outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys

 Rijnsburgse Boys kan zich dit weekeinde even losmaken van de titelstrijd in de Hoofdklasse A. De geelzwarten spelen zaterdag 15 april in de achtste finales van de Districtbeker West II in eigen huis tegen zondagderdeklasser DHL uit Delft. Op papier moeten de Rijnsburgers – die drie klassen hoger spelen dan DHL – deze klus kunnen klaren, maar in het bekertoernooi is alles mogelijk.

Waarschijnlijk zullen de geelzwarten niet in hun sterkste opstelling spelen gezien de competitiebelangen en dat kan DHL mogelijk in de kaart spelen. DHL – met als bijnaam ‘De Leeuwen’ – maakt een moeizaam seizoen door in de derde klasse B en vecht volop tegen degradatie. Eind februari 2006 werd trainer John van Diggele wegens de teleurstellende prestaties op non-actief gezet. Zijn rol werd overgenomen door ad-interim-coach Jan van den Akker. De 64-jarige Van den Akker is een bekende naam in het Delftse voetbal en hij moet DHL zien te behouden in de derde klasse. Ondanks de tegenvallende resultaten in de competitie is DHL er wel in geslaagd om de achtste finales van het bekertoernooi te behalen. In de vorige ronde hadden de groenwitten een helpende hand aangezien tegenstander ADO Den Haag (amateurs) zich terugtrok uit het bekertoernooi.

Rijnsburgse Boys heeft in het amateurbekertoernooi al jaren geen succes behaald en gezien de belangen in de competitie zal het toernooi ook dit jaar niet de hoogste prioriteit hebben. Opvallend is dat de geelzwarten al bijna vijf jaar niet meer in eigen huis hebben gespeeld in het bekertoernooi.
De laatste thuiswedstrijd vond opvallend genoeg plaats op dinsdagavond 11 september 2001, toen Warmunda in Rijnsburg met 5-0 werd verslagen. Deze datum staat voor velen in het hoofd gegrift en dat had natuurlijk niets met deze wedstrijd te maken… Daarna koppelde het bekerlot de geelzwarten alleen nog maar aan een uitwedstrijd (FC Lisse, Deltasport, Flakkee, Ter Leede, Delft en Capelle).

Ondanks dat Rijnsburgse Boys zaterdag een bekerwedstrijd speelt zal er veel aandacht uitgaan naar de uitslag van de competitiewedstrijd DOTO – Ter Leede. Iedereen die geelzwart een warm hart toedraagt zal puntverlies van DOTO hartstochtelijk toejuichen. En wie weet kan die mogelijke meevaller extra worden versterkt door een bekeroverwinning op DHL.

Clubgegevens DHL
Opgericht op 10 september 1915

Shirt: wit met links op de borst een clubembleem
Broek: groen
Kousen: groen/wit

Gemeentelijk sportpark Brasserskade
Brasserskade 216
2616 LA Delft

Telefoon: 015 – 2131572
Website: www.sv-dhl.nl/

Onderlinge resultaten:
Nooit eerder stonden Rijnsburgse Boys en DHL tegenover elkaar in het bekertoernooi.

Bekerwedstrijden DHL seizoen 2005-2006
1ste ronde: DHL – SVVSMC: 0-0 (DHL wint na strafschoppen)
2de ronde: niet bekend
3de ronde: ADO Den Haag (ama) – DHL: DHL door omdat ADO Den Haag zich terugtrok

Bekerwedstrijden Rijnsburgse Boys seizoen 2005-2006
1ste en 2de ronde vrij
3de ronde: VVSB – Rijnsburgse Boys: 1-4

Programma zaterdag 15 april 2006
Rijnsburgse Boys – DHL (aanvang: 14.30 uur)

Overige bekerwedstrijden achtste finales
DOTO – Concordia (17 april)
Voorschoten ’97 2 – VUC (15 april)
Tonegido/HB – FC Lisse (za) (15 april)
TOGR – Haaglandia (Haaglandia uit bekertoernooi gezet, TOGR geplaatst voor volgende ronde)
Scheveningen (za) – VVSB 2 (20 april)
Quick Boys 2 – Spijkenisse: 0-1
Noordwijk – Quick Boys: 0-3

Kwartfinales
Quick Boys – DOTO/Concordia
Scheveningen (za)/VVSB 2 – Spijkenisse
TOGR – Tonegido/HB/FC Lisse (za)
Rijnsburgse Boys/DHL – Voorschoten ’97 2/VUC

Halve finales zijn gepland voor 9 mei 2006. De finale is op 20 mei 2006 op het veld van Excelsior Maassluis.

Wedstrijdverslag Rijnsburgse Boys – DHL
Het verslag van de bekerwedstrijd Rijnsburgse Boys – DHL is zaterdagavond vanaf ongeveer 19.00 uur te lezen hier op de website.

Bronvermelding
Bron historische gegevens Rijnsburgse Boys en het bekervoetbal: Jubileumboek ’75 jaar Rijnsburgse Boys’ van de auteurs Kees van Delft, Henk Hogewoning, Bram van Zuijlen en Gerard van Zuijlen