IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Noordwijk

Na de doordeweekse 1-3 overwinning op ASWH is Rijnsburgse Boys inmiddels vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Het chagrijn na de slechte competitieherstart heeft inmiddels plaats gemaakt voor euforie. Geen andere club uit de tweede divisie heeft zo’n serie in de laatste vijf competitiewedstrijden kunnen neerzetten. Natuurlijk willen de mannen van Henk Wisman de mooie overwinningsreeks nu doortrekken. Noordwijk zal echter alles in het werk stellen om daar een stokje voor te steken.

Ondanks het in dit seizoen opgebouwde uitcomplex lijken de Noordwijkers daar inmiddels toe in staat. Drie weken geleden werd namelijk de eerste uitwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten: 0-1 tegen Kozakken Boys. Prompt werd vier dagen later de tweede uitoverwinning daaraan toegevoegd: 0-2 tegen De Treffers. Tweemaal achtereen dus een feestelijke stemming in de spelersbus terwijl de ploeg er zo aan gewend was geraakt om de zoveelste uitnederlaag te verwerken. Daarnaast zal Noordwijk zich gesterkt weten door het gegeven dat Rijnsburgse Boys het traditioneel lastig heeft in de bollenderby. Zo was de laatste Rijnsburgse overwinning op Middelmors ruim 13,5 jaar geleden, op 13 september 2008.  

Continuïteit
Noordwijk blijkt thuis (bijna) onverslaanbaar – is zelfs de best presterende thuisclub van de tweede divisie – en draait daardoor tot nu toe een prima seizoen. Met slechts één punt achterstand op Rijnsburgse Boys en een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst behoort de ploeg tot de brede subtop achter koploper Katwijk en runner-up Koninklijke HFC. Noordwijk beschikt over een zeer jonge selectie waarbij heel bewust wordt ingezet op het inbouwen van de eigen jeugd.

Daarnaast laat de ploeg zien dat ook continuïteit binnen de selectie zich prima uitbetaalt. In de spelersgroep zijn genoeg spelers te vinden die al langer een bijdrage leveren aan de snelle opmars die Noordwijk van de hoofdklasse, via de derde divisie, naar de Jack’s League heeft gebracht. Thomas Reynaers, Raïes Roshanali, Nick van Staveren, Emiel Wendt en Rob Overvliet zijn voorbeelden van spelers waarop trainer Kees Zethof, sinds 2017 succesvol aan het roer bij Noordwijk, al jaren een beroep kan doen. Rob Overvliet speelde tot nu toe elf wedstrijden. Na acht jaar, verdeeld over twee periodes, zal hij komend seizoen op Middelmors het geel-zwarte shirt dragen.  

Hoofdrol
Op de eigen Duinwetering, halverwege oktober vorig jaar, won Noordwijk met 2-0 en was er een ongewilde hoofdrol voor keeper Michael Bekkers. De invaller voor de toen geblesseerde Wesley Zonneveld ging in de vierde minuut opzichtig in de fout na een mislukte voorzet van Thomas Reynaers. Vervolgens voorkwam zijn collega Lars Jansen – inmiddels uitgegroeid tot een groeibriljantje in de tweede divisie – met weergaloze reflexen de gelijkmaker. Het noodlot sloeg na een half uur spelen toe toen Emiel Wendt, in een ultieme poging een lange bal te onderscheppen, niet alleen de bal maar ook het hoofd van Michael Bekkers raakte. De doelman moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hoewel staken van de wedstrijd in de lucht hing, werden de negentig minuten toch volgemaakt. Het leverde vervolgens een pover duel op waarin de dubieuze treffer van Emiel Wendt voldoende was voor de eindstand.

Clubgegevens Noordwijk
Opgericht: 4 maart 1933

Erelijst
Kampioen Eerste klasse in 1973, 1976, 1978, 1980, 1981 en 1983 
Zaterdagkampioen in 1973 en 1980
Algeheel Amateurkampioen in 1973 en 1980
Kampioen Hoofdklasse in 1999, 2011 en 2018 
Kampioen Derde Divisie in 2019

TenueShirt:
wit  
Broek: rood
Kousen: wit

Trainer 
Kees Zethof

Topscorer
Emiel Wendt met vijf treffers

Wapenfeiten Noordwijk laatste tien seizoenen
2018 – 2019 1e plaats Derde Divisie 
2017 – 2018 1e plaats Hoofdklasse
2016 – 2017 3e plaats Hoofdklasse
2015 – 2016 2e plaats Hoofdklasse
2014 – 2015 7e plaats Hoofdklasse
2013 – 2014 13e plaats Topklasse (nacompetitie en degradatie)  
2012 – 2013 9e plaats Topklasse
2011 – 2012 4e plaats Topklasse
2010 – 2011 1e plaats Hoofdklasse
2009 – 2010 7e plaats Hoofdklasse

Totaal score onderlinge resultaten in tweede divisie en topklasse  
9 wedstrijden
2 overwinningen
4 gelijk spelen
3 nederlagen
15 doelpunten voor en 14 doelpunten tegen

Totaal score onderlinge resultaten in tweede divisie en topklasse in Rijnsburg
4 wedstrijden
0 overwinningen
2 gelijk spelen
2 nederlagen
4 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen

Programma zaterdag 9 april 2022
Rijnsburgse Boys – Noordwijk (15.00 uur)

Overige wedstrijden
Katwijk – Kozakken Boys
Spakenburg – Jong Sparta
Excelsior Maassluis – GVVV
Scheveningen – Quick Boys
ASWH – De Treffers
Koninklijke HFC – Jong Volendam
HHC Hardenberg – AFCTEC – IJsselmeervogels

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Noordwijk is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.