outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys

 Woensdag 1 december staat de derde ronde van de districtsbeker op het programma. Een bekertoernooi waar Rijnsburgse Boys de afgelopen jaren goede herinneringen aan over gehouden heeft. In de strijd zijn nog 41 teams waar er – na een extra tussenronde – straks voor 16 teams plaats is in de vierde ronde.

Tegenstander CVV Zwervers is terug te vinden als middenmoter in de 2e klasse D (zondag) waarbij het tot aan dit weekend 15 punten uit 10 wedstrijden wist te verzamelen. Voor de competitie ging de ploeg afgelopen zondag op bezoek bij PFC, de nummer 4 van de ranglijst, om met een 1-1 gelijkspel huiswaarts te keren. De club uit Capelle aan den IJssel hanteert het motto “De sportiefste vereniging met gevoel voor prestatie”. CVV Zwervers mag zich enerzijds wellicht als underdog bestempelen, anderzijds droomt het misschien wel stiekem van een vette kop bij Voetbal op zaterdag wanneer het een topklasser uit het toernooi weet te stoten. De tegenstander organiseert zoals het bij een echte bekerwedstrijd betaamt een supportersbus met bijbehorend arrangement. We heten ze graag van harte welkom op de Middelmors.

Komende woensdag dus geen warm en droog GelreDome – zoals onlangs bij die andere KNVB-beker – maar wanten en ijsmutsen mee naar de Middelmors. Want als er al gevoetbald kan worden dan is het in ieder geval koud. Het is de charme van een toernooi als dit. Rijnsburgse Boys – Rijnvogels leverde vorige jaar onder soortgelijke omstandigheden een hartverwarmende wedstrijd en gezellige voetbalavond op.

Bij Rijnsburgse Boys zullen een aantal geblesseerde spelers zeker niet in actie komen maar voor Danny van der Vijver is deze wedstrijd wellicht een mooie mogelijkheid weer wedstrijdritme op te doen na wekenlang blessureleed. Scheidsrechter bij deze bekerstrijd is de heer Prooi uit Hellevoetsluis.