gerard

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam

 
De uitslagen van de afgelopen weken beginnen zo langzamerhand op een loterij te lijken. Elke keer als je denkt dat er een voorspelling gedaan kan worden over de seizoensafloop, gaat er een ploeg die het de week daarvoor goed deed onderuit of komt er een ploeg met een slechte reeks opeens bovendrijven. Daardoor blijft het in de bovenste regionen spannend. Maar omdat onze Boys aan hetzelfde euvel lijken te leiden, lukt het steeds niet om door te stoten naar de top drie.
Te veel doelpunten tegen
Pieter Mulders verzuchtte dit seizoen al vaak dat zijn ploeg te veel doelpunten tegen krijgt, door eigen onoplettendheid. Ook afgelopen zaterdag was dat tegen ONS Boso Sneek het geval, waardoor een inhaalrace nodig was. De tegenstander van deze week, Jong FC Volendam, is er ook eentje om voor op te passen. In de uitwedstrijd op 24 september kwamen de Boys in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, maar vlak na rust waren er bizarre momenten, waardoor het na vijf minuten spelen opeens 2-2 stond. Rijnsburg kwam zelfs op een 2-3 achterstand, maar wist zich uiteindelijk in blessuretijd via een strafschop van Marvin Wijks nog enigszins te redden met een gelijkspel.
Gewaarschuwd
Rijnsburg is in de heenwedstrijd tegen de jonge oranjehemden uit het mooie dorp aan het IJsselmeer dus nadrukkelijk gewaarschuwd. Drie momenten van slap verdedigen leverden drie tegendoelpunten op. En na die wedstrijd is het voorkómen van onnodige tegendoelpunten nog niet helemaal opgelost. Bovendien is Jong Volendam een makkelijk scorende ploeg. Na onze Boys en IJsselmeervogels staat Jong Volendam derde op de lijst met de meeste goals. Topscorer Enzo Stroo heeft er al 15 inliggen, maar deed vorige week niet mee tegen SteDoCo. Stroo heeft inmiddels twee wedstrijden in Volendam 1 gespeeld en treedt wellicht zondag aan tegen Cambuur en dus niet zaterdag op Middelmors. Maar ook vorige week, zonder Stroo, wist Jong Volendam te winnen met 3-2.

Bron: www.fcvolendam.nl


Tijd voor winst
De Rijnsburgse punteninzameling van voor en na de winsterstop werd de vorige thuiswedstrijd tegen Scheveningen ruw onderbroken: 1-3. Een serie van 19 winstpunten op rij (zes keer winst en een gelijkspel) is opgevolgd door twee wedstrijden met slechts één punt. Het 2-2 gelijkspel van afgelopen week tegen ONS Boso Sneek had met oplettender verdedigen voorkomen kunnen worden. Het wordt dus weer tijd voor winst op Middelmors. Negentig minuten (en blessuretijd) opperste concentratie in verdedigend opzicht is tegen Jong Volendam noodzakelijk. Zelf scoren is normaal gesproken geen probleem…
Clubgegevens Jong FC Volendam
Opgericht: 1 juni 1920
Website: www.fcvolendam.nl
Tenue:
Shirt: oranje  
Broek: zwart
Kousen: oranje
Trainer:
Berry Smit
Clubtopscorer:
Enzo Stroo: 15 goals
Onderlinge resultaat in derde divisie
2016-2017                                                                                                                                                                          Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: 3-3
Programma zaterdag 18 maart
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam (aanvang:14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Capelle – ONS Boso Sneek
FC Rijnvogels – DVS ’33 Ermelo
Harkemase Boys – Jong FC Groningen
Huizen – IJsselmeervogels
Jong Almere City FC – Scheveningen
ODIN ’59 – ASWH
SteDoCo – FC Lisse
VVOG – Quick Boys
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.