outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys

 Komende zaterdag wordt de laatste speelronde van de eerste competitiehelft gespeeld. Althans, zo is de bedoeling. Het voorspelde winterweer zou zo maar roet in het eten kunnen gooien. Het is dus afwachten of Rijnsburgse Boys, voor het eerst in haar bestaan, het tegen SC Genemuiden mag gaan opnemen. Tot nu toe is het competitieprogramma vrijwel probleemloos afgewerkt. Alleen Katwijk – Capelle werd wegens overvloedige regenval afgelast.

Het heeft bijna een half seizoen geduurd maar sinds afgelopen zaterdag kan er eindelijk gesproken worden van een afscheiding in de Topklasse. Spakenburg, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys hebben zich losgemaakt van de concurrenten. De top-drie wordt gevolgd door Katwijk en SC Genemuiden, absoluut dé twee verrassingen van het eerste seizoen in de Topklasse. Beide clubs zitten echter in een mindere fase. Maar dat gold een aantal weken geleden ook nog voor Spakenburg. Bijzonder is dat Rijnsburgse Boys zowel Spakenburg als Katwijk en nu dus SC Genemuiden ontmoet op het moment dat deze clubs tegen twee achtereenvolgende nederlagen waren opgelopen. Het is inmiddels bekend hoe Rijnsburgse Boys, tegen een tegenstander in zo’n situatie, presteert: een onterechte nederlaag (Spakenburg) en een gelukkige overwinning (Katwijk).

Als één van de laatste ploegen plaatste SC Genemuiden zich afgelopen seizoen voor de Topklasse. In de play-offs wedstrijden tegen ARC trok de ploeg uit de tapijtstad aan het langste eind. Gezien de historie van SC Genemuiden is er niets vreemd aan dat de club ook dit seizoen tegen de beste zaterdagamateurs van Nederland uitkomt. SC Genemuiden is een klinkende naam in het amateurvoetbal en een absoluut voetbalbolwerk in Overijssel. De club was er aan gewend mee te draaien in de top van de Hoofdklasse. Het is dan ook niet verrassend dat de ploeg twaalfde staat op de eeuwige ranglijst van het zaterdagvoetbal. Er wordt wel gezegd dat de supporters de kern van het succes vormen. Op het eigen sportpark heerst altijd een echte voetbalsfeer en de fans kunnen zich vereenzelvigen met de club en de spelers omdat de groenwitten al jaren de (ongeschreven) ‘buitenlanderregel’ hanteren. Die houdt in dat er bij SC Genemuiden niet meer dan vijf voetballers van buiten de tapijtstad mogen spelen. Het is maar de vraag hoe lang die regel ook in de Topklasse gehandhaafd zal blijven…
SC Genemuiden heeft een jonge ploeg met veel potentie en veel zelfopgeleide spelers. Een treffend voorbeeld is Martijn Jansen. De relatief jonge aanvoerder (26) is als aanvallende middenvelder de clubtopscoorder met zeven goals. De laatste twee competitiewedstrijden moest hij echter vanaf de zijlijn toekijken. Een onbesuisde actie van de doelman van Dijkse Boys in de met 1-9 gewonnen KNVB-bekerwedstrijd (waarbij hij kneuzingen aan zijn ribben, heup en schaambeen en een vleeswond aan zijn lies opliep) zal hem echter nog langer letterlijk ‘buitenspel’ zetten. Het ontbreken van de topschutter lijkt zijn weerslag te vinden in de doelcijfers van de laatste twee (zoals eerder genoemd: verloren) competitiewedstrijden: nul voor en vijf tegen. De in de bollenstreek bekende Florencio Cornelia (speelde voor Noordwijk, Ter Leede en FC Rijnvogels) die bij SC Genemuiden onderdak vond, heeft als spits het vizier nog niet op scherp staan. Zijn huidige drie treffers zijn voor een spits van zijn kaliber ietwat magertjes.

Inmiddels twintig weken van trainen en spelen gaat her en der zijn tol eisen. Niet alleen Richard Karrenbelt, de trainer van SC Genemuiden die bezig is aan zijn eerste seizoen en onlangs voor twee seizoenen heeft bijgetekend, kampt met blessures, ook collega Niek Oosterlee moet meer en meer gaan puzzelen om de meest fitte selectie op te kunnen stellen. Wat dat aangaat lijkt iedereen toch al zachtjes af te tellen naar de winterstop. Wat Rijnsburgse Boys betreft zal de teller dan op 38 punten staan…    


Selectie Genemuiden 

Clubgegevens SC Genemuiden
Opgericht: 22 oktober 1930

Erelijst:
Afdelingskampioen: 1989, 2004
Districtsbeker: 1958, 1997, 2003 en 2005
KNVB-beker voor amateurs: 1958, 2005
Kampioen Nederlandse Voetbalbond, Afdeling Zwolle: 1942, 1943 en 1946
Algemeen zaterdag- en zondagkampioen, Afdeling Zwolle: 1942
Kampioen amateurvoetbal Noord- en Oost-Nederland: 1947, 1950, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1961 en 1962

Shirt: wit-groen verticaal gestreept
Broek: zwart
Kousen: wit-groen horizontaal gestreept

Sportpark de Wetering
Sportlaan 2B
8281 CM  Genemuiden
Telefoon: 038-3851000
Website: www.sc-genemuiden.nl/ 

Wapenfeiten van SC Genemuiden van de laatste 10 seizoenen
2009 – 2010  5e plaats Hoofdklasse C
2008 – 2009  8e plaats Hoofdklasse C
2007 – 2008  5e plaats Hoofdklasse C
2006 – 2007  7e plaats Hoofdklasse C
2005 – 2006  2e plaats Hoofdklasse C
2004 – 2005  8e plaats Hoofdklasse C
2003 – 2004  Kampioen Hoofdklasse C
2002 – 2003  4e plaats Hoofdklasse C
2001 – 2002  4e plaats Hoofdklasse C
2000 – 2001  8e plaats Hoofdklasse C

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)
Rijnsburgse Boys  en SC Genemuiden speelden nooit eerder tegen elkaar in competitieverband.

Programma zaterdag  27 november 2010
Rijnsburgse Boys – SC Genemuiden (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden
Capelle – Harkemase Boys
FC Lisse – Barendrecht
Flevo Boys E. – Katwijk
HHC Hardenberg – Spakenburg
Hoek – ARC
Sparta Nijkerk – CSV Apeldoorn (15.00 uur)
IJsselmeervogels – Excelsior ’31 (15.00 uur)

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb (ook via deze pagina)
Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – SC Genemuiden is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.