Piet Hemminga

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – GVVV


In het oorspronkelijke competitieprogramma was sprake van een kwartet aan wedstrijden voor GVVV tegen clubs uit de Duin- en Bollenstreek. Maar door het bekersucces van IJsselmeervogels werd na de thuiswedstrijd tegen Katwijk (0-3 verlies) in het carnavalsweekend echter een bezoek aan Spakenburg ingelast (met opnieuw een 3-0 verlies voor GVVV). Zodat er nu sprake is van een soort supertrio voor GVVV, dat volgende week eindigt op het eigen sportpark tegen Quick Boys. Vorige week werd Noordwijk bezocht en zaterdag staat dus voor GVVV de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma.

Stand van zaken
Rijnsburgse Boys deed de afgelopen weken goede zaken. Het hield in eerste instantie aansluiting met de bovenste ploegen van de ranglijst. En sinds super saturday afgelopen weekend mag de ploeg zichzelf een topploeg noemen. Op de zesde plek weliswaar maar met perspectief. Het verschil met nummer 7 bedraagt momenteel zeven punten, terwijl de achterstand op koploper Katwijk slechts vier punten is. En dan te bedenken dat vandaag IJsselmeervogels-Katwijk op het programma staat.
Vorige week zullen de blauw-witten uit Veenendaal best een goed gevoel aan de eerste van de drie wedstrijden tegen deze regioclubs overgehouden hebben. Na drie nederlagen op rij werd in de slotfase in en tegen Noordwijk een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-3 overwinning.

Seniorenhome
Enige tijd geleden werd Rijnsburgse Boys genomineerd om een seniorenhome op Middelmors in te richten. GVVV lost dat – met een vette knipoog – op een andere manier op: de senioren worden in het strafschopgebied van de tegenpartij gestald. Was het in 2016 de huidige assistent-trainer Dennis van Meegdenburg die op 42-jarige leeftijd zijn laatste wedstrijd voor de Veenendalers speelde – tegen Rijnsburgse Boys overigens – vandaag de dag is Berry Powel (39) hard op weg om de legendarische ‘opa’ van de troon te stoten. Met maar liefst 12 treffers is hij vooralsnog de meest trefzekere speler van de bezoekers. Met de aantekening dat GVVV voor Powell de zestiende club is waarvoor hij uitkomt. Wat het Rijnsburgse seniorenhome betreft, komende zaterdag wordt deze om 13.00 uur officieel geopend.
Verleden
De eerste wedstrijd van GVVV in de topklasse in Rijnsburg werd er één om niet snel te vergeten. Vriend en vijand was het er na die ontmoeting in 2011 (7-2 winst voor Rijnsburg) over eens: dit elftal is een aanwinst voor de competitie. Vijf jaar geleden behaalde GVVV de eerste en enige overwinning op Middelmors met een magere 0-1. De eerste wedstrijd van dit seizoen eindigde in een 3-4 overwinning voor de Uien. Goede tijden, slechte tijden, ze zijn allemaal terug te vinden in de uitslagenreeks van de vijftien onderlinge wedstrijden. Doelman Richard van Nieuwkoop zal ze zo’n beetje allemaal hebben meegemaakt met een goede tweede plaats voor de huidige trainer van GVVV en oud-oefenmeester van de Rijnsburgers, Niek Oosterlee. Nog twee oudgedienden die in een ander shirt dan geel-zwart mogelijk hun rentree maken op de Middelmors: Wesley Goeman en Damiano Schet.

Foto Hans Heemskerk


Clubgegevens GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging)
Opgericht: 15 november 1947
Sportpark
Sportpark Panhuis
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE Veenendaal
Website: www.gvvv.nl
Erelijst
Kampioen hoofdklasse B in 1997 en 2011
Winnaar districtsbeker West I in 2006
Tenue
Shirt: blauw
Broek: wit
Kousen: blauw
Trainer
Niek Oosterlee
Topscorer
Berry Powel met twaalf treffers
Wapenfeiten GVVV in tweede divisie en topklasse
2018 – 2019 10e plaats tweede divisie
2017 – 2018 6e plaats tweede divisie
2016 – 2017 10e plaats tweede divisie
2015 – 2016 7e plaats topklasse
2014 – 2015 6e plaats topklasse
2013 – 2014 1e plaats topklasse (beslissingswedstrijd om titel verloren van Spakenburg)
2012 – 2013 3e plaats topklasse
2011 – 2012 5e plaats topklasse
Totaalscore Rijnsburgse Boys tegen GVVV in tweede divisie en topklasse
15 wedstrijden
8 overwinningen
2 gelijke spelen
5 nederlagen
40 doelpunten voor en 30 doelpunten tegen
Totaalscore in Rijnsburg in tweede divisie en topklasse
7 wedstrijden
5 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
24 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen
Programma zaterdag 7 maart 2020
Rijnsburgse Boys – GVVV (15.00 uur)
Overige wedstrijden
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys
HHC Hardenberg – Noordwijk
Jong FC Volendam – ASWH
Quick Boys – Spakenburg
Scheveningen – AFC
IJsselmeervogels – Katwijk
Jong Sparta – De Treffers (op 8 maart)
Koninklijke HFC – TEC (op 8 maart)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – GVVV is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.