outhands

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys

 De wijze van overwinteren kan bepalend zijn voor het vervolg van de competitie. Wat dat betreft is Rijnsburgse Boys uitstekend uit de winterslaap ontwaakt met een klinkende 4-0 overwinning op Excelsior ’31, de regerend kampioen van de Hoofdklasse C. CSV Apeldoorn, de tegenstander van komende zaterdag, ging met dezelfde doelcijfers onderuit in en tegen Capelle. Aangetekend moet worden dat Rijnsburgse Boys over een vrijwel complete selectie beschikte. Naast de aan zijn knie geopereerde, en zeer binnenkort revaliderende, Richal Leitoe was alleen Danny van der Vijver afwezig als gevolg van een, tijdens het trainingskamp in Gran Canaria, opgelopen blessure. CSV Apeldoorn daarentegen verscheen zwaar gehavend aan de start van de tweede competitiehelft. Vrijwel de gehele as van het elftal, doelman Peter Veeneman, het centrale duo Peter de Waal en Kees Kievit, middenvelders Marc Hoekstra en aanvoerder Jasper van Oorspronk en aanvaller Jaap de Brouwer ontbraken om uiteenlopende redenen in het elftal van trainer Bram van Aken. Tegen Capelle kwamen de Apeldoorners vooral fysiek te kort en werden, vooral in het begin, afgetroefd door de ‘power’ van de Capellenaren. Het is maar de vraag of Van Aken, die volgend seizoen zondaghoofdklasser Rheden onder zijn hoede heeft en bij CSV Apeldoorn wordt opgevolgd door niemand minder dan John van Loen, op de Middelmors weer kan beschikken over de afwezige basisspelers.

Op aanvaller Jaap de Brouwer na speelden de vijf overige afwezigen allen mee in de heenwedstrijd op dinsdagavond 31 augustus. CSV Apeldoorn was op dat moment, na twee competitieronden, nog puntloos en had zelfs nog niet gescoord. De ongeschreven voetbalwet over het missen van kansen bezorgde de Rijnsburgers op de bewuste zomeravond een ongelofelijke kater. Deze wet zegt dat wanneer je zelf de kansen niet benut de tegenstander het dan wel doet. En dat gebeurde dus ook. In de tweede helft lukte het Rijnsburgse Boys niet om, ondanks twaalf enorme kansen en grote mogelijkheden, de 1-2 ruststand naar een comfortabeler 1-3 voorsprong uit te bouwen. Een gestopte penalty van Peter Freke bleek het breekpunt en de Apeldoorners roken bloed. Tien minuten voor het einde viel de luid bejubelde 2-2 en die klap kwamen de Rijnsburgers niet meer te boven. Volledig gedesillusioneerd stapten de mannen van Niek Oosterlee van het veld in de wetenschap dat er, onnodig, twee kostbare punten waren verspeeld. Gezonde revanchegevoelens zullen zaterdag ongetwijfeld meespelen in het Rijnsburgse kamp dat in de strijd om de allereerste titel in de Topklasse geen punten (meer) mag verspelen tegen clubs die de punten bij elkaar moeten sprokkelen .

CSV Apeldoorn staat echter vooralsnog boven de rode streep. CSV Apeldoorn was één van de verrassingen in de Topklasse. De ploeg was immers vorig seizoen, na vijf jaar in de eerste klasse te hebben gespeeld, debutant in de hoofdklasse C. Maar met een keurige derde plaats plaatste de ploeg zich wel direct voor de Topklasse. Velen bestempelden de ploeg als een zekere degradant. Dat beeld werd na een redelijke start nog eens bevestigd door een 7-0-nederlaag tegen Spakenburg. Maar in de laatste vier duels voor de winterstop bleef de ploeg ongeslagen. Bovendien deed het één ding erg goed: winnen van directe concurrenten FC Lisse, ARC en Hoek. Ook werd er her en der verrassend een gelijkspelletje neergezet. Enig fortuin kan de ploeg niet worden ontzegd, want tegen FC Lisse werd in blessuretijd gescoord (2-1), tegen ARC werd in de slotfase een 2-3-achterstand omgebogen naar winst (4-3) en tegen Harkemase Boys volgde hetzelfde verhaal (1-2 werd in de 89e en 90e minuut omgedraaid naar 3-2). Het mag duidelijk zijn: Rijnsburgse Boys is gewaarschuwd om de volle 90 minuten (en de blessuretijd) bij de les te blijven!


Selectie Apeldoorn

Clubgegevens CSV Apeldoorn

Opgericht: 1 juni 1946

Erelijst: Alleen kampioenschappen in de 1e, 2e, 3e en 4e klasse

Shirt: rood met gele verticale baan
Broek: wit
Kousen: geel-rode horizontale streep

Sportpark Orderbos
Orderbos 5
7313 HN Apeldoorn
Telefoon: 055-3552489
Website: www.csvapeldoorn.nl/

Wapenfeiten van CSV Apeldoorn van de laatste 10 seizoenen
2009 – 2010 3e plaats Hoofdklasse C
2008 – 2009 Kampioen 1e klasse D
2007 – 2008  2e plaats 1e klasse D
2006 – 2007 4e plaats 1e klasse D
2005 – 2006 3e plaats 1e klasse D
2004 – 2005 8e plaats 1e klasse D
2003 – 2004  13e plaats Hoofdklasse C (degradatie)
2002 – 2003  10e plaats Hoofdklasse C
2001 – 2002  2e plaats 1e klasse D

Onderlinge resultaten in competitieverband (statistieken)
Seizoen 2010-2011: CSV Apeldoorn – Rijnsburgse Boys: 2-2 Rijnsburgse Boys – CSV Apeldoorn: ?-?

Stand Topklasse Zaterdag

Programma zaterdag 22 januari:
Rijnsburgse Boys – CSV Apeldoorn (aanvang: 14.30 uur)

Overige wedstrijden:
ARC – Katwijk
Barendrecht – Spakenburg
FC Lisse – SC Genemuiden
Flevo Boys E. – Harkemase Boys
HHC Hardenberg – Excelsior ’31
Hoek – Capelle
IJsselmeervogels – Sparta Nijkerk

Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Voor informatie over verslaggeving op Radio en TV verwijzen wij u naar deze pagina.

Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – CSV Apeldoorn is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.