Bram van Egmond

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis


In de tweede thuiswedstrijd van 2020 spelen de Uien op sportpark Middelmors tegen Excelsior Maassluis. Het team van trainer Dogan Corneille startte in het nieuwe jaar met een 2-0 nederlaag tegen Kozakken Boys. De Kozakken kwamen twintig minuten voor tijd op voorsprong na een rode kaart van Excelsior Maassluis-verdediger Sefa Kurt. De onpartijdige toeschouwer had natuurlijk wel gezien dat tot minuut zeventig de ploeg uit Maassluis het beste van het spel had.
Afgelopen zaterdag
Afgelopen zaterdag speelde Excelsior Maassluis tegen Jong FC Volendam. De jonge talenten uit Volendam kwamen via een vrije trap op voorsprong, maar Vincent van den Berg bracht de stand uit een strafschop op 1-1. Diezelfde Van den Berg miste voor rust overigens een tweede toegekende penalty. Met een 2-1 voorsprong voor Jong FC Volendam gingen de teams de rust in.
In de tweede helft was Excelsior Maassluis heer en meester. Toch duurde het tot de 83ste minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Van den Berg bracht de stand op 2-2 en in de extra tijd scoorde invaller Soufian Charraoui de 3-2 voor Excelsior Maassluis.

Als we het toch over de extra tijd hebben: het heeft bij menig Rijnsburgse Boys-supporter wel even geduurd voordat de kater van afgelopen zaterdag verwerkt was. In de derby tegen Noordwijk speelde Rijnsburgse Boys een prima wedstrijd maar moest het genoegen nemen met een gelijkspel. Vlak voor tijd scoorde Noordwijk de aansluitingstreffer (2-3) en diep in de extra tijd kwamen de Noordwijkers op 3-3. Door dit resultaat staat Rijnsburg nu op de zevende plaats. Bij een overwinning op Noordwijk was dit plaats vier geweest.
Gelijke spelen
Rijnsburg staat dus zevende maar is wel koploper gelijke spelen. Inmiddels heeft het team van Henk Wisman achttien competitiewedstrijden gespeeld en zes daarvan eindigden in een gelijkspel. Het team van Dogan Corneille vinden we terug op plaats dertien. Van de achttien competitiewedstrijden speelde Excelsior Maassluis er vier gelijk.

De wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Excelsior hebben sowieso een behoorlijk hoog gelijkspelgehalte. Dit seizoen werd het 3-3 in Maassluis en vorig seizoen werd er twee keer gelijk gespeeld. Van de laatste negen duels tegen Excelsior Maassluis eindigden er zeven in een gelijkspel. Twee keer won Rijnsburgse Boys… Zullen we van die twee maar gewoon drie maken?!
Clubgegevens Excelsior Maassluis
Opgericht: 1 juni 1918
Sportpark
Sportpark Dijkpolder
Lavendelstraat 1
3142 NC Maassluis
Erelijst
Algemeen amateurkampioen in 2016
Algemeen kampioen zaterdagamateurs in 2016
Kampioen topklasse in 2016
Winnaar supercup in 2016
Winnaar districtsbeker KNVB West II in 2005
Tenue
Shirt: rood/wit/blauw verticaal gestreept
Broek: blauw
Kousen: blauw
Trainer
Dogan Corneille
Topscorer
Daan Blij met 5 goals
Website
www.excelsior-m.nl
Wapenfeiten Excelsior Maassluis in tweede divisie en topklasse
2018-2019 2e plaats tweede divisie
2017-2018 7e plaats tweede divisie
2016-2017 5e plaats tweede divisie
2015-2016 1e plaats topklasse
2014-2015 10e plaats topklasse
2013-2014 6e plaats topklasse
Onderlinge wedstrijden in tweede divisie en topklasse
11 wedstrijden
4 overwinningen
7 gelijk spelen
0 nederlagen
19 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen
Onderlinge wedstrijden in tweede divisie en topklasse in Rijnsburg
5 wedstrijden
2 overwinningen
3 gelijke spelen
0 nederlagen
8 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen
Programma zaterdag 25 januari 2020
Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis (15.00 uur)
Overige wedstrijden
AFC – Spakenburg
ASWH – Noordwijk
Katwijk – TEC
Kozakken Boys – Jong FC Volendam
Quick Boys – Jong Sparta
Scheveningen – HHC Hardenberg
Koninklijke HFC – De Treffers (op 26 januari)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslagen en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.