outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys

 Woensdag 19 januari mogen de mannen van Niek Oosterlee opnieuw de wei in. Er staat een tussenronde van de districtsbeker op het programma. Waarbij het doel is de laatste 16 van dit bekertoernooi te bereiken. De aftrap is om 20.00 uur.

Tegenstander komende week is H.M.S.H. uit Den Haag, in de reguliere competitie uitkomend in de 2e klasse C zondag. Houd Moedig Stand Haag kent een ruim 60-jarige geschiedenis. Op 4 juli 1940 werd op initiatief van enkele personeelsleden van het Haagsche Meubel- en Stofferings bedrijf Weyers aan de Prinsegracht in Den Haag een voetbalvereniging opgericht: H.M.S. Houd Moedig Stand, het waren tenslotte oorlogsjaren. De H – van Den Haag werd na de promotie naar de KNVB in 1962 toegevoegd. Twee keer eerder was H.M.S.H. tegenstander in de amateurbeker. In 1995 wonnen de Rijnsburgers (met o.a. Dick Heemskerk in de selectie) in de 1e ronde van de districtsbeker met 4-0. Een aantal jaren later ging het team van trainer Henk Wisman in Den Haag met 2-0 onderuit in de kwartfinale. In de aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys kent H.M.S.H. geen competitieverplichtingen. Wel speelde het vriendschappelijk tegen Verburch uit Poeldijk (zo. 3e klasse C; 5-3 winst). In de competitie staat het team van de trainers Albert en Rene van Oosten in de middenmoot met 14 punten uit 11 wedstrijden, UVS is in die competitie koploper.

De aanloop voor Rijnsburgse Boys naar dit duel is bekend. Een fraaie 4-0 overwinning op de voormalige kampioen van de Hoofdklasse C geeft de burger moed. Verder mag gezegd worden dat Raymond Kolder de man in vorm is. Hoe lang is het geleden dat deze harde werker in twee opeenvolgende officiële wedstrijden wist te scoren? Want ook in de vorige bekerwedstrijd tegen cvv Zwervers was hij doeltreffend. Maar Rijnsburgse Boys in de competitie en in de beker, dat zijn twee afzonderlijke hoofdstukken de afgelopen jaren. Met de 4-0 overwinning op Zuidland als uitzondering waren de marges vaak nogal klein. Scheidsrechter is de heer F. Meeuwenoord uit Heemstede. Normaliter leidt hij op zondag wedstrijden ware het niet dat hij op 29 september 2007 ook al eens op de Middelmors te gast was. Toen verving hij in de rust een geblesseerde collega in de wedstrijd tegen Zwaluwen ’30.

Eerdere resultaten tussen beide clubs in de districtsbeker:
 1ste ronde 22-08-1995
Rijnsburgse Boys – HMSH: 4-0
kwartfinale 27-04-1999
HMSH – Rijnsburgse Boys: 2-0

Resterend programma derde ronde:
18-01 Smitshoek – Westlandia 2
18-01 Moerkapelle – UVS 2
18-01 Alphen – Valken ‘68
25-01 Noordwijk – Katwijk
25-01 ARC – Barendrecht 2

Tussenronde:
18-01 Alphense Boys – DHC 4-1
19-01 Rijnsburgse Boys – HMSH
19-01 SJC – Scheveningen

Moerkapelle of UVS 2 – Voorschoten ‘97
Noordwijk of Katwijk – Leonidas

Voor de vierde ronde zijn al geplaatst: Zwaluwen, Haaglandia (zo), DCV, FC Binnenmaas, VELO, UDO, FC Lisse (za) en Olympia.