IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong Almere City

Na de overwinningen op HHC Hardenberg (2-1) en FC Lisse (1-2) gaat Rijnsburgse Boys tegen Jong Almere City voor de derde zege op rij. Het is ook voor het derde seizoen in de geschiedenis dat beide clubs elkaar in competitieverband ontmoeten.

De eerste keer was in seizoen 2016-2017 – het eerste jaar van de derde divisie – waarin Rijnsburgse Boys zo snel mogelijk de stap naar de tweede divisie wilde maken. Via de nacompetitie lukte het de Uien ook om die promotie af te dwingen. Jong Almere City had daar een seizoen extra voor nodig. Zodoende ontmoetten beide clubs elkaar weer in seizoen 2018-2019, nu dus in de tweede divisie. Voor Jong Almere City verliep dat seizoen niet zoals gehoopt. Het degradeerde.

De eerste plaats in de voorjaarseditie van de Onder 21-divisie van vorig seizoen leverde opnieuw promotie naar de tweede divisie op. En dus staat zaterdag het onderlinge duel weer in het competitieschema. Opvallend is dat tweemaal deze wedstrijd als competitieopener in Almere werd gespeeld. Nu betreft het de laatste thuiswedstrijd van Rijnsburgse Boys in de eerste competitiehelft.

Primeur
Niet alleen Jong Almere City maar ook het eerste elftal van Almere City vierde afgelopen seizoen een promotie. Voor de jongste profclub van Nederland een primeur: voor het eerst in de historie werd een ticket voor de eredivisie behaald. De droom die begon in de jaren negentig om in Flevoland een profclub op poten te zetten, kwam daarmee uit. De wens ontstond in de lokale politiek, toen Almere almaar groeide en de grens van honderdduizend inwoners werd gepasseerd. Om de stad meer een eigen identiteit te geven, kreeg topsport een belangrijke rol. Een betaaldvoetbalclub mag dan niet ontbreken.

Almere City komt voort uit amateurclub De Zwarte Schapen, die in 1995 van Amsterdam naar de snelst groeiende stad van Nederland verhuist. De club begint als omnisportvereniging met de naam FC Omniworld en debuteert in 2005 in het betaalde voetbal, na een succesvolle overstap vanuit de hoofdklasse. In 2010 verandert de naam in Almere City FC en de clubkleuren gaan van paars naar rood. Tevens krijgt het kleine stadion de benodigde upgrade. 

Resultaten
Jong Almere City had dit seizoen een moeizame start. Van de eerste vijf competitiewedstrijden werden er vier verloren, alleen de vierde wedstrijd – tegen ACV – werd gewonnen. Vervolgens volgden twee gelijke spelen en een nipte 4-3 nederlaag tegen koploper Spakenburg. Maar daarna ging het draaien. Vier ploegen waar Rijnsburgse Boys niet van wist te winnen, werden door Jong Almere City wel verslagen: Quick Boys, ADO ’20, De Treffers en Scheveningen. Tussen deze overwinningen door werd tegen GVVV en Jong Sparta gelijk gespeeld. Rijnsburgse Boys is dus gewaarschuwd, maar heeft wel een mooie statistiek: de vier eerder gespeelde duels leverden allemaal een Rijnsburgse overwinning op.

Clubgegevens Jong Almere City

Sportpark
Yanmar Stadion
Competitieweg 20
1318 EA  Almere

Website
www.almerecity.nl

Tenue 
Shirt: rood
Broek: rood
Kousen: rood

Trainer
Danny Schenkel

Topscorer
Layee Kromah met zes treffers

Erelijst
Kampioen Onder 21 divisie in 2021 en 2023 

Wapenfeiten Jong Almere City in tweede divisie, derde divisie en Onder 21 divisie
2022 – 2023 1e plaats Onder 21 divisie voorjaar
2022 – 2023 5e plaats Onder 21 divisie najaar
2021 – 2022 3e plaats Onder 21 divisie voorjaar
2021 – 2022 1e plaats Onder 21 divisie najaar
2018 – 2019  16e plaats tweede divisie 
2017 – 2018 4e plaats derde divisie 
2016 – 2017  14e plaats derde divisie 

Onderlinge resultaten in tweede en derde divisie
2018-2019 
Jong Almere City FC – Rijnsb.Boys: 0-2
Rijnsb.Boys – Jong Almere City FC: 3-2
2016-2017 
Jong Almere City FC – Rijnsb.Boys: 1-2
Rijnsb.Boys – Jong Almere City FC: 3-0

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede en derde divisie
4 wedstrijden
4 overwinningen
0 gelijk spelen
0 nederlagen
10 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen

Totaalscore onderlinge resultaten in tweede en derde divisie in Rijnsburg
2 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijk spelen
0 nederlagen
6 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen

Programma zaterdag 9 december 2023
Rijnsburgse Boys – Jong Almere City (aanvang: 15.00 uur)

Overige wedstrijden
GVVV – Quick Boys
Scheveningen – Noordwijk
Excelsior Maassluis – Jong Sparta
ADO ’20 – Spakenburg
AFC – HHC Hardenberg
Koninklijke HFC – FC Lisse
Katwijk – ACV
De Treffers – Kozakken Boys

Stand Betnation Divisie

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen van deze wedstrijd zijn live te volgen via twitter.com/vvrbb en instagram.com/rijnsburgse_boys.

Tickets
Vanaf dit seizoen worden geen papieren tickets meer verkocht voor de thuiswedstrijden van Rijnsburgse Boys. Bezoekers kunnen voortaan alleen nog digitaal een kaart kopen via de Ticketshop van Rijnsburgse Boys op internet. Ga naar rijnsburgseboys.nl/tickets.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong Almere Cityis zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.