outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Rijnvogels

 Dinsdag a.s. staat de vierde ronde om de Districtsbeker West II op het programma. Zestien ploegen zijn nog in de strijd met daarbij een echte Rijnsburg vs Katwijk op de rol. Alle wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Tegenstander FC Rijnvogels heeft er de afgelopen jaren geen doekjes om gewonden. De FusieClub (MVKV en KRV) begon vijf jaar geleden door een kampioenschap van KRV in de 1e klasse en wil graag doorstoten naar de Hoofdklasse. Een aantal keren werd een derde plaats in de competitie behaald maar (in)directe promotie bleef nog uit. Juist in een jaar waar de totstandkoming van de Topklasse extra promotiemogelijkheden vanuit de 1e klasse naar de Hoofdklasse biedt, lijkt FC Rijnvogels de boot te missen. Het team van tijdelijk hoofdtrainer Melbi Raboen verloor afgelopen zaterdag op eigen veld met 1-2 van Excelsior Maassluis waardoor het de voorlaatste plaats op de ranglijst van de 1e klasse B inneemt. Een plaats overigens die nog wel de kans op aansluiting met de middenmoot biedt. In genoemde wedstrijd moest Raboen overigens zes vaste waarden missen door blessures of schorsingen.

Afgezien van het sportieve belang is een bekerwedstrijd ook handig voor het “wegwerken” van schorsingen. Bennie van Noord kreeg in de wedstrijd tegen FC Lisse direct rood zodat de wedstrijd van dinsdag als 1e wedstrijd schorsing telt. Voor Menno van Roosmalen zal het de tweede partij zijn waar hij vanaf de zijlijn moet toezien. Beide spelers zullen waarschijnlijk ook Noordwijk-uit gaan missen zodat Niek Oosterlee de gelegenheid heeft mogelijk een Kolder-variant in de verdediging uit te proberen. Joost Kuhlmann raakte afgelopen week tijdens de training geblesseerd. In hoeverre hij de strijd weer aan kan gaan zal nog moeten blijken.


Selectie Rijnvogels

Beide teams bereikten deze ronde door hun tegenstander via strafschoppen te verslaan. De terreinmeester op de Middelmors zal daarom de penaltystip een extra likje verf geven. Het wordt een avondje ouderwets langs de lijn voetbal kijken. De wedstrijd wordt op het 2e of 3e veld gespeeld in verband met het ontbreken van een lichtinstallatie op veld 1. Voor wie dinsdag niet in de buurt kan zijn: RTV Katwijk doet vanaf 19.30 uur live radio-verslag van deze wedstrijd.

De overige wedstrijden in de 8e finales:
Voorschoten ’97-DOSR
Ter Leede – Barendrecht
Swift Boys – PPSC
Heinenoord – UVS
Capelle – Poortugaal
DHL – Nieuwerkerk
Scheveningen – Jodan Boys.