Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – De Treffers


April is aangebroken en het vat aan herinneringen vult zich. Een hoogtepunt was de heenwedstrijd bij De Treffers. Een goed gevulde supportersbus, bestuurd door de zoon van Middelmors, Martin den Haan, ondernam de reis naar Groesbeek. En zij zagen zeker in de tweede helft een fel Rijnsburgse Boys, dat de fysiek sterke Groesbeekse aanval wist te weerstaan. Het was af en toe met hangen en wurgen, maar de wedstrijd werd goed uitgecounterd en uiteindelijk zat er nog meer in dan de 1-3 winst.
Die druilerige avond was het begin van een serie waarvan niemand kon bevroeden hoe goed die zou worden. Gelukkig hebben we de beelden nog. De supportersbus liep wel schade op, maar ons vlaggenschip niet. Het lijkt wel een eeuw terug en inmiddels staan de zaken er heel anders voor. Net zoals bij De Treffers, dat in een heftige strijd is verwikkeld om de nacompetitie, of erger, te ontlopen.

Finaleweken
Als er voor één team het gezegde ‘elke wedstrijd is een finale’ geldt, is het De Treffers. De beste club van Groesbeek draait een moeizaam seizoen, waarin het maar niet wegkomt van de rode streep. In de uitwedstrijd kreeg Rijnsburgse Boys te maken met een fysiek heel sterke ploeg, die leefde van inswingers van met name de hangend op links spelende Nick de Bondt. Die hoge ballen waren zeker in het begin van de wedstrijd levensgevaarlijk, totdat de Uien zich hierop instelden en hun duels begonnen te winnen. Met snelheid en wat Jongeneelen-brille kwamen we toen aan de goede kant van de score uit, maar makkelijk was het zeer zeker niet.
Om het tij te keren heeft De Treffers in de winter vijf nieuwe spelers bij elkaar gesprokkeld, waarvan met name Achilles ’29 het slachtoffer was. Dat verloor namelijk drie spelers aan de buren met het mooiere complex. Met wisselend succes. Tegelijkertijd draait de spelerscarrousel voor volgend seizoen op volle toeren. De Treffers ondervindt de gevolgen van het kapitaal uit Bunschoten-Spakenburg. Eef van Riel vertrekt naar IJsselmeervogels, Cedric Badjeck en Nick de Bondt gaan naar Spakenburg. Op paasmaandag behaalde De Treffers overigens in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd tegen Kozakken Boys een 1-1 gelijkspel, nota bene door een goal van doelman Niels Kornelis!
Pieters puzzel
Pieter Mulders is in de tweede competitiehelft niet te benijden. Zijn elftal heeft regelmatig mayonaise in de tank, terwijl er meer in zit. Het is een uitdagende klus om het ensemble in de komende weken op te laden. Want het verleden leert dat louter de eer niet de beste motivator is. Hoe dan ook: het behalen van een plaats in de top-zes is wat de Uien in de laatste acht wedstrijden beogen. Daarvoor zal het flink aan de bak moeten, vandaag tegen een opponent die móet.

Clubgegevens De Treffers
Oprichtingsdatum: 1 augustus 1919
Sportpark
Sportpark Zuid Nijerf 1
6562 KW Groesbeek
Website
www.detreffers.nl
Erelijst
Algemeen Amateurkampioen in 1991 en 1998
Algemeen kampioen zondagamateurs in 1988, 1991 en 1998
Kampioen Hoofklasse in 1981, 1986, 1988, 1990, 1991, 1998, 2005 en 2010
Winnaar districtsbeker KNVB in 1994 en 2013
Tenue
Shirt: rood-zwart verticaal gestreept
Broek: zwart
Kousen: rood
Trainer
Anton Janssen
Topscorer
Nick de Bondt met tien treffers
Wapenfeiten De Treffers in tweede divisie en topklasse zondag
2016 – 2017 4e plaats tweede divisie
2015 – 2016 4e plaats topklasse zo
2014 – 2015 4e plaats topklasse zo
2013 – 2014 11e plaats topklasse zo
2012 – 2013 3e plaats topklasse zo
2011 – 2012 4e plaats topklasse zo
2010 – 2011 5e plaats topklasse zo
Onderlinge resultaten
In het seizoen 2011-2012 speelden De Treffers en Rijnsburgse Boys tegen elkaar in de eerste ronde van de KNVB beker. De Treffers won in Groesbeek met 1-0.
Tweede divisie
2017-2018
Rijnsburgse Boys – De Treffers: ?-?
De Treffers – Rijnsburgse Boys: 1-3
Programma zaterdag 7 april 2018
Rijnsburgse Boys – De Treffers (15.30 uur)
Overige wedstrijden
Achilles ’29 – Koninklijke HFC
Barendrecht – GVVV
HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – FC Lisse
IJsselmeervogels – Katwijk
AFC – De Dijk (op 8 april)
FC Lienden – TEC (op 8 april)
Jong Sparta – VVSB (op 8 april)
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – De Treffers is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.