Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek

onsbososneek

Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek is een cruciaal duel. Cruciaal, omdat de onderlinge verschillen klein zijn. Rijnsburgse Boys staat nog steeds op een positie die redelijk kansrijk is voor het behalen van de zo fel begeerde zevende plek. ONS Boso Sneek staat echter maar vijf punten achter op de Boys. En dat terwijl de Friezen door een slechte reeks vanaf eind november zijn afgezakt naar de voorlaatste positie op de ranglijst. Kortom, het gat naar de nummer voorlaatst kan zomaar twee punten worden. Voor de Uien is het te hopen dat het acht punten wordt. Winst zou heerlijk zijn, niet in de laatste plaats omdat het een thuiswedstrijd betreft. De ellenlange reeks zonder overwinningen op eigen grond (5 september 2015: 4-1 winst tegen GVVV) is iedereen die Rijnsburgse Boys een warm hart toedraagt meer dan zat.
De tegenstander
In de uitwedstrijd in Sneek zagen we een Rijnsburgse Boys met twee gezichten. In de eerste helft hadden de Uien vrijwel niets in te brengen en bleef de schade beperkt tot ‘maar’ 2-0 achter. Menigeen gaf niets meer voor Rijnsburg, maar een snelle goal na rust van Jeroen Hessing gaf hoop. Toen de oranjehemden verzuimden om de wedstrijd te beslissen, maakte Ignacio in de slotfase de 2-2. En het had in de laatste minuut zomaar nog 2-3 kunnen worden… Een gekke wedstrijd dus, tegen een taai en fysiek uitstekend ONS Boso Sneek. Met name de duels tussen Hessing en spits Ramos waren een genot op zich. In de loop van het seizoen zijn de Friezen door een lange reeks nederlagen behoorlijk weggezakt op de ranglijst. Het zal minimaal een doel zijn om volgend seizoen twee Friese ploegen in de topklasse te hebben: ONS Boso Sneek, naast de te verwachten kampioen van de hoofdklasse C, Harkemase Boys.
 
rbb-onsbososneek
Onze mannen
Rijnsburgse Boys kon zich redelijk herstellen van het foutenfestival op de Westmaat, uit bij IJsselmeervogels (4-1 verlies). Afgelopen zaterdag werd er geoefend in Oostzaan tegen zondaghoofdklasser OFC. De 3-4 is een uitslag die je mag verwachten, al is het teveel aan persoonlijke fouten zorgelijk. De Uien grossieren er bij tijd en wijle in. Het is zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen, anders wordt een positie in de top zeven erg lastig. Geelzwart heeft prima spelers, die moeten vertrouwen op hun ruim aanwezige kwaliteiten, met als basis honderd procent inzet. De toeschouwers hebben dit seizoen te weinig moois gezien, maar weten ook dat het heus wel kan, een prima wedstrijd spelen. Laten we daar zaterdag mee beginnen…
Clubgegevens ONS Boso Sneek
Opgericht: 4 april 1932 (Christelijke voetbalvereniging Oranje Nassau Sneek)
Erelijst
Afdelingskampioen Hoofdklasse C: 2006 en 2013
Winnaar Distritsbeker Noord: 2014
Shirt: oranje met blauwe baan van hals tot heup
Broek: wit
Kousen: blauw
Wapenfeit ONS Boso Sneek in Topklasse
2014-2015
12e plaats Topklasse
2013-2014
10e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse 
2015-2016 ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 2-2
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: ?-?
2014-2015 ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 1-0
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 2-0
2013-2014 ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 4-0
Totaalscore in Topklasse
5 wedstrijden
3 overwinningen
1 gelijke spel
1 nederlaag
Doelsaldo: 12 voor en 5 tegen
Totaalscore in Topklasse in Rijnsburg
2 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijke spelen
0 nederlagen
Doelsaldo: 6 voor en 0 tegen
Onderlinge resultaten om het Zaterdagkampioenschap
2005-2006  ONS Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4Rijnsb.Boys – ONS Sneek: 1-1
Totaalscore Zaterdagkampioenschap
2 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 5 voor en 3 tegen
Programma zaterdag 13 februari 2016
Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – Barendrecht
DVS ’33 Ermelo – Kozakken Boys
Excelsior Maassluis – Katwijk
RVVH – GVVV
Scheveningen – IJsselmeervogels
Spakenburg – FC Lisse
SteDoCo – HHC Hardenberg
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.