Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam

We beginnen direct met de hamvraag: gaan de Boys zaterdag de ongeslagen reeks van acht wedstrijden, die al loopt sinds 1 oktober, voortzetten tegen Jong FC Volendam? Rijnsburgse Boys maakt een stabiele indruk. Dat kan van de tegenstander, Jong FC Volendam, niet gezegd worden. Dat betekent overigens niet dat zij een negatieve serie hebben neergezet: ze wonnen twee weken geleden immers nog uit bij IJsselmeervogels. Zijn de Uien in staat om de Volendamse code te kraken? Tegen een team uit de Jong-serie weet je het nooit. Van oudsher levert het niet eens zo grote Volendam (qua oppervlakte en inwoneraantal) een karrevracht aan talenten, ook al heten ze tegenwoordig lang niet allemaal meer Bond, Veerman, Tuyp of Zwarthoed.

Foto: Cor Spruijt

Voor Jong Volendam is één ding cruciaal: boven Jong Sparta zien te eindigen. Wat dat betreft ziet het er voorlopig niet goed uit. De Rotterdammers staan zes punten boven de oranjehemden. De laagst geklasseerde van de twee speelt aan het einde van het seizoen een barrage tegen de winnaar van de beloftencompetitie. Net zoals Jong FC Volendam dat aan het einde van het vorige seizoen deed. Toen versloegen de Volendammers Jong Almere City FC.

Taaitaai
Nu de goedheiligman weer in het land is, kunnen we de terminologie die daarbij hoort, van stal halen. Jong FC Volendam is voor onze mannen lang niet altijd een zoet stuk marsepein dat ze zomaar verorberen. We mogen gerust wel van taaitaai spreken. Vorig seizoen nog beten de Uien hun tanden stuk op de Volendammer talenten, die in beide wedstrijden met een 1-0 zege de kleedkamer opzochten. In van Rijnsburgse zijde twee draken van wedstrijden overigens. Rijnsburgse Boys mag dan altijd wel boven de Volendammers eindigen op de ranglijst, ze krijgen ze er lang niet altijd onder.

In de Rijnsburgse selectie zit een tweetal spelers met een verleden aan de Dijk. Dani van der Moot scoorde zich er een half seizoen helemaal suf. En Sjors Kramer, momenteel op wereldreis, speelde vorig seizoen nog in de Volendam. Laten we ook onze vertrekkende trainer Henk Wisman niet vergeten. Hij zwaaide van 2000 tot 2004 de scepter in Volendam en promoveerde er zelfs één keer naar de eredivisie.

Spaak in de wielen
Afgelopen zaterdag dachten de Uien de 0-1 weg te slepen van De Westmaat. Maar de Blauwen uit Spakenburg vochten voor wat ze waard waren en voorkwamen in blessuretijd een nederlaag: 1-1. Tegen een gehavend Rijnsburgse Boys overigens. Hopelijk heeft Henk Wisman nu meer te kiezen.

Dat is in de laatste thuiswedstrijd van Rijnsburgse Boys in 2022, want de laatste twee wedstrijden voeren ons naar Noordwijk en Scheveningen (over taaitaai gesproken). Maar eerst maar eens proberen de Volendammers aan de zegekar te binden. De laatste overwinning tegen hen, op 12 september 2020, zette Jeroen Spruijt en Dani van der Moot (2x) als doelpuntenmakers in de etalage.

Clubgegevens Jong FC Volendam
Opgericht: 1 juni 1977

Sportpark
Sportpark Kras Stadion
Sportlaan 10
1131 BK  Volendam 

Tenue
Shirt: oranje 
Broek: zwart
Kousen: oranje

Trainer
Kizito Musampa

Clubtopscorers
Joey Antonioli en Milan de Haan met vijf treffers 

Erelijst
Kampioen derde divisie zondag in 2019 

Wapenfeiten Jong FC Volendam
2021 – 2022 11e plaats tweede divisie
2018 – 2019 1e plaats derde divisie zo 
2017 – 2018 7e plaats derde divisie za 
2016 – 2017 6e plaats derde divisie za 

Onderlinge resultaten in tweede en derde divisie
2021-2022
Rijnsb.Boys – Jong FC Volendam: 0-1
Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: 1-0
2020-2021 
Rijnsb.Boys – Jong FC Volendam: 3-0
Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: Niet gespeeld
2019-2020 
Rijnsb.Boys – Jong FC Volendam: 1-1
Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: Niet gepeeld
2016-2017 
Rijnsb.Boys – Jong FC Volendam: 1-1
Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: 3-3

Onderlinge wedstrijden in tweede en derde divisie 
6 wedstrijden
1 overwinning
3 gelijk spelen
2 nederlagen
8 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen

Onderlinge wedstrijden in Rijnsburg in tweede en derde divisie 
4 wedstrijden
1 overwinning
2 gelijke spelen
1 nederlaag
5 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen

Programma zaterdag 26 november 2022
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam (aanvang: 15.00 uur)

Overige wedstrijden:
De Treffers – Quick Boys
Katwijk – FC Lisse
Jong Sparta – Excelsior Maassluis
AFC – OFC
Koninklijke HFC – Kozakken Boys  
HHC Hardenberg – Spakenburg
TEC – Noordwijk
IJsselmeervogels – Scheveningen

Stand Jack’s League

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.