Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Harkemase Boys


De maand maart is voorbij en dat is misschien maar goed ook. Eind februari lag Rijnsburgse Boys nog op titelkoers, maar een belabberde maand maart (drie punten uit vier wedstrijden) is er debet aan dat de Uien uitgeschakeld lijken voor de hoogste eindklassering. Wat rest is het seizoen zo goed mogelijk afmaken, met als potentieel toetje de nacompetitie. In de stand om de tweede periode staat Rijnsburgse Boys namelijk tweede, achter… inderdaad, Harkemase Boys, de tegenstander in de op- twee-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het paasweekend zal de beslissing brengen wie met de tweede periode aan de haal gaat. Doet Harkemase Boys in dat weekend wat het moet doen, winnen, dan gaan de Harekieten met het ticket voor de nacompetitie aan de haal. En waarschijnlijk rest de Uien dan slechts het uitspelen van het seizoen.
Friese diesel
Harkemase Boys kent een seizoen als een diesellocomotief. Het lijkt wel een beetje op het seizoen dat Excelsior Maassluis afgelopen jaargang draaide. Slecht beginnen, met nederlaag op nederlaag. Ironisch genoeg kwam de ommekeer voor Harkemase Boys zo ongeveer tegen Rijnsburgse Boys. Op sportpark De Bosk hadden de Uien in de eerste helft drie dotten van kansen om de Friezen goed pijn te doen. Ze werden niet benut en dat werd de mannen van Mulders fataal. Voor rust strafte Harkemase Boys het al af (2-0), na rust deden ze dat rap en vet over: 4-1. Na deze geelzwarte nederlaag begon Harkemase Boys series te maken. Af en toe een nederlaag (juist tegen mindere goden) maar ook wedstrijdenlang zonder een nederlaag. De locomotief is gaan rollen en lijkt lastig te stuiten. Weliswaar maakten de Harekieten niet zo’n uitzonderlijke serie als Excelsior Maassluis vorig seizoen, maar het feit dat ze inmiddels op maar drie punten van ons staan (met één wedstrijd meer gespeeld) zegt voldoende.

Uit-jes
Na de wedstrijd tegen Harkemase Boys spelen de Uien maar liefst vijf keer uit (waarvan vier keer achter elkaar) en nog maar twee keer thuis. Gelukkig geen verre uitwedstrijden meer, want verre uitwedstrijden en Rijnsburgse Boys zijn ook dit seizoen weer een hoogst ongelukkig huwelijk. Wat dat betreft kunnen we beter thuis spelen, alleen al voor de goals. In maar liefst zeven thuiswedstrijden dit seizoen wist Rijnsburgse Boys vier of meer goals te maken. En als je naar de onderlinge resultaten tegen Harkemase Boys kijkt – sinds de invoering van de topklasse – dan is het getal vier zeer prominent aanwezig! Dit ligt niet aan alleen aan de speelwijze van Rijnsburgse Boys. Harkemase Boys is namelijk altijd een leuke tegenstander voor geelzwart geweest. Of het zaterdag nog zo leuk is, moet blijken, want de Harekieten zijn in vorm.
Clubgegevens Harkemase Boys
Opgericht: 26 juni 1946
Website: www.harkemaseboys.nl
Erelijst:
afdelingskampioen: 2003, 2009, 2016
districtsbeker: 2006, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015
Trainer:
Henk Herder
Topscoorder:
Ezra Schrijver: 8 goals
Tenue:
Shirt: rood
Broek: wit
Kousen: rood
Wapenfeiten Harkemase Boys in Topklasse
2011 – 2012  13e plaats Topklasse  (nacompetitie en degradatie)
2010 – 2011  10e plaats Topklasse
Totaalscore in Topklasse en Derde Divisie
5 wedstrijden
3 overwinningen
1 gelijk
1 nederlaag
16 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen
Totaalscore in Rijnsburg
2 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijk
0 nederlagen
7 doelpunten voor en 1 doelpunt tegen
In het seizoen 2008-2009 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Zowel de uitwedstrijd als de thuiswedstrijd tegen de Friezen werd met 1-0 gewonnen door Rijnsburgse Boys. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar Rijnsburgse Boys
Programma zaterdag 1 april 2017
Rijnsburgse Boys – Harkemase Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – Quick Boys
FC Rijnvogels – Jong FC Groningen
Huizen – ONS Boso Sneek
Jong Almere City FC – FC Lisse
ODIN ’59 – SteDoCo
Scheveningen – Jong FC Volendam
VVOG – ASWH
IJsselmeervogels – DVS ’33 Ermelo
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Harkemase Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.