Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg

hardenberg

Voor de tweede maal dit seizoen staat Rijnsburgse Boys-HHC Hardenberg op het programma. Op 15 november werd de wedstrijd afgelast vanwege overvloedige regenval. Waar normaal gesproken de winterstop voor de beide teams al aangebroken zou zijn, wordt voordat de vroeg invallende duisternis invalt nog een naar wij hopen geweldige wedstrijd gespeeld. De onderlinge competitiewedstrijden zijn een garantie voor veel doelpunten: in tien krachtmetingen vielen er al zevenendertig goals! Reden genoeg om alvast op het puntje van de stoel te gaan zitten…
Sallands trots
Tegenstander HHC Hardenberg, oftewel de Hardenberg Heemse Combinatie, is een fusieclub daterend van 1 juni 1954. Toen bundelden de clubs HVC (Hardenberg) en sv Heemse (Heemse) hun krachten om in het nieuwe millennium HET voetbalbolwerk van het oosten te worden. De sympathieke club timmert al jaren zowel qua prestaties als qua beleving aan de weg. Mensen die er geweest zijn, zeggen het allemaal: bij HHC is het goed toeven. Groter geworden dankzij onder anderen de bekende trainers Ted Verdonkschot en Michel Jansen is HHC een zeer stabiele Topklasser. De derde plaats van vorig jaar bleek de beste eindklassering tot nu toe.

rbb-hardenberg (2)

Weinig verloop
Wat door de jaren heen opvalt, is dat HHC Hardenberg geen duiventil is. Elk jaar komen er noodzakelijke versterkingen bij, maar tien eraf en tien erbij is nooit aan de orde. Het is dus geen wonder dat de gasten van vandaag langzaam maar zeker steeds beter zijn gaan presteren. Trainer Marcel Groninger is zijn tweede seizoen ingegaan. De meest opvallende versterking is voor de Rijnsburgse supporter Willem Lanjouw. De boomlange spits diende enkele jaren SC Genemuiden, waar hij een gevaarlijke klant bleek.
Wisselvallig
HHC draait net als Rijnsburgse Boys een gek seizoen. In de laatste vier wedstrijden (sinds de afgelasting) haalden de oranjehemden zes punten, netjes verdeeld over uit- en thuisduels. Zowel uit als thuis werd een keer verloren en een keer gewonnen. GVVV werd bijvoorbeeld met liefst 5-1 terug naar Veenendaal gestuurd en vorige week was men Scheveningen te machtig. Naar verluidt bleef een grote groep aanhangers in de buurt overnachten om hun mannen aan te moedigen. Een leuk gebaar, dat aangeeft dat de supporters van HHC erg trouw zijn. Onze mannen verging het – vergeleken met de periode ervoor – een stuk beter sinds medio november. In de vorige voorbeschouwing op deze wedstrijd viel er weinig positiefs te melden, maar sindsdien haalden de Uien een prachtige tien uit vier. Er is meer overtuiging, het spel is beter en automatisch is er dan meer vertrouwen. Goede ingrediënten vooraf om er een waar spektakel van te maken.

rbb-hardenberg (1)

Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954
Erelijst:
Afdelingskampioen in 2007 en 2008
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Website: www.hhc-hardenberg.nl
Wapenfeiten HHC Hardenberg in de Topklasse
2013 – 2014 3e plaats Topklasse
2012 – 2013 4e plaats Topklasse
2011 – 2012 9e plaats Topklasse
2010 – 2011 8e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2013-2014
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys:2-1
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg:3–2
2012-2013
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys:4-2
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg:3-0
2011-2012
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys:2-0
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg:2-2
2010-2011
HHC Hardenberg-Rijnsb.Boys:1-2
Rijnsb.Boys-HHC Hardenberg:2-0
Totaalscore in de Topklasse 2010-2014
8 wedstrijden
4 overwinningen
1 gelijk spelen
3 nederlagen
15 doelpunten voor en 13 doelpunten tegen
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.
Programma zaterdag 15 november 2014
Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (14.00 uur)
Andere wedstrijd
Scheveningen – IJsselmeervogels (14.00 uur)
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.