Bram van Egmond

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek

onsbososneek
Snekers en Rijnsburgers liggen elkaar wel. Tijdens de onderlinge wedstrijden hebben zowel spelers als supporters van beide verengingen respect voor elkaar. Ook al gaat het uiteindelijk om het binnenhalen van de punten, rondom de wedstrijden gaat het er onderling goed aan toe. Snekers komen graag naar Rijnsburg en andersom. Hoe zou dat komen? De volksaard van “Niet lullen maar poetsen”? De hang naar zelfstandigheid? Allebei ontstaan in de 10e eeuw en daarom leeftijdsgenoten? Of omdat de clubs bijna even oud zijn (1930/1932)? Het lekkere ijsje na afloop van de uitwedstrijd bij “Min 12” in het gezellige centrum van Sneek? Geen idee, maar een wedstrijd tegen ONS Boso Sneek heeft voor velen van ons een positieve klank.
Ook in deze competitie, de vierde al op rij, kunnen onze Boys zich weer meten met de Oranjehemden. Een ontmoeting die tot nu toe in totaal meer punten heeft opgeleverd dan dat er werden weggegeven. Waarbij alle thuiswedstrijden door Rijnsburg werden gewonnen en de uitwedstrijden een puntendeling weergeven. Ook de start van de competitie op de ranglijst doet vermoeden dat Rijnsburg ook nu weer de betere papieren heeft. Maar schijn kan ook bedriegen. Waar Rijnsburg afgelopen zaterdag de overwinning aan IJsselmeervogels liet, wist Sneek van Harkemase Boys te winnen. De Snekers hebben dus de beste nasmaak van hun laatste wedstrijd. Maar slechts een halve week daarvoor liet Sneek de voetballers van De Dijk naar de volgende ronde in de KNVB-beker doorgaan, terwijl Rijnsburg zichzelf plaatste ten koste van UDI’19.
Vanaf de ranglijst en de eerste wapenfeiten in deze competitie kan er dus niets gezegd worden over de krachtsverhoudingen tussen de beide ploegen. En ook niet op wat er zaterdag verwacht kan worden. Over het algemeen leveren de onderlinge schermutselingen open wedstrijden op. Rijnsburg zal zeker de punten opnieuw thuis willen houden en Sneek snel duidelijk willen maken dat er niets op te halen valt in Rijnsburg. Maar ja, om nou ruim 2 uur in een bus te zitten en je dan naar de slachtbank te laten leiden? Daar zullen de Snekers onder leiding van trainer Richard Karrenbelt niks voor voelen. De trend van de afgelopen jaren zal men zeker willen doorbreken.
Trainer Pieter Mulders heeft sinds de start van de competitie laten zien dat hij in zijn basiselftal graag voor vastigheid kiest. Dat zijn nog steeds veel nieuwelingen sinds vorig seizoen, maar het begint al te wennen. Of heeft het resultaat van zaterdag consequenties?

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Clubgegevens ONS Boso Sneek
Opgericht: 4 april 1932 (Christelijke voetbalvereniging Oranje Nassau Sneek)
Erelijst
Afdelingskampioen Hoofdklasse C: 2006 en 2013
Winnaar Districsbeker Noord: 2014
Shirt: oranje met blauwe baan van hals tot heup
Broek: wit
Kousen: blauw
Wapenfeit ONS Boso Sneek in Topklasse
2015-2016  10e plaats Topklasse
2014-2015  12e plaats Topklasse
2013-2014  10e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2015-2016
ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 2-2
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 4-3
2014-2015
ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 1-0
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 2-0
2013-2014
ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 4-0
Totaalscore in Topklasse
6 wedstrijden
4 overwinningen
1 gelijke spel
1 nederlaag
Doelsaldo: 16 voor en 8 tegen
Totaalscore in Topklasse in Rijnsburg
3 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijke spelen
0 nederlagen
Doelsaldo: 10 voor en 3 tegen
Onderlinge resultaten om het Zaterdagkampioenschap
2005-2006
ONS Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4
Rijnsb.Boys – ONS Sneek: 1-1
Totaalscore Zaterdagkampioenschap
2 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 5 voor en 3 tegen
Programma zaterdag 3 september 2016
Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
ASWH – DVS ’33 Ermelo
Capelle – Huizen
FC Rijnvogels – Jong Almere City FC
Harkemase Boys – FC Lisse
ODIN ’59 – IJsselmeervogels
Quick Boys – Jong FC Groningen
SteDoCo – Jong FC Volendam
VVOG – Scheveningen
Stand Derde Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.