Piet Hemminga

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek

onsbososneek-klein
Ongeslagen sinds de winterstop – Rijnsburgse Boys is met een fraaie serie bezig. Drie keer winst en drie keer gelijk, het is een reeks waar Kozakken Boys en Spakenburg bijna jaloers op zouden kunnen worden. ONS Boso Sneek verloor de eerste drie wedstrijden in 2015. Maar de laatste drie wedstrijden werden omgezet in winst waarbij zes punten op vreemde bodem werden behaald. En wat voor Rijnsburgse Boys geldt, is ook voor de Snitsers van toepassing: bijna tweederde van de wedstrijdpunten werd dit seizoen op vreemde bodem gehaald. De ploeg van vertrekkend trainer Bert Hollander staat ondertussen op een gedeelde tiende plaats. Zes punten is de marge met de plaatsen waar geen enkele ploeg op terecht wil komen. De thuisploeg is wellicht iets omhoog gevallen en kan na alle inhaalwedstrijden zakken naar plaats zeven.
“Individuele spelers die hun vorm van eertijds weer terug krijgen, creatief aanvalsspel en een solide defensie, ondersteund door een buitengewoon hard werkend middenveld – dát zijn de redenen waarom ONS Boso Sneek zich langzaam maar zeker aan het omhoog spelen is.” De woorden van collega-verslaggever Jan van der Veen mogen naast de analyse van Arie de Haan een haast overbodige waarschuwing voor de thuisploeg zijn. De enige Rijnsburgse thuiswinst in 2015 (1-0 tegen Sparta Nijkerk) kwam immers pas na meer dan negentig speelminuten tot stand.
In de wedstrijden van ONS Boso Sneek wordt relatief vaak snel gescoord. Ook de afgelopen weken was dat weer het geval. Vorige week stond het in de thuiswedstrijd van ONS tegen Barendrecht al na vier minuten 2-0. En een week eerder hadden onze gasten van zaterdag a.s. tien minuten nodig om de 0-2 in Hardenberg op het scorebord te krijgen. Evenals Rijnsburgse Boys heeft ONS Boso Sneek tien verschillende spelers die wisten te scoren. Maar in tegenstelling tot onze Raily Ignacio kent de tegenstander niet echt een topschutter. Het aantal doelpunten bij de oranjehemden is meer over verschillende spelers verdeeld.

rbb-onsbososneek

De wedstrijd in Fryslân in november 2014 eindigde in een 1-0 overwinning voor de Snekers. Leon Tol maakte na een half uur spelen hands waarop Chris de Wagt de winnende vanaf elf meter binnen schoot. Diezelfde Leon Tol is vanaf vandaag weer speelgerechtigd na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Ook voor Achmed Ali geldt dat hij van de KNVB vandaag weer mee mag doen. Aan Friese kant is Gustavo van der Veen na een vijfde gele kaart geschorst. Genoeg feiten voor een spannende voetbalmiddag.
Clubgegevens ONS Boso Sneek
Opgericht: 4 april 1932 (Christelijke voetbalvereniging Oranje Nassau Sneek)
Erelijst
Afdelingskampioen Hoofdklasse C: 2006 en 2013
Winnaar Distritsbeker Noord: 2014
Shirt: oranje met blauwe baan van hals tot heup
Broek: wit
Kousen: blauw
Wapenfeit ONS Boso Sneek in Topklasse
2013-2014 10e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse
2014-2015

ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 1-0
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: ?-?        
2013-2014

ONS Boso Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4
Rijnsb.Boys – ONS Boso Sneek: 4-0
Totaalscore in Topklasse
3 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijke spelen
1 nederlaag
Doelsaldo: 8 voor en 3 tegen
Onderlinge resultaten om het Zaterdagkampioenschap
2005-2006
ONS Sneek – Rijnsb.Boys: 2-4
Rijnsb.Boys – ONS Sneek: 1-1
Totaalscore Zaterdagkampioenschap
2 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk
0 nederlagen
Doelsaldo: 5 voor en 3 tegen
Programma zaterdag 7 maart 2015                                                                                             
Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Ajax – HHC Hardenberg
Barendrecht – IJsselmeervogels
GVVV – Excelsior Maassluis
SC Genemuiden – Hoek
Scheveningen – Kozakken Boys
Spakenburg – Capelle
Sparta Nijkerk – FC Lisse
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – ONS Boso Sneek is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.