outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – DETO Twenterand

 Twee clubs die snakken naar een overwinning treffen elkaar komende zaterdagmiddag op de Middelmors: Rijnsburgse Boys en DETO Twenterand.

Rijnsburgse Boys mag dan wel aanvoerder zijn van een imposant rijtje met clubs als IJsselmeervogels en Spakenburg, feit is wel dat dit het beruchte rechterrijtje betreft. De twee Spakenburgse clubs bevonden zich hier al langer, afgelopen weekend kwam Rijnsburgse Boys hier ook terecht na twee opeenvolgende nederlagen tegen Barendrecht en Kozakken Boys. De verhoudingen binnen de Topklasse lijken hiermee volledig op zijn kop te staan. Immers, vrijwel in alle voorspellingen kwamen deze drie clubs in de top-vier terecht. Omdat de puntenverschillen in het huidige stadium van de competitie nog redelijk te overzien zijn, betekent het ook dat in elke eerstvolgende wedstrijd de basis gelegd kan worden voor hernieuwd vertrouwen. De grote vraag is dan ook of de oproep van Niek Oosterlee om met z’n allen, dus zowel trainer als spelers, in de spiegel te kijken zijn uitwerking heeft gehad. Met inzet, strijd en fanatisme kan en zal de negatieve spiraal doorbroken moeten worden.

Tegenstander DETO Twenterand bevindt zich al veel langer in een negatieve spiraal. De debutant heeft de laatste vijf competitiewedstrijden verloren en is sinds de start van de competitie de hekkensluiter van de Topklasse. Alleen de doordeweekse wedstrijd tegen Spakenburg leverde een, toen nog verrassende, 1-4 overwinning op. Omdat zowel de eerste uit- als thuiswedstrijd ook werd verloren heeft de ploeg uit acht wedstrijden slechts drie punten bijeen gesprokkeld. Opvallend is wel dat in vijf wedstrijden slechts met één doelpunt verschil werd verloren. In alle wedstrijden bleken echter fouten fataal en die worden genadeloos afgestraft in de Topklasse. Daarnaast wordt de ploeg al geruime tijd achtervolgt door een blessurevirus.

De promotie van DETO was vorig seizoen een complete verrassing. WHC voerde vrijwel het gehele seizoen de ranglijst in de Hoofdklasse C aan maar in de directe duels en de cruciale, bloedstollende, beslissingswedstrijd sloeg de ploeg uit Vriezenveen toe. De promotie naar de Topklasse bracht de gemeente Twenterand op het idee om een overeenkomst met DETO aan te gaan. Bij de gemeentelijke herindeling in 2001 werden een aantal kernen, waaronder Vriezenveen, bijeengevoegd onder de naam Twenterand. Omdat deze naam (nog) niet erg bekend is, werd overeengekomen om tegen een vergoeding van 5.000 euro de gemeentenaam aan DETO toe te voegen.

Een promovendus heeft het voordeel dat spelers graag blijven. Zo ook bij DETO Twenterand waar de kern van de selectie bleef. Acht nieuwe spelers, waaronder vier met Topklasse-ervaring, moesten voor een kwaliteitsimpuls zorgen. Tot de selectie behoort ook de getuigend gelovige Sergio Babb. Door zijn toedoen en overtuiging stonden op het kampioensshirt de aansprekende logo’s ’No guts, no glory’ en de tekst ‘It’s all about Jesus’.     

Clubgegevens DETO Twenterand
(Door Eendracht Tot Overwinning)
Opgericht: 1 juli 1948

Shirt: rood
Broek: zwart
Kousen: zwart

DETO Twenterand
Schout Doddestraat 48
7671 GT  Vriezenveen
Telefoonnummer (0546) 56 18 77.
Website: http://www.deto.nl/

Wapenfeiten van DETO Twenterand van de laatste 9 seizoenen
2011 – 2012  Kampioen Hoofdklasse C (na beslissingswedstrijd tegen WHC; promotie naar Topklasse)
2010 – 2011   7e plaats Hoofdklasse C
2009 – 2010  2e plaats 1e klasse D (promotie naar Hoofdklasse)
2008 – 2009 2e plaats 1e klasse D
2007  – 2008  5e plaats 1e klasse D
2006 – 2007  8e plaats 1e klasse D
2005 – 2006  9e plaats 1e klasse D
2004 – 2005  7e plaats 1e klasse D
2003 – 2004  5e plaats 1e klasse D

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)
Rijnsburgse Boys en DETO Twenterand speelden in competitieverband nog nooit tegen elkaar.

Programma zaterdag 13 oktober 2012
Rijnsburgse Boys – DETO Twenterand (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden
Excelsior ’31 – Katwijk
FC Lisse – Capelle
GVVV – Genemuiden
HHC Hardenberg – Kozakken Boys
Jodan Boys – Spakenburg
Noordwijk – Barendrecht
IJsselmeervogels – Scheveningen

Stand Topklasse

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – DETO Twenterand is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.