Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – FC Lienden


We hebben een bijzonder weekend achter de rug. De negatieve berichtgeving naar aanleiding van de vervelende incidenten in Amsterdam, zaterdag jongst leden, drong een hoop leuks naar de achtergrond. Het is doodzonde. De goede route die Rijnsburgse Boys met zijn supporters had ingeslagen kreeg ineens een nare afslag. Een uitstekende reden om dubbel revanche te nemen. Dubbel, want zowel de mannen van Mulders kunnen laten zien dat zij beter zijn dan in 2018 is getoond. En de HKR, door als één blok achter de ploeg te gaan staan, zonder dat er ook maar één verkeerde daad valt te noteren. Rookbommen buiten, bier binnen met mate(n) en spreekkoren uit de goeie ouwe tijd. Dat zou al een hele goede eerste aanzet zijn.
AFC leek afgelopen zaterdag op de knieën te gaan, maar een authentieke Tillema-goal, met prachtige assist van Carlos, bleek niet de matchwinner. Misschien was het ook wel wat teveel van het goede geweest gezien de kansenverhouding. Voetbal draait alleen wel om goals en niet om ‘wat had kunnen zijn.’ Een wijze les die wij als Rijnsburgse Boys in onze oortjes moeten prenten. Het is in 2018 namelijk nog niet zo effectief aan de Middelmors. Wat dat betreft deden we het in de laatste maanden van 2017 een stuk beter.

FC Lienden
De blauw-witte formatie uit de Betuwe draait een uiterst wisselvallig seizoen, met toch wel enige regelmaat erin. In de laatste pakweg tien wedstrijden bleek FC Lienden thuis uiterst sterk, maar op verplaatsing was het allemaal erg mager. Een fenomeen wat je bij meer ploegen uit de Tweede Divisie ziet. Qua doelsaldo en aantal gescoorde goals ontlopen FC Lienden en Rijnsburgse Boys elkaar heel weinig. Groot voordeel dat FC Lienden heeft ten opzichte van de Uien: een scorende spits. Danny van den Meiracker toont ook dit seizoen weer zijn klasse met 14 goals, een aantal waarmee hij maar twee spelers boven zich moet dulden op de topscorerslijst. In Spakenburg zaten ze niet te slapen, trok men de poeplap en hengelde men de veelscorende spits binnen. Alleen gaat hij deze keer aan de rode zijde van de Westmaat zijn kunsten vertonen, wat een berg aan verhitte reacties uit blauw Spakenburg opleverde. Gepokt en gemazeld als hij is, zal Van den Meiracker daar niet minder van gaan spelen.
Overwinning gevraagd
Pieter en zijn discipelen hebben andere zorgen. Na de winterstop won Rijnsburgse Boys nog niet, daar waar het in het zicht van Kerst een driepuntenmachine was. Twee punten uit vijf wedstrijden is schamel. Het is dan ook een rare gewaarwording om te zien dat Joël Tillema alweer tien keer scoorde, maar er geen spits is die de Uien meer dan vier keer heeft laten juichen. Wanhopen doen wij nimmer. Het is zo weer gekanteld en dan mogen de Rijnsburgse supporters weer juichen, net zoals ze dat vorig seizoen zo vaak deden. Uit verloren we met 2-1, maar toen waren we nog groentjes. De kou trotserend komt die overwinning steeds dichterbij…
Clubgegevens FC Lienden
Oprichtingsdatum: 1 augustus 1930
Sportpark Sportpark De Abdijhof
Molenstraat 18 4033 AV Lienden
Website www.fclienden.nl
Erelijst
Algemeen Amateurkampioen in 2015
Kampioen Topklasse Zondag in 2015
Supercup in 2015
Kampioen Topklasse Zondag in 2016
Tenue
Shirt: blauw-wit verticaal gestreept
Broek: wit
Kousen: blauw-wit horizontaal gestreept
Trainer
Hans Kraay jr.
Topscorer
Danny van den Meiracker met 14 treffers
Wapenfeiten FC Lienden in tweede divisie en topklasse zondag
2016 – 2017 6e plaats tweede divisie
2015 – 2016 1e plaats topklasse zo
2014 – 2015 1e plaats topklasse zo
2013 – 2014 10e plaats topklasse zo
2012 – 2013 7e plaats topklasse zo
2011 – 2012 7e plaats topklasse zo
2010 – 2011 10e plaats topklasse zo
Onderlinge resultaten in tweede divisie 2017-2018
FC Lienden – Rijnsburgse Boys: 2-1
Rijnsburgse Boys – FC Lienden: ?-?
Programma zaterdag 24 februari 2018
Rijnsburgse Boys – FC Lienden (15.30 uur)
Overige wedstrijden
De Dijk – GVVV
De Treffers – Kozakken Boys
Excelsior Maassluis – Achilles ’29
HHC Hardenberg – IJsselmeervogels
Jong Sparta – AFC
Katwijk – FC Lisse
VVSB – Barendrecht
TEC – Koninklijke HFC (op 25 februari)
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC Lienden is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.