Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys

kozakkenboys

Clubinformatie & vooraf
Met Kozakken Boys als tegenstander heeft Rijnsburgse Boys een absolute titelkandidaat op bezoek. De Werkendammers staan na vijf competitiewedstrijden fier aan kop. Slechts Capelle wist ze punten af te snoepen, alle andere tegenstanders gingen er met nul punten vanaf. Voor Rijnsburgse Boys is dit geen verrassing: de Uien wisten tot nu toe helaas geen punt tegen Kozakken Boys te pakken sinds de roodwitten in 2012 de Topklasse betraden. In qua verhouding wisselende wedstrijden trok Kozakken Boys elke keer aan het langste eind. Vorig seizoen, in de ouverture van jaargang 2013-2014 op de Middelmors, was Rijnsburgse Boys kansloos. Op sportpark De Zwaaier vochten de geelzwarten als leeuwen, maar de punten bleven, uiteindelijk met tien Rijnsburgers, onterecht op de thuishaven. In het seizoen ervoor presteerden de Boys het om thuis een 2-0 voorsprong te verspelen. Conclusie: Rijnsburgse Boys heeft in de onderlinge wedstrijden zijn kansen wel gehad, maar Kozakken Boys was daarin duidelijk effectiever.
Nieuw trainersduo
Vanaf dit seizoen zwaait het trainersduo Danny Buijs en Ton Cornelissen de scepter. Het duo barst van de betaaldvoetbalervaring: Buijs onder andere bij zijn grote liefde Feyenoord, bij FC Groningen en het Schotse Kilmarnock; Cornelissen versleet een rits aan clubs en werd ooit speler van het jaar en topscorer van de eerste divisie met 35 goals. Buijs speelde vorig jaar zelf nog bij Kozakken Boys. Zij vervangen vanaf dit seizoen Dogan Corneille, onlangs zeer verrassend ontslagen bij de Vogels. Voorlopig met succes. Niet onverwacht gezien de selectie die zij tot hun beschikking hebben.

foto (37)

Wisselende resultaten
Rijnsburgse Boys maakt tot nu toe een wisselend seizoen door. De kwaliteiten zijn er, maar fouten her en der zorgen ervoor dat de Boys nogal eens achter de feiten aanliepen. Een parallel met vorig seizoen toen de motor bij aanvang van het seizoen ook wat haperde. Trainer Oosterlee begint gelukkig langzaamaan zijn vaste formatie te vinden. Met wat meer vastigheden komen de geijkte patronen in het spel. Rijnsburgse Boys zal zich door een mindere serie tegen Kozakken Boys daarom geenszins uit het veld moeten laten slaan. Scherp zijn en uitgaan van de eigen kwaliteiten luidt het devies. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer R.H. Karremans uit Den Haag, een ervaren arbiter.
Clubgegevens Kozakken Boys
Opgericht: 13 april 1932 (als Steeds Voorwaarts Werkendam, na naamswijziging in 1935 Kozakken Boys)
Shirt: wit
Broek: rood
Kousen: rood
Sportpark De Zwaaier
Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251 XZ Werkendam
Telefoon: 0183-501770
Website: www.kozakkenboys.nl
Wapenfeiten Kozakken Boys in de Topklasse
2013-2014: 7e plaats Topklasse
2012-2013: 8e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in Topklasse:
2013-2014
Rijnsb.Boys-Kozakken Boys: 1-2
Kozakken Boys-Rijnsb.Boys: 2-1
2012-2013
Rijnsb.Boys-Kozakken Boys: 2-3
Kozakken Boys-Rijnsb.Boys: 4-2

foto (28)

Totaalscore in Topklasse 2012-2014
4 wedstrijden
0 overwinningen
0 gelijk spelen
4 nederlagen
6 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen
Programma zaterdag 27 september 2014
Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:  
Ajax – SC Genemuiden
Barendrecht – Sparta Nijkerk
Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels
GVVV – Hoek
HHC Hardenberg – FC Lisse
ONS Boso Sneek – Capelle
Spakenburg – Scheveningen
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.