Piet Hemminga

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam


Afgelopen zaterdag werd er afgetrapt voor de vijfde editie van de tweede divisie (sinds 2016) en laten we hopen dat we gezamenlijk de eindstreep op 22 mei volgend jaar halen. Op die dag staat de laatste competitiewedstrijd gepland, voor Rijnsburgse Boys in het Kras Stadion, met net als vandaag Jong FC Volendam als tegenstander.
Oud, ouder, oudst
Rijnsburgse Boys stond in crisistijd in maart dit jaar stil bij het gegeven dat de club negentig jaar geleden werd opgericht. Voetbal bestaat in Volendam net even iets langer. Sinds 1920, eerst onder de naam Victoria (in rood-zwart tenue) en vervolgens als RKSV Volendam (oranje-zwart) wordt er aan de Dijk gevoetbald. Een splitsing leidde in 1977 tot een prof- en amateurtak waarbij RKAVV Volendam momenteel uitkomt in de hoofdklasse zaterdag.

Foto: Hans Heemskerk


Jonk-ies
Namens de jubilerende profvoetbalclub komen bij de eerste thuiswedstrijd dit seizoen de Jonk-ies op bezoek. Overigens geen Jonk op de spelerslijst maar wel een aantal andere bekende Volendamse namen zoals Smit, Molenaar, Plat, Veerman en Tol. Aangevuld met een aantal ‘Jassen’, de bijnaam voor niet-Volendammers. FC Volendam 1 komt uit in de Keuken Kampioen Divisie en ook van die selectie mag het gros op basis van de leeftijdscriteria nog steeds voor Jong FC Volendam uitkomen.
Officieel speelden Rijnsburg en Jong Volendam alleen nog maar gelijk. Jong FC Volendam acteerde vorig jaar voor het eerst in de tweede divisie. De onderlinge confrontatie in Rijnsburg eindigde in 1-1. Een paar jaar eerder waren er in de derde divisie ook alleen maar remises met 3-3 op Middelmors en 1-1 in Volendam. Twee weken geleden eindigde een oefenwedstrijd tussen beide ploegen wel in winst: voor geel-zwart met 3-0.

De thuisploeg
Laten we nog één keer opmerken dat we vijf jaar lang genoten hebben van Joël Tillema (31). Maar dit seizoen staat er een aantal nieuwe talenten op het veld. Naast de al stevige basis kwamen bij de ouverture Bram de Bruin (23), Ian van Otterlo (25) en Delano Asante (20) binnen de lijnen. En dan strijden er ook nog eens twee talentvolle keepers om de erfenis van Richard van Nieuwkoop. Deels nieuw en vers bloed wat zeker ook nog wat tijd gegund mag worden richting gewenste resultaten.

Foto: Hans Heemskerk


Speelronde 1
Een blik op de ranglijst heeft nog weinig zin – alhoewel ze er in andere delen van onze gemeente in mei voor zullen tekenen. Jong Volendam trapte thuis af en speelde een groot deel van de openingswedstrijd tegen tien Jong-Spartanen. Twee keer werd een achterstand goed gemaakt, de eindstand was 2-2. En corona of geen corona, voetbal blijft ook weer gewoon voetbal. Vandaar dat Rijnsburgse Boys na een prima oefencampagne tegen IJsselmeervogels – met een ogenschijnlijk slechte voorbereiding – gewoon het onderspit delfde. Met 2-1 – maar ook met perspectief op een beter resultaat.
Clubgegevens Jong FC Volendam
Opgericht: 1 juni 1977
Sportpark
Sportpark Kras Stadion
Sportlaan 10
1131 BK Volendam
Tenue
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Trainer
Johan Plat
Clubtopscorers
Mike Eerdhuijzen en Darius Johnson met één treffer
Erelijst
Kampioen derde divisie zondag in 2019
Wapenfeiten Jong FC Volendam
2018 – 2019 1e plaats derde divisie zo
2017 – 2018 7e plaats derde divisie za
2016 – 2017 6e plaats derde divisie za
Onderlinge resultaten in derde divisie
2019-2020
Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: X
Rijnsb.Boys – Jong FC Volendam: 1-1
2016-2017
Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: 3-3
Rijnsb.Boys – Jong FC Volendam: 1-1
Onderlinge wedstrijden in tweede en derde divisie
3 wedstrijden
0 overwinningen
3 gelijk spelen
0 nederlagen
5 doelpunten voor en 5 doelpunten tegen
Onderlinge wedstrijden in Rijnsburg
2 wedstrijden
0 overwinningen
2 gelijke spelen
0 nederlagen
2 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen
Programma zaterdag 12 september
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam (aanvang:15.00 uur)
Overige wedstrijden:
AFC – Quick Boys
Katwijk – TEC
Jong Sparta – Scheveningen
GVVV – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – IJsselmeervogels
Spakenburg – Kozakken Boys
ASWH – Noordwijk
Koninklijke HFC – De Treffers (op 13 september)
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam is zaterdagavond te lezen hier op de website.