IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Scheveningen

sccscheveningenDe afgelopen twee weken heeft Rijnsburgse Boys, middels twee overwinningen, het nodige zelfvertrouwen getankt na de afstraffing in de seizoensouverture tegen Spakenburg. Ondanks dat er, wat veldspel betreft, nog heel wat verbeterd zal moeten worden, vormen de bijeen vergaarde punten een goede basis voor een passend vervolg.
Dat zal zaterdag moeten gebeuren tegen de huidige nummer twee in de Topklasse, Scheveningen. Afgaande op de resultaten in de oefencampagne is die hoge klassering geen verrassing. Scheveningen heeft namelijk van alle Topklassers in de oefenperiode de beste resultaten geboekt. Met vijf overwinningen en één gelijkspel kon de ploeg van John Blok vol vertrouwen de competitie ingaan.
Kende de ploeg vorig seizoen een flitsende start met negen punten uit de eerste drie wedstrijden, ook dit jaar waren de Scheveningers direct bij de les. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, werd eerst GVVV en vervolgens HHC Hardenberg, toch twee getipte titelkandidaten, op een nederlaag getrakteerd. Het gelijke spel van afgelopen zaterdag tegen debutant Ajax werd daardoor als een lichte tegenvaller beschouwd. In Scheveningen blijft men vooralsnog nuchter. De zes punten uit de eerste twee wedstrijden worden als bonuspunten bestempeld. Eerst zal men willen kijken waar de ploeg na tien wedstrijden staat. Vervolgens zal de uiteindelijke doelstelling worden bepaald.

foto (10)

Het grootste gedeelte van de ploeg is al jaren bij elkaar. Daarnaast hebben drie nieuwelingen een basisplaats veroverd. Twee ex-profs, Levi Schwiebbe (FC Volendam) en Ingmar Maayen (Telstar) zijn echt nieuw. Ruben Koorndijk is, na een uitstapje bij Xerxes DZB, terug op het oude nest. Grote pech is wel dat aanvoerder John Nieuwenburg al sinds maart niet beschikbaar is vanwege een langdurige blessure. Aansluiting bij de groep van deze ex-jeugdinternational is op korte termijn niet te verwachten.
Wie wel aansluiting bij de groep vindt, maar dan bij Rijnsburgse Boys, is Mark van den Boogaart. Eindelijk zitten zijn vier wedstrijden schorsing, naar aanleiding van een overtreding tegen GVVV in de voorlaatste competitiewedstrijd van vorig seizoen, erop. Voor nieuwkomer Leon Tol was vorig weekend zijn doorlopende schorsing voorbij. Zijn Rijnsburgse debuut, in blessuretijd tegen FC Lisse, was echter opmerkelijk. Koud vijf seconden in het veld en de scheidsrechter floot af. Tenslotte is sinds zaterdag ook Martin van Eeuwijk weer vanaf de aftrap beschikbaar waardoor Niek Oosterlee dus meer keuzemogelijkheden heeft. En dat is goed voor de onderlinge concurrentie!

foto (13)

Clubgegevens Scheveningen
Shirt: wit met groen-zwarte banen
Broek: zwart
Kousen: groen
Sportpark “Houtrust”
Houtrustweg 96
Den Haag
Tel: 070-3653131
Website: www.svvscheveningen.nl
Wapenfeiten van Scheveningen
In het seizoen 1995 – 1996 werd het grootste succes behaald.
Kampioen, Zaterdagkampioen en Algeheel amateurkampioen.
Wapenfeiten Scheveningen in de Topklasse
2013 – 2014    9e plaats Topklasse
2012 – 2013  11e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2013-2014
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 2-0
Scheveningen-Rijnsb.Boys: 0-0
2012-2013
Rijnsb.Boys-Scheveningen: 2-1
Scheveningen-Rijnsb.Boys: 3-1
Totaalscore in Topklasse 2012-2014
4 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
5 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen
Programma zaterdag 13 september 2014
Rijnsburgse Boys – Scheveningen (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Ajax – Sparta Nijkerk
Barendrecht – Spakenburg
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
GVVV – SC Genemuiden
HHC Hardenberg – Hoek
ONS Boso Sneek – FC Lisse
IJsselmeervogels – Capelle
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Scheveningen is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.