Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong Vitesse


Wat een luxe: Rijnsburgse Boys speelt voor de tweede keer achter elkaar thuis en dat met dertien uit zes op zak. Geel-zwart is weleens slechter gestart. Om die goede start een goed vervolg te geven, moet Jong Vitesse aan de zegekar worden gebonden. Dat betekent dat Rijnsburgse Boys na zeven wedstrijden alle beloftenteams al eens heeft gehad.
De twee eerdere ontmoetingen, tegen Jong Almere City FC en Jong Sparta, gaven een wisselend beeld. Conditioneel doet geen enkel beloftenteam voor de reguliere elftallen onder, maar qua volwassenheid is er nogal eens een verschil. Jong Almere City was erg jeugdig, maar Jong Sparta maakte al een volwassener indruk. Rijnsburgse Boys toonde in die wedstrijden aan dat het goed gebruik kon maken van het feit dat het gepokte en gemazelde mannen in de ploeg heeft. Het is een aspect dat in dit soort wedstrijden de doorslag kan geven. Mits de Uien natuurlijk kunnen brengen wat ze de laatste wedstrijden konden brengen.
Jong Vitesse
Ondanks de sterke concurrentie van UNA en Quick werd Jong Vitesse afgelopen seizoen kampioen van de derde divisie zondag. Het verblijf in de derde divisie duurde dus maar één seizoen, nadat de équipe van Joseph Oosting het seizoen ervoor uit de tweede divisie was gedegradeerd. Er zijn deskundigen die Jong Vitesse vóór het huidige seizoen als titelkandidaat bestempelden, maar tot op heden presteren de Arnhemmers wisselend. Er wordt niet veel gescoord, maar ze krijgen ook weinig goals tegen (5-6).

Bron (website Vitesse)


Tegenslag was er bij aanvang van het seizoen al, want het op sportpark Papendal spelende Jong Vitesse mist Joris Klein-Holte en Bo van Essen al weken. Hierbij moet de rode kaart voor Özgür Aktas worden opgeteld, afgelopen week thuis tegen Jong Sparta (0-1). Kortom, er zijn wat personele zorgen. Aangezien er niet meer uit een onuitputtelijke bron van spelers gevist kan worden (strengere regels), zal Jong Vitesse het met een vaststaande selectie moeten doen. Op zich wel zo eerlijk ten opzichte van de andere clubs, maar een uitdaging voor trainer Oosting en zijn staf. Gezien de statuur van Vitesse zullen er ongetwijfeld goede vervangers zijn.
Kan de trein blijven rollen?
De supporters van Rijnsburgse Boys zijn de voorbije weken getrakteerd op gepassioneerd, gedurfd en veelal mooi voetbal. Vroeg storen, een verzorgde opbouw en een surplus aan kwaliteit in aanvallende zin, zijn drie kenmerken van het spel van de ploeg van Wilfred van Leeuwen. De trainer sprak voor aanvang van het seizoen van een proces, waarbij steen voor steen gebouwd wordt aan zijn ideale speelwijze. Conditioneel moest de piek zo rond november komen. Het is verheugend om te zien dat er tot op heden al genoeg te genieten valt. En het is des te mooier om te gaan zien wat er nog meer in het vat zit. Waar gaat dit eindigen?
Clubgegevens Jong Vitesse
Opgericht op 14 mei 1892
Sportpark Papendal in Arnhem
Tenue
Shirt: geelzwarte verticale strepen
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer
Joseph Oosting
Topscorer
Mike de Beer met twee treffers
Wapenfeiten Jong Vitesse
2017-2018: kampioen derde divisie zondag
2016-2017: 17e plaats tweede divisie (degradatie)
2015-2016: 2e plaats beloften eredivisie
2014-2015: 1e plaats beloften eredivisie
Programma zaterdag 6 oktober 2018
Rijnsburgse Boys – Jong Vitesse (aanvang: 15.30 uur)
Overige wedstrijden:
Excelsior Maassluis – Spakenburg
GVVV – FC Lienden
HHC Hardenberg – Katwijk
Jong Sparta – Barendrecht
Koninklijke HFC – Jong Almere City FC
Scheveningen – AFC
VVSB – Kozakken Boys
IJsselmeervogels – De Treffers
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong Vitesse is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.