IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis

excelsiormaasluis
Het verschil kan niet groter: na het bezoek van vorige week aan de koploper, Kozakken Boys, krijgt Rijnsburgse Boys zaterdag de rode lantaarndrager, Excelsior Maassluis, op bezoek. Toeval of niet: na speelronde twee had de ploeg uit Maassluis de twijfelachtige eer de laatste positie op de ranglijst over te nemen van Rijnsburgse Boys. De Rijnsburgers hadden deze startpositie in de competitie te danken aan de 4-0 nederlaag bij Spakenburg. Terwijl Rijnsburgse Boys er twintig wedstrijden over heeft gedaan om op te klimmen naar plaats vier, is Excelsior Maassluis onderin blijven hangen. Slechts drie weken wist de ploeg van trainer Cesco Agterberg stuivertje te wisselen met de nummer voorlaatst, SC Genemuiden.
Debuutjaar
Hoe anders verliep vorig jaar toen Excelsior Maassluis als promovendus zijn eerste seizoen in de Topklasse afsloot als nummer zes. De ploeg behaalde slechts één punt minder dan Rijnsburgse Boys dat vijfde werd. De ploeg maakte indruk en was, op een enkele wedstrijd na, steeds gelijkwaardig aan de tegenstanders. Na speeldag vijftien stond de ploeg zelfs op de derde plaats in de rangschikking. Excelsior Maassluis is dan ook een treffend voorbeeld van een ploeg die zich in het debuutjaar in de Topklasse van haar beste kant laat zien maar in het tweede seizoen schrikbarend terugzakt.
Natuurlijk is dat ook behoorlijk slikken voor Cesco Agterberg. In 2012 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Excelsior Maassluis. Direct werd hij afgetekend kampioen van de hoofdklasse B. Vervolgens kwam dus het meer dan succesvolle debuutjaar in de Topklasse. Zijn huidige, teleurstellend verlopende derde seizoen wordt zijn laatste. Half november vorig jaar heeft hij het bestuur van Excelsior Maassluis laten weten te stoppen als hoofdtrainer van de Tricolores. Hij dacht dat het voor hemzelf, maar ook voor de club, goed was om een nieuwe stap te zetten. Als opvolger heeft de ploeg Jeroen Rijsdijk aangetrokken. Hij is momenteel trainer van SHO dat, net als Katwijk en Quick Boys, uitkomt in de Hoofdklasse B. Als voetballer werd hij bekend als speler van onder andere IJsselmeervogels en ASWH.
Beter in uitwedstrijden
Vorige week leed Excelsior Maassluis een terechte 2-0 nederlaag bij IJsselmeervogels. Dat was op zich opmerkelijk. Immers, de vier daaraan voorafgaande uitduels leverden driemaal een gelijkspel op (tegen Sparta Nijkerk, Scheveningen en Ajax) en eenmaal zelfs een overwinning (tegen Spakenburg). Het is dan ook niet verrassend dat Excelsior Maassluis de meeste punten in uitwedstrijden heeft gepakt. Net als Rijnsburgse Boys trouwens. Na de twee fraaie 0-3 overwinningen bij IJsselmeervogels en Kozakken Boys is de balans in het geelzwarte kamp ook doorgeslagen: 22 punten werden uit en slechts 11 punten werden thuis behaald. Hopelijk is het Rijnsburgse knollenveld zaterdag niet opnieuw een punt van irritatie…
Scheidsrechter Serik uit Deventer zal, na Scheveningen-thuis en GVVV-uit, voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd van Rijnsburgse Boys fluiten. In de winterstop werd bekend dat hij op de scheidsrechterranglijst, welke door middel van rapporten van rapporteurs wordt opgemaakt, de eerste plaats inneemt.
rbb-excelsiormClubgegevens Excelsior Maassluis
Opgericht: 1 juni 1918
Erelijst:
Afdelingskampioen in 1991 en 2013
Shirt: rood/wit/blauw verticaal gestreept
Broek: blauw
Kousen: zwart
Website: www.excelsior-m.nl
Wapenfeit Excelsior Maassluis in de Topklasse
2013-2014  6e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2014-2015
Excelsior M  – Rijnsb.Boys: 0-2
Rijnsb.Boys –  Excelsior M: ?-?
2013-2014
Excelsior M  – Rijnsb.Boys: 1-3
Rijnsb.Boys –  Excelsior M: 3-0
Totaalscore in Topklasse 2013-2015
3 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijk spel
0 nederlaag
8 doelpunten voor en 1 doelpunt tegen
Programma zaterdag 21 februari 2015
Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis (14.30 uur)
Overige wedstrijden
Ajax – Kozakken Boys
Barendrecht – FC Lisse
GVVV – IJsselmeervogels
HHC Hardenberg – ONS Boso Sneek
SC Genemuiden – Capelle
Scheveningen – Hoek
Spakenburg – Sparta Nijkerk
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.