Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – GVVV


Hoe toevallig kan iets zijn: Rijnsburgse Boys speelt zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 en een aantal dingen valt samen. Pieter Mulders neemt afscheid van Middelmors tegen de club waarvan zijn voorganger, Niek Oosterlee, trainer is. En Niek komt voor het eerst weer in functie op Middelmors sinds zijn afscheid in 2016. Het is alsof het zo heeft moeten zijn. En als klap op de vuurpijl staan beide teams ook nog eens strak tegen elkaar aan op de ranglijst, waarbij de Uien sinds afgelopen zaterdag voor het eerst sinds maanden hoger op de ranglijst staan dan GVVV. Het heeft allemaal te maken met een beroerde serie van de équipe van Niek, die een tijdlang een zeer moeilijk te verslaan elftal had.
Pieken en dalen
GVVV stond lang op een positie waarop het misschien – met wat puntverlies van de concurrentie – de toppers Katwijk en Kozakken Boys naar de kroon kon steken. Maar net als die elftallen begon ook GVVV ineens punten te morsen. En ruim ook. Sinds het begin van april haalde GVVV nog maar één punt. Niek moet er krankjorum van worden, want zo wil je geenszins een seizoen eindigen. De voetballend zo sterke blauwe Veenendaalse brigade heeft duidelijk zand in de motor gekregen en het is voor de zo sympathieke oefenmeester te hopen dat de wind er wat uit blaast. Hij heeft namelijk een verzameling uitstekende spelers die puur voetballend al enkele seizoenen tot de top van de amateurs behoren. Maar zo zie je maar, niet alleen wij, maar ook anderen krijgen last van die beruchte en soms niet te verklaren dip.

Foto Hans Heemskerk


Pieters afscheidswedstrijd
Nieks opvolger Pieter speelt met zijn elftal de laatste wedstrijd van het seizoen op Middelmors. En Pieter neemt gedwongen afscheid, na twee turbulente seizoenen waarin het woord ‘doelpunt’ centraal stond. Want of de Uien ze nu zelf scoorden of ze tegen kregen, het waren er in twee seizoenen bovenal veel. Het zou een Italiaanse trainer een diepgrijze haardos bezorgen, die goals tegen. Ook dit seizoen vallen de goals weer als rijpe appelen uit de boom. Met een doelsaldo van 56-60 weet je dat er geen 0-0 gaat komen, zeker niet als je bedenkt dat Rijnsburgse Boys – GVVV in het verleden vrijwel altijd zeer doelpuntrijk was.
Als kleine jongen zag ik ooit al eens een 5-5 op Het Panhuis en het is in de loop der jaren niet veel minder geworden. Het komt allemaal omdat zowel Rijnsburgse Boys als GVVV clubs zijn die fel voorstander zijn van attractief voetbal. In dat kader deden de Uien afgelopen zaterdag hun uiterste best: het toch niet misselijke Barendrecht werd op een vette 1-5 getrakteerd en gezien de kansen had dat zelfs nog hoger kunnen zijn!
GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging)
Opgericht op 15 november 1947
Erelijst:
Kampioen hoofdklasse B in 1997 en 2011
Winnaar districtsbeker West I in 2006
Tenue
Shirt: blauw
Broek: wit
Kousen: blauw
Trainer
Niek Oosterlee
Topscorer
Soufiane Laghmouchi met 11 treffers
Wapenfeiten in tweede divisie en topklasse
2016-2017 10e plaats tweede divisie
2015-2016 7e plaats topklasse
2014-2015 6e plaats topklasse
2013-2014 1e plaats topklasse (beslissingswedstrijd om titel verloren van Spakenburg)
2012-2013 3e plaats topklasse
2011-2012 5e plaats topklasse
Totaalscore in tweede divisie en topklasse:
11 wedstrijden
6 overwinningen
1 gelijk spel
4 nederlagen
25 doelpunten voor en 16 doelpunten tegen
Programma
Rijnsburgse Boys – GVVV (18.00 uur)
Overige wedstrijden
Sparta Rotterdam – De Dijk
De Treffers – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – FC Lisse
AFC – Kozakken Boys
IJsselmeervogels – Achilles 29
VVSB – TEC
Katwijk – Koninklijke HFC
FC Lienden – Barendrecht
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – GVVV is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.