Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg

hardenberg

Zaterdag 7 november maken Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg het elftal competitiewedstrijden van dit seizoen vol. Een seizoen dat tot op heden er één is van pieken en dalen, voor beide elftallen. Enig verschil is dat de pieken voor de Uien al wat langer geleden zijn. De laatste competitieoverwinning dateert voor Rijnsburgse Boys namelijk al van acht weken geleden. Toen werd bij Capelle gewonnen en was Rijnsburgse Boys de trotse koploper. Inmiddels zijn de Uien gezakt naar plaats vijf, gedeeld met HHC en de Vogels. Een lange serie zonder overwinningen heeft de Uien wonder boven wonder niet naar het rechterrijtje doen dalen. Misschien is de term ‘wonder boven wonder’ wat overdreven. Wie de uitslagen bekijkt, ziet dat vrijwel iedereen van iedereen kan winnen en dat aanvankelijke laagvliegers als SteDoCo en Excelsior Maassluis ook punten zijn gaan halen.
Elfde speelronde
HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys vechten louter doelpuntrijke duels uit. Ga maar na: in geen enkele onderlinge competitiewedstrijd werd minder dan twee keer gescoord. Het is een beetje vergelijkbaar met de duels tussen Rijnsburgse Boys en GVVV: goals zijn bijna verzekerd. De doelsaldi van HHC en de Uien verschillen weinig. HHC won en verloor meer en speelde minder gelijk dan onze mannen. Opvallend is dat HHC in de Rijnmond-regio geen punt haalde, maar wel FC Lisse tweemaal (ook voor de beker) en de Vogels aan de zegekar bond. Die laatste overwinning was er één in de categorie ‘Vogels tegen hun Angstgegner’. Over de wedstrijden van vorig seizoen tegen Hardenberg kunnen we kort en bondig zijn: die waren voor Rijnsburgse Boys compleet waardeloos. HHC hoefde zich op de Middelmors niet eens bovenmatig in te spannen om de drie punten overtuigend mee te nemen: 0-4. In Hardenberg speelden de mannen van Oosterlee één van de slapste wedstrijden van het seizoen: 2-0.
Mutaties
HHC Hardenberg leed in de zomerstop een gevoelig verlies: de bijzonder vaak scorende klassemiddenvelder Hielke Penterman vertrok naar Achilles ’29. Ook de uitstekende spitsen Gouriye en Lanjouw vertrokken respectievelijk stopten. Met onder anderen de gepassioneerde spits Jan Hooiveld, overgekomen van WKE, en Genemuiden-topscorer Philip Ties vingen de Sallanders dit op. Voorlopig lijkt het erop dat HHC niet zwakker is geworden, al is er op de uitslagen tot nu toe verdraaid weinig peil te trekken. Hoe het ook zij, vooraf gepraat geeft geen garanties. We gaan het zien in de wedstrijd, die onder leiding staat van S. van der Eijk uit Amstelveen. Hij fluit dit seizoen al zijn vijfde topklasseduel, waaronder HHC Hardenberg-ONS Boso Sneek in de eerste competitieronde.

hardenberg-rbb

Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954
Erelijst: 
Afdelingskampioen in 2007 en 2008
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Website: www.hhc-hardenberg.nl
Wapenfeiten HHC Hardenberg in de Topklasse
2014 – 2015 3e plaats Topklasse
2013 – 2014 3e plaats Topklasse
2012 – 2013 4e plaats Topklasse
2011 – 2012 9e plaats Topklasse
2010 – 2011 8e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2014-2015
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 0-4
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 2-0
2013-2014
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 3–2
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 2-1
2012-2013
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 3-0
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 4-2
2011-2012
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 2-2
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 2-0
2010-2011
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg: 2-0
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys: 1-2
Totaalscore in de Topklasse 2010-2015
10 wedstrijden
4 overwinningen
1 gelijk spelen
5 nederlagen
15 doelpunten voor en 19 doelpunten tegen
Totaalscore in Rijnsburg 2010-2015
5 wedstrijden
3 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
10 doelpunten voor en 8 doelpunten tegen
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.
Programma zaterdag 7 november 2015
Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (14.30 uur)
Overige wedstrijden
Barendrecht – FC Lisse
Capelle – ONS Boso Sneek
DVS ’33 Ermelo – IJsselmeervogels
Excelsior Maassluis – RVVH
Kozakken Boys – Katwijk
Scheveningen – SteDoCo
Spakenburg – GVVV
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.