Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Feyenoord

Rijnsburgse Boys opent het seizoen tegen waarschijnlijk de beste tegenstander die het dit seizoen zal krijgen: Feyenoord. Het is een grote eer de roemruchte club uit Rotterdam-Zuid op bezoek te krijgen. De Uien kregen in het verleden wél al PSV en Ajax op bezoek, maar niet Feyenoord. In de historie speelde Rijnsburgse Boys eenmaal tegen Feyenoord. Ruim dertig jaar geleden, op 22 februari 1986, oefende geelzwart in De Kuip en verloor met 4-1. Voor Feyenoord scoorden destijds Tscheu La Ling, Simon Tahamata, Peter Barendse en John Eriksen. Voor de Uien was Martin de Louw de man die de eretreffer maakte, na een 4-0 ruststand. 
rbbfeyTransfers
Feyenoord heeft (voorlopig) een stabiele transferzomer achter de rug. Elia, Katwijker en Quick Boys-fan Kuyt en Vilhena tekenden bij en er gingen weinig spelers weg. Ook qua aankopen is het rustig. De 16-voudig Deens international Nicolai Jørgensen kwam recent over van FC Kopenhagen en tekende voor vijf jaar. Jeugdinternationals Calvin Verdonk (PEC, verhuur), Anass Achahbar (PEC, verkocht) en Jari Schuurman (Willem II, verhuur) vertrokken, al dan niet tijdelijk. Omgekeerd kwam linksback Lucas Woudenberg na een succesvol huurjaar bij NEC terug in De Kuip.
Feyenoord, dat in tegenstelling tot een aantal andere eredivisionisten geen schaduwelftal in de Jupiler League, tweede of derde divisie heeft, geeft in de voorbereiding een aantal talenten de kans zich te bewijzen. Kijkt u dus niet gek op als u Nigel Robertha (maakte al zijn officiële debuut in Feyenoord 1), Rashaan Fernandes, Mo El Hankouri, Gustavo Hamer of de Noor Emil Hansson op de Middelmors ziet lopen. Zij mogen laten zien dat zij een plek in de A-selectie waard zijn. Het zal voor Feyenoord, dat inmiddels meer dan 30.000 seizoenkaarten verkocht, bij uitstek een seizoen worden waarin het hondstrouwe publiek de aansluiting met PSV en Ajax verwacht. Afgelopen seizoen werd een dramatische winterserie Feyenoord fataal.
Het ‘nieuwe’ Rijnsburgse Boys
Na het teleurstellend verlopen seizoen 2015-2016, met de slechtste eindklassering (achtste) sinds het seizoen 1996-1997 (destijds tiende), was het voor geelzwart tijd voor verandering. En die is er gekomen. De nieuwe trainer Pieter Mulders, overgekomen van HFC, verwelkomt maar liefst dertien nieuwe spelers. Rijnsburgse Boys begon op 2 juli met de voorbereiding op het eerste seizoen derde divisie, dat op 13 augustus begint. De scouting en technische staf wisten een getalsmatig prachtige balans in het verse bloed aan te brengen. Naast een nieuwe keeper zijn er vier verdedigers, vier middenvelders en vier aanvallers gekomen. Het is voor trainer Mulders een mooie uitdaging om er een aanvallend en eensgezind collectief van te smeden, in de stijl die Rijnsburgse Boys van oudsher heeft: met druk naar voren, gepassioneerd en als één geheel
IMG_7648 - kopie

Feyenoord

Opgericht op 19 juli 1908
Clubkleuren
Shirt: rood en wit
Broek: zwart
Kousen: zwart
Erelijst
14x landskampioen
12x winnaar KNVB-beker
1x winnaar Europa Cup I
1x winnaar wereldcup
2x winnaar UEFA Cup
Trainer
Giovanni van Bronckhorst
Assistent-trainers
Jean-Paul van Gastel en Jan Wouters

Kaartverkoop

Meer informatie over kaartverkoop vindt u via deze link.