Cor Spruijt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong Sparta

Na een heerlijke voetbalavond tegen De Graafschap voor de KNVB-beker en een weekeindje rust, pakken we zaterdag de draad weer op tegen Jong Sparta. Het team uit Rotterdam staat met plek negen nog net in het linkerrijtje, drie punten achter Rijnsburgse Boys dat op de zesde plek staat. En als we het toch over drie punten hebben… dat is precies het aantal punten dat we achter de koploper staan. Bij winst zullen we zeker stijgen op de ranglijst, bij verlies kan het zomaar zijn dat we de plek van Jong Sparta overnemen.

Inzakken
Er is de laatste weken veel gezegd en geschreven over de nieuwe tactiek van Rijnsburgse Boys. Speelden we in de eerste weken van de competitie wedstrijden waarin hoog druk werd gezet, de laatste weken doen we het met iets behoudender spel. In de competitie heeft dat twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden opgeleverd. In de KNVB-bekerwedstrijd tegen De Graafschap speelden we dat spel in de eerste helft ook. De Graafschap zocht naar openingen en Rijnsburgse Boys wachtte op het moment om er snel uit te komen. Helaas waren we daar niet erg succesvol in. Bij balbezit waren we te slordig en konden we weinig kansen creëren. In de tweede helft zagen we een heel ander Rijnsburgse Boys. Er werd aanvallender gespeeld, vol druk op de tegenstander gezet en er waren voldoende kansen op de gelijkmaker. Helaas mocht het niet lukken. We hadden graag in de volgende ronde tegen Quick uit Den Haag gespeeld. 

Foto: Hans Heemskerk

Weekend
Na de wedstrijd tegen De Graafschap was er een weekend rust. Dit werd door de spelers gebruikt om even bij te tanken. België bleek bijzonder populair. Zo vertrok een speler met zijn vriendin naar Brugge, ging er een naar Gent en ook Antwerpen werd bezocht. In eigen land deed een middenvelder een weekend Maastricht, werd in Amsterdam het dance-event Elrow bezocht, zocht een ander rust op de Veluwe en werd er door een doelverdediger in huis geklust. In Dortmund bekeek een speler de wedstrijd Borussia Dortmund – VfB Stuttgart. Ons bestuurslid voetbalzaken gebruikte de rustweek om Bert Koomen, Delano Asante en Daan Walraven langer voor de club vast te leggen. Sinds maandag ligt de focus weer op de competitie. Zijn de mannen van trainer Henk Wisman in staat om de goede prestaties door te trekken tegen Jong Sparta? 

Jong Sparta
Het team van trainer Geert Arend Roorda kan net als het elftal van Henk Wisman terugkijken op vier prima competitiewedstrijden. Ook Jong Sparta verloor geen duel. Twee keer werd er gewonnen (3-1 tegen De Treffers en 1-0 tegen Scheveningen) en de laatste twee wedstrijden (uit tegen IJsselmeervogels en thuis tegen TEC) eindigden in 3-3. Of en wie de volle buit weet te bemachtigen weten we zaterdagmiddag om een uur of vijf. Prettige wedstrijd!

Clubgegevens Jong Sparta Rotterdam  Oprichtingsdatum: 1 april 1888

Sportpark
Stadion Het Kasteel
Spartapark-Noord 1
3027 VW  Rotterdam

Website 
www.sparta-rotterdam.nl

Tenue 
Shirt: rood-witte verticale strepen  
Broek: zwart
Kousen: rood-witte horizontale strepen

Trainer
Geert Arend Roorda  

Topscorer 
Mohammed Tahiri met zeven treffers

Wapenfeiten Jong Sparta in tweede divisie
2021-2022 5e plaats tweede divisie
2018-2019  12e plaats tweede divisie
2017-2018  11e plaats tweede divisie
2016-2017 7e plaats tweede divisie 

Onderlinge resultaten in tweede divisie
2021-2022Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 2-1
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys: 3-1 
2019-2020 
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 2-1
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys:  X 
2018-2019
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 3-0
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys: 1-2 
2017-2018
 Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 3-1
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys: 6-0

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede divisie
7 wedstrijden
5 overwinningen
0 gelijke spelen
2 nederlagen
13 doelpunten voor en 13 doelpunten tegen

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede divisie in Rijnsburg
4 wedstrijden
4 overwinningen
0 gelijke spelen
0 nederlagen
10 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen

Programma zaterdag 29 oktober 2022
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta (15.00 uur)

Overige wedstrijden
OFC – Noordwijk
Excelsior Maassluis – Katwijk
IJsselmeervogels – FC Lisse
HHC Hardenberg – Koninklijke HFC
TEC – Kozakken Boys
Quick Boys – Scheveningen
De Treffers – Spakenburg
AFC – Jong FC Volendam (op 30 oktober)

Stand Jasck’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing  
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong Sparta is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.