Piet Hemminga

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – GVVV

 
gvvv
Kunt u het zich voorstellen? Zo maar vanuit het niets staat Martijn Gootjes zaterdagmiddag in de basis bij de Uien. De 36-jarige spits die nog steeds ballen binnenschiet – maar dan in zijn woonplaats Winkel op het niveau van de 3e klasse – schiet daarmee zijn club van weleer te hulp. Het voorgaande is verzonnen natuurlijk maar menig voetballiefhebber zal toch zijn wenkbrauwen gefronst hebben bij het nieuws van enkele weken geleden: Dennis van Meegdenburg keerde terug in GVVV 1. De ploeg uit Veenendaal verkeerde in een negatieve spiraal, mede ingegeven door het ongeluk dat Joey Snijders medio februari overkwam.
De terugkeer had het nodige effect. De spits, die over twee weken 41 hoopt te worden – en zijn laatste officiële wedstrijd vorig seizoen tegen Spakenburg in Volendam speelde – verloor sinds zijn terugkeer nog geen wedstrijd. Twee weken geleden viel ‘Opa’ met een kuitblessure uit. En prompt ging ook GVVV afgelopen zaterdag hard onderuit. Het team van Erik Assink moest met 0-4 zijn meerdere erkennen in HHC Hardenberg. Het is dan ook maar zeer de vraag of de Veenendaalse spits dit weekeinde van de partij is.
Zes punten bedraagt de achterstand van GVVV op Rijnsburgse Boys, een achterstand die na dit paasweekend ook zo maar weggewerkt zou kunnen zijn. Paasmaandag staat er voor de bezoekers uit Veenendaal een inhaalwedstrijd bij Kozakken Boys in Werkendam op het programma. En passant werkte GVVV afgelopen dinsdag ook nog even een wedstrijd tegen Spakenburg af in de kwartfinale van de KNVB-beker in West I. Die overigens met 4-1 gewonnen werd.

rbb-gvvv

Vier weken geleden speelden de mannen van Niek Oosterlee hun laatste thuiswedstrijd. Ondertussen viel de eerste nederlaag van 2015 te noteren (uit bij HHC Hardenberg) en deden de Rijnsburgers wat ze aan hun stand verplicht waren: winnen bij en van Ajax. In combinatie met een vrije inhaalzaterdag is er de afgelopen maand dus ogenschijnlijk weinig veranderd. Nog altijd op een keurige vierde plaats op de ranglijst, lijkt die plek tevens een mooie doelstelling voor de komende weken. Waarbij stiekem naar plaats drie kijken niet verboden is, terwijl ook het behalen van de derde periodetitel zeker nog tot de mogelijkheden behoort.
Eind november vorig jaar verlieten de Rijnsburgers met een 0-1 overwinning sportpark Panhuis in Veenendaal. Raily Ignacio was scherprechter door na negen minuten op aangeven van Martin van Eeuwijk al de winnende treffer binnen te schieten. Maar boven alles was dat ook een wedstrijd waar voor de winst gevochten moest worden.
Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer P.N. van der Burg. Voor hem is het de 10e wedstrijd in de Topklasse dit seizoen.

Clubgegevens GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging)

Opgericht: 15 november 1947
Erelijst:
Kampioen Hoofdklasse B in 1997 en 2011
Winnaar districtsbeker West I in 2006
Shirt: blauw
Broek: wit
Kousen: blauw
Sportpark Panhuis
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE  Veenendaal
Telefoon: 0318-514562
Website: www.gvvv.nl
Wapenfeiten GVVV in de Topklasse
2013 – 2014  1e plaats Topklasse (Beslissingswedstrijd om titel verloren van Spakenburg)
2012 – 2013  3e plaats Topklasse
2011 – 2012  5e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2014-2015       
GVVV-Rijnsb.Boys: 0-1
Rijnsb.Boys-GVVV: ?-?
2013-2014                                                                                                                                               
GVVV-Rijnsb.Boys: 3-0
Rijnsb.Boys-GVVV: 4-1
2012-2013                                                                                                                                               
GVVV-Rijnsb.Boys: 1-1
Rijnsb.Boys-GVVV: 3-1
2011-2012    
GVVV-Rijnsb.Boys: 2-3
Rijnsb.Boys-GVVV: 7-2
Totaalscore in Topklasse 2011-2015
7 wedstrijden
5 overwinningen
1 gelijk spel
1 nederlaag
19 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen
Totaalscore in Rijnsburg 2011-2015
3 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijk spel
0 nederlagen
14 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen
Programma zaterdag 4 april 2015
Rijnsburgse Boys – GVVV (14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – Sparta Nijkerk
Excelsior Maassluis – Scheveningen
HHC Hardenberg – Barendrecht
Hoek – FC Lisse
Kozakken Boys – SC Genemuiden
ONS Boso Sneek – Ajax
IJsselmeervogels – Spakenburg
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – GVVV is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.