gerard

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg


Tegen HHC Hardenberg krijgt Rijnsburgse Boys een ‘herkansing’ om een goed vervolg te geven aan de successen van vóór de winterstop. ‘Herkansing’ tussen haakjes, want ook al was de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Koninklijke HFC niet al te best, er werd toch een gelijkspel en een punt binnengehaald.
De teleurstelling na de wedstrijd was bij spelers, trainers én vooral ook bij de pers aanwezig, maar de vraag is of dat wel zo terecht was. HFC is gewoon een goed team, met een trainer die Rijnsburg door en door kent. En ook een team dat zijn vorige trainer wat wilde laten zien. Dat de Uien daar niet helemaal goed uitkwamen, betekent niet dat we meteen maar moord en brand moeten schreeuwen. Ook HFC hield namelijk niet meer dan één punt aan de wedstrijd over.
En dus is de wedstrijd tegen HHC Hardenberg een soort halve herkansing. Gewoon laten zien dat de Uien met een degelijke voorbereiding, zonder al te veel griepgevallen, er weer staan. Middelmors thuis is van ons en daar zijn geen drie punten te halen, zelfs niet als je daarvoor helemaal uit het verre Hardenberg moet komen. Of eigenlijk uit het verre Heemse…
Geschiedenis
HHC staat voor Hardenberg Heemse Combinatie. Al sinds jaren is de thuishaven van Hardenberg het mooie sportpark De Boshoek, maar dat ligt gek genoeg niet in Hardenberg zelf, maar aan de westoever van de Overijsselse Vecht in het gehucht Heemse. En dat is vanuit het centrum van Hardenberg best een flinke wandeling. Om onduidelijkheid met andere verenigingen uit de weg te helpen, is later aan HHC de naam Hardenberg toegevoegd. Aardig is dus dat in de naam HHC Hardenberg twee keer Hardenberg voorkomt.

Foto: Hans Heemskerk


Maar genoeg over de geschiedenis en terug naar de keiharde werkelijkheid. En die werkelijkheid is dat HHC Hardenberg een geduchte tegenstander is. Ongetwijfeld hebben Pieter Mulders en zijn staf de boel grondig geanalyseerd. De ploeg staat weliswaar achtste, met acht punten minder dan Rijnsburg, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Door van de Uien te winnen, kan Hardenberg dus virtueel op twee punten achterstand komen. Dat is opeens heel dichtbij. Grappig is dat de ploegen bijna hetzelfde doelsaldo hebben: 31-28 om 32-30. Dat zou kunnen betekenen dat we een doelpuntenspektakel krijgen. Beide ploegen scoren gemakkelijk, maar krijgen ook makkelijk een doelpunt tegen. Op basis van die statistieken en een beetje thuisvoordeel voor de Uien, is 4-3 een uitslag die past bij dat gemiddelde… Dat belooft wat!
Scorebordjournalistiek
Tot zo ver de scorebordjournalistiek. De mannen op het veld zullen het moeten laten zien. Hardenberg heeft een wisselende serie achter de rug, waarbij winst, verlies en gelijkspel stuivertje wisselen. Rijnsburg wist de uitwedstrijd met 2-3 te winnen, dus Hardenberg zal gebrand zijn op revanche.

Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954
Sportpark
De Boshoek 
Hessenweg 74 
7771 RG Hardenberg
Erelijst 
Afdelingskampioen in 2007 en 2008 
Winnaar KNVB-Districtsbeker in 2012 en 2016 
Tenue
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Trainer
Gert Jan Karsten
Topscorer
Rob van der Leij met 7 treffers
Wapenfeiten HHC Hardenberg in de tweede divisie en de topklasse
2016 – 2017  14e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse
2014 – 2015 3e plaats topklasse
2013 – 2014 3e plaats topklasse
2012 – 2013 4e plaats topklasse
2011 – 2012 9e plaats topklasse
2010 – 2011 8e plaats topklasse
Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie en topklasse
13 wedstrijden
5 overwinningen
1 gelijk spelen
7 nederlagen
19 doelpunten voor en 25 doelpunten tegen
Totaalscore onderlinge duels in topklasse in Rijnsburg
6 wedstrijden
3 overwinningen
1 gelijk spel
2 nederlagen
11 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.
Programma zaterdag 20 januari 2018
Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (15.30 uur)
Overige wedstrijden
Achilles ’29 – VVSB
AFC – IJsselmeervogels
Barendrecht – Katwijk
De Dijk – Excelsior Maassluis
GVVV – Koninklijke HFC
Kozakken Boys – Jong Sparta
FC Lienden – De Treffers (op 21 januari)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.