gerard

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis


Rijnsburgse Boys is de laatste weken ‘in excelsior’. De mannen van Pieter Mulders klimmen ‘steeds hoger’ op de ranglijst. Ook al is het voetbal nog niet altijd even verzorgd, aanvallend is het zeker. Afgelopen zaterdagavond zagen we de Boys in een attractieve tweede helft met hun volle ziel en zaligheid De Treffers bestrijden. De vonken vlogen ervan af, wat in een zeer regenachtige ambiance tot spectaculaire momenten leidde. De totstandkoming en afronding van het derde doelpunt was een hoogtepunt in het seizoen tot nu toe. Een verdiende 1-3 overwinning was het deel van onze geelzwarten.
Steeds hoger
Ook de tegenstander heeft als clubmotto ‘steeds hoger’. Excelsior Maassluis draait al decennia mee op de verschillende amateurniveaus waarop ook Rijnsburg acte de présence geeft. En dat heeft in het verleden al tot veel attractieve wedstrijden geleid. Op sportpark Dijkpolder is het altijd goed toeven in een vriendschappelijke sfeer. Ook de thuiswedstrijden geven door de jaren heen blijk van sportief respect tussen de teams, de supporters en de besturen. Je zou kunnen zeggen dat we zaterdag een wedstrijd gaan zien tussen twee echte ‘gentlemen-clubs’.
Sportief gaat het Excelsior Maasluis voor de wind. In de topklasse en de tweede divisie draait de club de afgelopen jaren heel goed mee. Met in het voorlaatste seizoen een verdiend en terecht kampioenschap in de topklasse, gevolgd door de zaterdag- en algehele amateurtitel. Op dit moment staan de Tricolores op gelijke hoogte met de Boys, door mooie winstpartijen tegen onder andere Katwijk en FC Lisse en afgelopen zaterdag nog met 4-1 tegen HHC Hardenberg. Een ploeg dus voor de mannen van Pieter om zich tegen te wapenen. Maar dat is geen nieuws, dat is al jaren zo. In de onderlinge wedstrijden van de afgelopen jaren, ook al in de periode van de hoofdklasse, zijn de ploegen steeds aan elkaar gewaagd, al slaat de balans sinds de invoering van de topklasse vaker door in Rijnsburgs voordeel.
Pluspunten
Hoe de wedstrijd gaat lopen en wat de uitslag gaat worden, daar is op voorhand geen peil op te trekken. Ook dat is al jaren zo. Tegen Excelsior Maassluis is het recept voor de supporter: gewoon gaan kijken, genieten van de strijd op het veld en maar afwachten wat er na 90 minuten op het scorebord staat. Pluspunten aan Rijnsburgse zijde zijn natuurlijk de groeiende steun van supportersgroep HKR, een getergde hoofdtrainer en een team waarin de aanvallende en de verdedigende kwaliteiten steeds meer aan de oppervlakte komen. Eén ding is zeker: als het negatieve doelsaldo in een positief saldo kan worden omgezet, dan hebben we een mooie middag beleefd!

Clubgegevens Excelsior Maassluis
Opgericht: 1 juni 1918
Sportpark
Sportpark Dijkpolder
Lavendelstraat 1
3142 NC  Maassluis
Erelijst
Algemeen amateurkampioen in 2016 
Algemeen kampioen zaterdagamateurs in 2016
Kampioen topklasse in 2016 Winnaar supercup in 2016
Winnaar districtsbeker KNVB West II in 2005
Tenue
Shirt: rood/wit/blauw verticaal gestreept 
Broek: blauw
Kousen: blauw
Trainer
Jeroen Rijsdijk
Topscorer
Vincent van den Berg met vier treffers
Website
www.excelsior-m.nl
Wapenfeiten Excelsior Maassluis in tweede divisie en topklasse
2016-2017 5e plaats tweede divisie 
2015-2016 1e plaats topklasse 
2014-2015  10e plaats topklasse 
2013-2014 6e plaats topklasse
Onderlinge wedstrijden in topklasse
6 wedstrijden
3 overwinningen
3 gelijk spelen
0 nederlagen
10 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen
Onderlinge wedstrijden in topklasse in Rijnsburg
3 wedstrijden
1 overwinning
2 gelijke spelen
0 nederlagen
4 doelpunten voor en 1 doelpunt tegen
Programma zaterdag 25 november 2017
Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis (15.30 uur)
Overige wedstrijden
Barendrecht – FC Lisse
FC Lienden – GVVV
HHC Hardenberg – De Dijk
Jong Sparta – Katwijk
Kozakken Boys – Achilles ’29
IJsselmeervogels – TEC
AFC – Koninklijke HFC (op 26 november)
De Treffers – VVSB (op 26 november)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.