Bram van Egmond

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – RVVH

rvvh

Punten, punten, punten. Dat is waar het om gaat in de slotfase van deze competitie. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het superspannend als het gaat om de felbegeerde zevende plaats. De kans op promotie naar de tweede divisie is nog steeds aannemelijk, met maar twee punten achterstand op GVVV. Om de Veenendaalers niet uit het oog te verliezen, hebben de Uien de taak om punten te blijven pakken. Afgelopen zaterdag slaagden de geelzwarten daarin, maar de overwinning was wel een van de weinige lichtpuntjes van die middag, samen met het feit dat de nul gehouden werd. Komende zaterdag ontvangt Rijnsburgse Boys rodelantaarndrager RVVH.
Lijfsbehoud
RVVH is de hekkensluiter van de zaterdagse topklasse. De promovendus draaide de afgelopen vier seizoenen altijd hoog mee in de hoofdklasse B, maar de topklasse lijkt vooralsnog een maatje te groot voor de Ridderkerkers. Er wordt gevochten voor lijfsbehoud. Afgelopen zaterdag zette de ploeg een aardige stap om directe degradatie te voorkomen. In eigen huis werd gelijkgespeeld tegen Spakenburg (2-2) en concurrent FC Lisse leed op bezoek bij streekgenoot Katwijk een 1-0 nederlaag. Daardoor slonk het gat met de Lissenaren tot één punt. RVVH zal in de laatste duels naar verwachting alles geven om niet te degraderen.
Uitduel
Aan de uitwedstrijd in december hielden de supporters met een geelzwart hart een goed gevoel over. Twaalf weken op rij slaagden de Uien er niet in een driepunter te pakken. Waar lag het op dat moment aan? Niemand die het wist. Het Rijnsburgse abonnement op gelijke spelen leek in ieder geval hardnekkiger dan gedacht, maar tegen RVVH werd de ban voor even gebroken. Op bezoek bij de blauwwitten werd een 2-4 overwinning geboekt. Het einde van een slechte reeks betekende de winstpartij op dat moment echter niet.
Licht aan het einde van de tunnel
Qua punten pakken lijkt er licht te zijn aan het einde van de tunnel voor Rijnsburgse Boys. Op eigen veld werd SteDoCo verslagen (3-2) en op Houtrust werd bij Scheveningen een historische driepunter gepakt. Concurrent GVVV slaagde er echter ook in een winstpartij te boeken. In eigen huis werd Capelle aan de Veenendaalse zegekar gebonden. Met strijd en inzet zal er wekelijks geprobeerd moeten worden om allereerst zelf de punten te veroveren en vervolgens te vernemen wat de concurrentie heeft gedaan. Als zowel Rijnsburgse Boys als GVVV drie punten blijft pakken, zal de beslissing vallen tijdens het laatste duel. Dan staan beide ploegen namelijk tegenover elkaar in Veenendaal.

Foto: Hans Heemskerk

Foto: Hans Heemskerk


Clubgegevens RVVH
Opgericht: 10 augustus 1918
Erelijst:
Afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau in 1967
Zaterdagkampioen in 1967
Shirt: blauw/wit verticaal gestreept
Broek: blauw
Kousen: blauw
Sportpark RVVH
Sportlaan 12
2982 SNRidderkerk
Telefoon: 0180-428141
Website: www.rvvh.nl
Onderlinge resultaten in Topklasse
2015-2016
Rijnsb.Boys – RVVH: ?-?
RVVH – Rijnsb.Boys: 2-4
Programma zaterdag 9 april 2016
Rijnsburgse Boys – RVVH (aanvang:14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Barendrecht – Katwijk
Capelle – HHC Hardenberg
DVS ’33 Ermelo – SteDoCo
Excelsior Maassluis – Scheveningen
FC Lisse – ONS Boso Sneek
Kozakken Boys – GVVV
Spakenburg – IJsselmeervogels
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – RVVH is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.