Cor Spruijt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong Sparta

Eindelijk weer een hele competitie. Na twee niet afgemaakte coronaseizoenen is het heerlijk om weer een competitie van begin tot eind te mogen meemaken. Wat hebben we mooie thuiswedstrijden gezien. Twee prachtige overwinningen op kampioen Katwijk en een winstpartij en een gelijkspel tegen onze buren van Quick Boys.

Helaas hebben we thuis ook mindere wedstrijden gespeeld. Denk maar aan de wedstrijd tegen GVVV (1-4 nederlaag) en afgelopen zaterdag tegen Kozakken Boys, twee ploegen die in de onderste regionen staan. In de extra tijd tegen de Werkendammers kwamen we gelukkig nog op 1-1 door invaller Delano Asante.

Foto Hans Heemskerk

Nachtkaars
Afgelopen dinsdag in Volendam ging Rijnsburgse Boys met 1-0 onderuit. Geen moment maakten de Uien aanspraak op de overwinning. De laatste twee competitiewedstrijden leverden dus niet het gewenste resultaat op.

We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Een mooie thuiswedstrijd tegen Jong Sparta en de laatste wedstrijd is uit tegen Spakenburg. Er zijn nog zes punten te verdienen. Na twee mindere wedstrijden moeten de Boys er voor zorgen dat de competitie niet als een nachtkaars uitgaat.

Jong Sparta
In de laatste thuiswedstrijd van seizoen 2021-2022 nemen we het dus op tegen Jong Sparta, dat afgelopen dinsdag thuis 1-1 speelde tegen Koninklijke HFC. De ploeg kon afgelopen zaterdagavond als enige ploeg in de Jack’s League Katwijk voorlopig nog van het kampioenschap afhouden. Maar Jong Sparta ging onderuit in Groesbeek tegen De Treffers (2-1) waardoor de schaal in de loop van zaterdagavond in Katwijk kon worden uitgereikt.

Koppositie
In september 2021 speelde Rijnsburgse Boys een uiterst ongelukkige wedstrijd op het Kasteel. Jong Sparta won met 3-1 en Rijnsburg verspeelde daar de koppositie. De 3-1 overwinning was enigszins geflatteerd. Rijnsburgse Boys had het vizier die dag niet op scherp staan. Dani van der Moot boog een 1-0 achterstand om en zorgde ervoor dat geel-zwart met een 1-1 stand ging rusten. Na een 2-1 achterstand nam Rijnsburgse Boys alle risico’s en kreeg het vlak voor tijd nog een tegendoelpunt te verwerken.

Alles anders
Na 32 wedstrijden is alles anders. De kaarten lijken redelijk geschud. Zowel Rijnsburgse Boys als Jong Sparta vinden we in de top 5 van de Jack’s League terug. Natuurlijk zijn er nog wat vragen onbeantwoord. Wie wordt uiteindelijk tweede in de competitie en wie gaat net als GVVV naar de nacompetitie om promotie-degradatie? Waarschijnlijk Kozakken Boys. Op dat laatste hebben we geen invloed. Wel hebben we invloed op de positie die we uiteindelijk gaan innemen.

Afscheid
Drie punten in de laatste thuiswedstrijd zou leuk zijn voor de supporters, de staf en zeker ook voor de spelers die vandaag afscheid nemen van het thuispubliek. Maar een hoge positie zou ook leuk staan op de ranglijst. En er valt ook nog een eventuele vervangende periodetitel te verdienen. Nog volop belangen dus, afgezien van de sportieve eer en de wedstrijdpremie.

Clubgegevens Jong Sparta Rotterdam
Oprichtingsdatum: 1 april 1888

Sportpark
Stadion Het Kasteel
Spartapark-Noord 1
3027 VW Rotterdam

Website
www.sparta-rotterdam.nl

Tenue
Shirt: rood-witte verticale strepen
Broek: zwart
Kousen: rood-witte horizontale strepen

Trainer
Geert Arend Roorda

Topscorer
Marouane Afaker met achttien treffers

Wapenfeiten Jong Sparta in tweede divisie
2018-2019 12e plaats tweede divisie
2017-2018 11e plaats tweede divisie
2016-2017 7e plaats tweede divisie

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede divisie
6 wedstrijden
4 overwinningen
0 gelijke spelen
2 nederlagen
11 doelpunten voor en 12 doelpunten tegen

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede divisie in Rijnsburg
3 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijke spelen
0 nederlagen
8 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen

Programma zaterdag 28 mei 2022
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta (15.30 uur)

Overige wedstrijden
ASWH – Noordwijk
Excelsior Maassluis – Spakenburg
IJsselmeervogels – GVVV
De Treffers – HHC Hardenberg
Scheveningen – Kozakken Boys
Quick Boys – Jong FC Volendam
Koninklijke HFC – Katwijk
TEC – AFC

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong Sparta is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.