwedstrijd onder leiding van scheidsrechter Barry Huizing uit Leeuwarden.  

Clubgegevens Spakenburg
Opgericht: 15 augustus 1931
Bijnaam: De Blauwen

Erelijst:
Afdelingskampioen: 1974, 1985, 1987, 2000, 2008
Zaterdagkampioen: 1985
Algeheel Kampioen: 1985
Districtsbeker: 1985

Shirt: blauw-wit horizontaal gestreept
Broek: wit
Kousen: blauw

Sportpark De Westmaat
Westdijk 12
3752 AE Spakenburg
Telefoon: 033-2992140
Website: www.spakenburg.com

Wapenfeiten van Spakenburg van de laatste 10 seizoenen
2010 – 2011  2e plaats Topklasse
2009 – 2010  3e plaats Hoofdklasse B
2008 – 2009  5e plaats Hoofdklasse B
2007 – 2008  Kampioen Hoofdklasse B
2006 – 2007  5e plaats Hoofdklasse B
2005 – 2006  5e plaats Hoofdklasse B
2004 – 2005  5e plaats Hoofdklasse B
2003 – 2004  3e plaats Hoofdklasse B
2002 – 2003  2e plaats Hoofdklasse B
2001 – 2002  2e plaats Hoofdklasse C

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken) 
Seizoen 2010-2011  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 1-3   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 2-3 
Seizoen 2004-2005  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 2-0   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 0-1 
Seizoen 1989-1990  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 2-1   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 1-3
Seizoen 1988-1989  Rijnsburgse Boys – Spakenburg :4-0   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 2-1
Seizoen 1985-1986  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 4-1   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 1-1 
Seizoen 1983-1984  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 2-2   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 2-0 
Seizoen 1981-1982  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 2-0   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 0-1 
Seizoen 1967-1968  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 5-0   Spakenburg – Rijnsburgse Boys: 2-0
Seizoen 1964-1965  Rijnsburgse Boys – Spakenburg: 0-2   Spakenburg – Rijnsbursge Boys: 0-0  

 Totaalscore periode 1964-2011
18  wedstrijden
10  overwinningen
  3  gelijk
  5  nederlagen
Doelsaldo: 32 voor en 19 tegen

Totaalscore in Rijnsburg 1964-2011
9  wedstrijden
6  overwinningen
1  gelijk
2  nederlagen
Doelsaldo: 22 voor en 9 tegen

Programma zaterdag 24 september 2011
Rijnsburgse Boys – Spakenburg (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden
ARC – SC Genemuiden
FC Lisse – Harkemase Boys
HHC Hardenberg – Capelle
Montfoort – Katwijk
Noordwijk – Barendrecht
SVZW – Excelsior ’31
IJsselmeervogels – GVVV

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb (ook via deze pagina)
Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Spakenburg is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.