outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg

 De tweede editie van de Topklasse gaat komende zaterdag van start en de strijd om de titel lijkt op voorhand nog spannender te worden dan het afgelopen seizoen. De “zwakkere broeders” uit het eerste seizoen zijn gedegradeerd en kampioenen als Noordwijk, GVVV (Veenendaal) en SVZW (Wierden) voegen zich dit jaar bij de crême de la crême van het amateurvoetbal. Daarnaast hebben diverse clubs die de potentie hebben om zich in het linkerrijtje te nestelen, zich afgelopen zomer versterkt met de nodige spelers om de concurrentiestrijd aan te gaan. Naar verwachting zal de nivellering in de Topklasse de komende jaren zich verder ontwikkelen en zal het niveau van de Topklasse alleen maar dichter bij dat van de Jupiler League komen te liggen. Voor een aantal spelers uit het betaalde voetbal was het dit jaar al aantrekkelijk genoeg om de overstap naar de Topklasse te maken.

Voor de titel 2011/2012 zijn de nodige clubs kandidaat. Katwijk, HHC Hardenberg, Spakenburg en natuurlijk Rijnsburgse Boys hebben zich verder versterkt en zullen een serieuze poging doen om op 12 mei 2012 de champagnekurk te laten knallen. En wat te denken van de regerend kampioen IJsselmeervogels, op de laatste speeldag tevens de tegenstander van Rijnsburgse Boys? Zoals Gertjan van Geen van het Leidsch Dagblad zei bij zijn voorspelling voor het komende seizoen: “Zoals Gary Lineker sprak over voetbal als een spel met 22 spelers en met Duitsland als  uiteindelijke winnaar, zo is het kampioenschap van IJsselmeervogels een wetmatigheid ”. Een wetmatigheid die in de eerste editie van de Topklasse in ieder geval inderdaad bleek te kloppen. Maar misschien dat ook clubs als Noordwijk, Harkemase Boys of SVWZ tot een verrassing in staat blijken te zijn.

De eerste tegenstander van Rijnsburgse Boys is direct een medeconcurrent, te weten HHC Hardenberg. Dat oefenmeester Ted Verdonkschot zijn vak verstaat, is al bekend, maar de club heeft ook een aantal aankopen gedaan voor dit seizoen. Het meeste zal worden verwacht van spits Thijs Houwing (overgekomen van Spakenburg), die nu al door velen wordt getipt als topscorer. Een andere bekende voor ons is doelman Raymond Beukeveld, de grote blonde goalie van WKE, waarmee Verdonkschot (destijds trainer van Rijnsburg) blijkbaar inmiddels in het reine is gekomen. Hoewel de voorbereiding lang niet altijd maatgevend is voor de rest van het seizoen,  heeft HHC in de voorgaande oefenduels een goede indruk achter gelaten. Er werd onder meer gewonnen van FC Zwolle en er werd (net als vorig seizoen in de Topklasse) maar weinig weggegeven.

Ook Rijnsburgse Boys heeft in de voorbereiding laten zien er klaar voor te zijn. Aanwinsten zoals Jaap Molenaar, Kevin Westmaat, Benito Olenski en Damiano Schet lijken moeiteloos mee te draaien in het elftal wat vorige seizoen zo lang mee speelde om de bovenste plaats. Voor trainer Niek Oosterlee nog heel wat puzzelwerk komende weken dus. In ieder geval belooft het nieuwe seizoen weer volop spektakel en zal ieder elftal met aspiraties iedere wedstrijd alles moeten geven.

 Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954

Erelijst:
Afdelingskampioen: 2007 en 2008

Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje

Sportpark de Boshoek
Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg
Telefoon: 0523-261332
Website: www.hhc-hardenberg.nl

Wapenfeiten van HHC Hardenberg van de laatste 10 seizoenen
2010 – 2011   8e plaats Topklasse
2009 – 2010   6e plaats Hoofdklasse C
2008 – 2009   2e plaats Hoofdklasse C
2007 – 2008   Kampioen Hoofdklasse C
2006 – 2007   Kampioen Hoofdklasse C
2005 – 2006   5e plaats Hoofdklasse C
2004 – 2005  10e plaats Hoofdklasse C
2003 – 2004    2e plaats 1e klasse D
2002 – 2003    8e plaats 1e klasse D
2001 – 2002    6e plaats 1e klasse E

Onderlinge resultaten in competitieverband
Seizoen 2010 -2011 Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg: 2-0   HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys: 1-2
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.

Programma zaterdag 20 augustus 2011
Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (aanvang: 14.30 uur)

 Overige wedstrijden
ARC – IJsselmeervogels
Barendrecht – GVVV
FC Lisse – Capelle
Harkemase Boys – Katwijk
Noordwijk – SC Genemuiden
Spakenburg – Excelsior ’31
SVZW – Montfoort

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb.
Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg  is zaterdagavond te lezen op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.