Cor Spruijt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam


Bijna 2.000 toeschouwers zagen Rijnsburgse Boys zaterdag een prima wedstrijd tegen IJsselmeervogels spelen. Joël Tillema nam de 0-1 voor zijn rekening en is daardoor terug te vinden in de top 10 van topscorers van Rijnsburgse Boys aller tijden. Uit een gemakkelijk gegeven strafschop kwam IJsselmeervogels alsnog langszij. Beide trainers konden zich na afloop vinden in het gelijke spel.
Spektakel in Volendam
Jong FC Volendam speelde in het Kras Stadion voor 155 toeschouwers een spectaculaire wedstrijd tegen AFC. Maar liefst vier keer kwam Jong FC Volendam op voorsprong en het ging zelfs met een 4-3 stand de rust in. In de tweede helft kwam AFC op een 4-5 voorsprong en in de extra tijd schoten de Volendammers op de paal. In plaats van 5-5 counterde AFC naar 4-6. Zo verloor Jong FC Volendam in een prima wedstrijd met twee doelpunten verschil van AFC. Nou ja AFC… eigenlijk verloor het van de FC Teijsse. De broers Teijsse namen de gehele productie van zes doelpunten voor hun rekening.

Trainer Berry Smit, die samen met Johan Plat aan het roer staat van het opleidingsteam van de Volendammers, sprak van een prima wedstrijd. “Ik weet zeker dat de neutrale toeschouwer het toegangskaartje voor deze wedstrijd boven het bed gaat hangen. We speelden een prima wedstrijd. Van deze partij hebben we geleerd dat we superscherp moeten zijn. Verslappen levert je in deze competitie direct een tegendoelpunt op.”
Jong BVO’s
Over Jong BVO-elftallen wordt veel gesproken. Ook vorige week tijdens De Grote Trainersshow van RTV Katwijk in het sponsorhome van Rijnsburgse Boys ging het hierover. Acht trainers uit de tweede divisie waren er te gast en de meningen liepen behoorlijk uiteen. De ene trainer vond de Jong-elftallen: “Een verademing, de manier van spelen is anders en zeven keer trainen in de week maakt ze veel vaardiger dan menig elftal in de tweede divisie.” Een andere trainer zei: “Amateurclubs horen thuis in de tweede divisie. Jong BVO’s moeten maar een eigen competitie starten. Met amateurclubs heb je veel meer derby’s en daar komt behoorlijk wat publiek op af.” Of Jong BVO’s iets toevoegen aan de competitie gaan we zien in de wedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Na vier duels (Rijnsburgse Boys – De Treffers 2-1, GVVV – Rijnsburgse Boys 3-4, Rijnsburgse Boys – Noordwijk 0-1 en IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys 1-1) is het team van trainer Henk Wisman terug te vinden op de 7e plaats. Jong FC Volendam staat op plaats 15. Het won de eerste competitiewedstrijd thuis met 4-1 van Excelsior Maassluis. Na deze overwinning ging het drie keer onderuit (TEC – Jong FC Volendam 2-0, Quick Boys – Jong FC Volendam 3-1 en Jong FC Volendam – AFC 4-6). Rijnsburgse Boys staat een doelpunt in de plus (7 voor en 6 tegen) terwijl Jong FC Volendam met een score van 9-12 drie doelpunten in de min staat.
Clubgegevens Jong FC Volendam
Opgericht: 1 juni 1977
Sportpark
Sportpark Kras Stadion
Sportlaan 10
1131 BK Volendam
Tenue
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Trainer
Berry Smit
Clubtopscorers
Youssef Blel en Roy Tol met drie treffers
Erelijst
Kampioen derde divisie zondag in 2019
Wapenfeiten Jong FC Volendam
2018 – 2019 1e plaats derde divisie zo
2017 – 2018 7e plaats derde divisie za
2016 – 2017 6e plaats derde divisie za
Onderlinge resultaten in derde divisie
2016-2017 Jong FC Volendam – Rijnsb.Boys: 3-3 Rijnsb.Boys – Jong FC Volendam: 1-1
Programma zaterdag 21 september
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam (aanvang:15.00 uur)
Overige wedstrijden:
Katwijk – Quick Boys
ASWH – IJsselmeervogels
De Treffers – Scheveningen
GVVV – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – HHC Hardenberg
Spakenburg – Jong Sparta
TEC – Noordwijk
AFC – Koninklijke HFC (op 22 september)
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.