Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – FC Lisse


Een derby tussen de ploeg in de winning mood en de ploeg die jojoën tot kunst heeft verheven. Voorwaar een prachtig affiche. Nummer drie op de ranglijst, Rijnsburgse Boys, tegen de nummer twaalf, een positie waarop de Uien niet zo lang geleden ook nog stonden. Het kan snel gaan zo blijkt, als je van de laatste acht wedstrijden er zeven wint.
Serie
FC Lisse had een andersoortige serie. Eigenlijk een heel bijzondere, want sinds eind september wint en verliest FC Lisse om en om. Op zich helemaal niet zo slecht, want ook FC Lisse is een debutant in de tweede divisie en daarnaast heeft het de pech dat het dit seizoen al met behoorlijk wat blessureleed te kampen heeft gehad. Trainer Robbert de Ruiter, die onlangs zijn contract met twee seizoenen verlengde, zag zijn ploeg de laatste drie thuiswedstrijden winnen. Zeker overwinningen op GVVV en Kozakken Boys zijn gewoon knap. Gebruikmakend van de omstandigheden en met een ploeg die tot het gaatje gaat, zijn de Lissenaren voor elke tegenstander een zware kluif. Rijnsburgse Boys kan erover meepraten. In de laatste vier onderlinge ontmoetingen wonnen de Uien geen enkele keer. De thuiswedstrijd op Middelmors, vorig seizoen, was een schaakspel met weinig kansen over en weer. Op Ter Specke, afgelopen april, speelde Rijnsburgse Boys misschien wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en verloor verdiend met 2-1.

Foto Hans Heemskerk


Jong bloed
Wat opvalt bij FC Lisse is dat ze een selectie hebben met veel jonge, talentvolle spelers. Elk seizoen weer trekt FC Lisse voor de buitenwacht onbekende namen aan, waarvan het gros goed presteert. Een compliment voor de scouting en het netwerk op Ter Specke. Zelfs eigen jeugd weet door te breken, iets wat op dit niveau geen eenvoudige opgave is. En jongens die uit de jeugd uitwaaieren naar andere clubs, komen graag terug in Lisse. Kortom, positieve geluiden in een tijd waarin het voor FC Lisse ook wel tegenzit. De Lissese gemeenteraad heeft namelijk tegen het collegevoorstel gestemd om een nieuwe sportaccommodatie op Ter Specke te bouwen. Dat betekent een tegenslag in de Lisser plannen. Maar het zal de prestaties op het veld in ieder geval niet beïnvloeden…
Motivatie
Op sociale media werd het niet verlengen van het contract van hoofdtrainer Pieter Mulders afgedaan als ‘lekker voor de motivatie’. Nou, niks is minder waar. De Uien gaan sinds dat nieuws wereldkundig werd, nog steeds als een raket en van verslapping is geen enkele sprake. Nog twee wedstrijden resten de Boys tot een welverdiende winterstop. Wat zou het lekker zijn als ze er nog een paar mooie wedstrijden inclusief goed resultaat aan toevoegen. Het zou een dikke kers op de – dat kunnen we nu al zeggen – prachtige kersttaart zijn!

Foto: Hans Heemskerk


Clubgegevens FC Lisse
Opgericht: 17 maart 1981
Sportpark
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 1
2161 GH Lisse
Tenue
Shirt: geel
Broek: blauw
Kousen: blauw
Topscorer
Rowdy van der Putten met zes treffers
Trainer
Robbert de Ruiter
Erelijst
Kampioen hoofdklasse in 1997, 2001 en 2008
Zaterdagkampioen in 2001 en 2008
Algeheel amateurkampioen in 2008
Supercup in 2008
Districtsbeker West II in 1993, 1994, 2007 en 2011
Amateurbeker KNVB in 1994
Tenue
Shirt: geel met een blauwe baan
Broek: blauw
Kousen: geel
Wapenfeiten
FC Lisse in derde divisie en topklasse
2016 – 2017 2e plaats derde divisie
2015 – 2016 15e plaats topklasse
2014 – 2015 11e plaats topklasse
2013 – 2014 8e plaats topklasse
2012 – 2013 6e plaats topklasse
2011 – 2012 11e plaats topklasse
2010 – 2011 11e plaats topklasse
Onderlinge duels in derde divisie en topklasse
14 wedstrijden
5 overwinningen
5 gelijke spelen
4 nederlagen
30 doelpunten voor en 21 doelpunten tegen
Onderlinge duels in derde divisie en topklasse in Rijnsburg
7 wedstrijden
3 overwinningen
2 gelijke spelen
2 nederlagen
18 doelpunten voor en 12 doelpunten tegen
Programma zaterdag 9 december 2017
Rijnsburgse Boys – FC Lisse (aanvang: 15.30 uur)
Overige wedstrijden
AFC – GVVV
HHC Hardenberg – Achilles ’29
Jong Sparta – TEC
Kozakken Boys – Barendrecht
VVSB – Katwijk
IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis
De Treffers – Koninklijke HFC (op 10 december)
FC Lienden – De Dijk (op 10 december)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
FOX Sports zal het duel rechtstreeks uitzenden op televisie. Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC Lisse is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.