gerard

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Scheveningen


Rijnsburgse Boys is bezig aan een indrukwekkende serie. In de afgelopen zeven wedstrijden werd zes keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Negentien punten dus. Scheveningen was de afgelopen zeven wedstrijden wat wisselvalliger. Vier keer winst, twee keer gelijk en één keer verlies. Dat leverde veertien punten op. Al met al zijn de twee ploegen die zaterdag tegen elkaar op het veld staan, aan elkaar gewaagd.
Opvallende start
Aan het begin van de competitie liepen beide ploegen lang gelijk op. In de eerste vijf wedstrijden werd exact dezelfde serie neergezet. Drie keer winst, verlies en vervolgens gelijk. De wedstrijden daarna liep Scheveningen uit op Rijnsburg. Waar Rijnsburg grossierde in gelijke spelen, pakte Scheveningen de winstpunten. Per saldo levert dat op dit moment de koppositie op voor Scheveningen, met vijf punten meer dan de Rijnsburgers. Tel daarbij op de inhaalwedstrijd die Rijnsburg nog tegoed heeft én een mogelijke winst op Middelmors, dan doen de Uien goede zaken. Maar John Blok en zijn mannen kunnen ook rekenen. Winnen van Rijnsburg betekent het behoud van de koppositie en een afgeslagen inhaalrace van de Uien.

Foto Hans Heemskerk


Vorige resultaten
Laten we maar even aan wat scorebordjournalistiek doen. Op de onderlinge resultaten in het verleden is bijna geen voorspelling te doen. Geelzwart kan thuis net zo makkelijk winnen als verliezen van de Schollekoppen, zoals collega Nico Glasbergen dat zo graag schrijft.
Het laatste resultaat was voor de Uien niet positief. In een matige wedstrijd werd afgetekend verloren van Scheveningen met 2-0. Het lag vooral aan de thuisclub dat de score niet hoger uitviel. Pas ver in de tweede helft werd de 2-0 binnengeschoten door Ricardo Samoender, nadat Tim Peters in het eerste half uur de 1-0 had afgedrukt. Rijnsburgse kansen waren er slechts mondjesmaat. Door slim zuigen van Scheveningen verloor aanvoerder Donny Verdam twee keer zijn hoofd en moest hij voor tijd het veld verlaten van scheidsrechter Winkel. Geelzwart zal moeten oppassen om niet weer in die val te lopen.
De bovenste plaatsen lonken
Voor Rijnsburg staat er veel op het spel. De supporters zijn verwend na de laatste twee krakers thuis tegen ASWH (4-2) en IJsselmeervogels (4-3). En bij winst op Scheveningen lonken de bovenste plaatsen nadrukkelijk!
De wedstrijd staat onder leiding van de talentvolle scheidsrechter Alex Bos. Hij floot dit seizoen acht wedstrijden in de tweede en derde divisie en de hoofdklasse. Op 14 januari 2011 behaalde hij het BOS-diploma op 16-jarige leeftijd. In wedstrijdverslagen wordt lovend over hem gesproken. Mooi dat zo’n talent op Middelmors de wedstrijd mag leiden
Clubgegevens Scheveningen
Opgericht op 1 juli 1919
Clubkleuren
Shirt: wit met groen-zwarte banen
Broek: zwart
Kousen: groen
Trainer:
John Blok
Clubtopscorers:
Rensy Barradas: 8 goals (uit selectie gezet)
Tim Peters: 7 goals
Wapenfeiten van Scheveningen
In het seizoen 1995 – 1996 werd het grootste succes behaald: Kampioen, Zaterdagkampioen en Algeheel amateurkampioen.
Wapenfeiten Scheveningen in de Topklasse
2015 – 2016 13e plaats Topklasse
2014 – 2015 9e plaats Topklasse
2013 – 2014 9e plaats Topklasse
2012 – 2013 11e plaats Topklasse
Totaalscore in Topklasse en Derde Divisie 2012-2017
9 wedstrijden
3 overwinningen
2 gelijk spelen
4 nederlagen
8 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen
Totaalscore in Rijnsburg 2012-2017
4 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
5 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen
Programma zaterdag 4 maart 2017
Rijnsburgse Boys – Scheveningen (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
ASWH – FC Lisse
Capelle – FC Rijnvogels
Harkemase Boys – IJsselmeervogels
Jong FC Groningen – Jong FC Volendam
ODIN ’59 – Jong Almere City FC
Quick Boys – DVS ’33 Ermelo
SteDoCo – ONS Boso Sneek
VVOG – Huizen
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Scheveningen is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.