Cor Spruijt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – OFC

In de derde competitiewedstrijd van voetbalseizoen 2022-2023 nemen we het zaterdag op tegen nieuwkomer OFC uit Oostzaan. Nog nooit eerder speelde het team van trainer Henk Wisman in competitieverband tegen OFC. Aan het roer bij OFC staat de sympathieke Pieter Mulders. Van 2016 tot en met 2018 was hij trainer van Rijnsburgse Boys. Mulders zat in totaal 76 wedstrijden op de bank als hoofdverantwoordelijke van de Uien, met wie hij net als OFC de sprong naar de tweede divisie maakte.

Competitiestart
In de laatste wedstrijd van het vorige voetbalseizoen speelde OFC zich naar de tweede divisie. De eerste competitiewedstrijd was direct een pittige. In Bunschoten-Spakenburg mocht OFC het opnemen tegen IJsselmeervogels. Na 45 minuten voetballen stond er een 1-2 stand op het scorebord. Het lukte de Oostzaners niet om de voorsprong vast te houden. Met 3-2 werd de eerste competitiewedstrijd in de Jack’s League verloren. De kop boven een wedstrijdverslag van de wedstrijd luidde: ‘OFC de complimenten, IJsselmeervogels de punten’. Complimenten zijn natuurlijk leuk maar uiteindelijk gaat het om de punten.

In de tweede competitiewedstrijd pakte OFC het eerste competitiepunt. Net als in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels kwam OFC in de thuiswedstrijd tegen TEC met 2-1 voor. Ook nu lukte het niet om de drie punten over de streep te trekken. Een paar minuten voor tijd maakte TEC de gelijkmaker. Met een punt uit twee wedstrijden staat OFC op de twaalfde plaats. Het wist inmiddels vier keer te scoren en kreeg in twee wedstrijden vijf goals tegen.

Doelpunten
De Uien wisten deze competitie nog niet te scoren. Het team dat er vorig jaar lustig op los scoorde, begon deze jaargang uiterst moeizaam. In de thuiswedstrijd tegen Scheveningen kwam Rijnsburgse Boys niet verder dan 0-0 en afgelopen zaterdag werd er op Nieuw Zuid met 4-0 verloren van Quick Boys. Het is dus niet de competitiestart die we hadden gehoopt. Door dit resultaat is Rijnsburgse Boys terug te vinden op de zestiende plaats met één punt en een doelsaldo van nul voor en vier tegen. Rijnsburgse Boys, Scheveningen en Excelsior Maassluis zijn de teams die in de tweede divisie nog niet gescoord hebben.

Er zijn dit seizoen meer verenigingen die moeizaam aan de competitie begonnen zijn. Denk aan Manchester United, Liverpool en ADO Den Haag. De trainers van die clubs hoorden we na afloop van een verloren wedstrijd termen gebruiken als: ‘vertrouwen, passie, strijd, inzet, vechtlust, overtuiging, lef, kwaliteiten benutten, durf en blijven geloven in eigen kunnen’. Bij Rijnsburgse Boys is afgelopen week goed met elkaar gesproken. Uiteindelijk moeten deze gesprekken bijdragen aan successen op het veld. Als je kijkt naar de laatste uitslagen van Manchester United, Liverpool en ADO Den Haag dan weet je dat het ook bij Rijnsburgse Boys allemaal goed gaat komen.

Clubgegevens OFC
Oprichtingsdatum: 1 juli 1932\

Sportpark
Sportpark OFC
Twiskeweg 8
1511 BZ Oostzaan
Website ofc-oostzaan.nl

Tenue
Shirt: geel-zwart verticaal gestreept
Broek: zwart
Kousen: zwart

Trainer
Pieter Mulders

Topscorer
Niels Butter met twee treffers

Wapenfeiten OFC laatste zes seizoenen
2021 – 2022 1e plaats derde divisie zondag
2018 – 2019 3e plaats derde divisie zondag
2017 – 2018 6e plaats derde divisie zondag
2016 – 2017 10e plaats derde divisie zondag
2015 – 2016 4e plaats hoofdklasse zondag
2014 – 2015 4e plaats hoofdklasse zondag

Onderlinge oefenresultaten
2021-2022 Rijnsburgse Boys – OFC: 3-0
2016-2017 Rijnsburgse Boys – OFC: 3-0
2015-2016 OFC – Rijnsburgse Boys: 3-4

Programma zaterdag 3 september 2022
Rijnsburgse Boys – OFC (15.00 uur)

Overige wedstrijden
FC Lisse – Excelsior Maasssluis
HHC Hardenberg – Quick Boys
Kozakken Boys – Spakenburg
IJsselmeervogels – De Treffers
Katwijk – Scheveningen
Koninklijke HFC – Noordwijk
Jong Sparta – Jong FC Volendam
TEC – AFC (op 4 september)

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – OFC is zaterdagavond laat te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.