Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Capelle


Wat gaat een seizoen toch snel. Een seizoen met legio enerverende momenten, een stroef begin, een berg goals voor én tegen en een sprint na de winterstop gaat – regulier – eindigen aanstaande zaterdag 13 mei. De tegenstander is Capelle, dat veilig is en zonder enige druk naar Middelmors komt.
Rijnsburgse Boys deed afgelopen weekend uitstekende zaken tegen FC Rijnvogels. Niet alleen de eigen 4-1 winst maar ook de uitslagen op de andere velden waren uiterst gunstig. Het zorgt ervoor dat de Uien zeer waarschijnlijk aan één punt genoeg hebben om de nacompetitie te halen, dit omdat het doelsaldo ten opzichte van concurrent Scheveningen veel gunstiger is: ten opzichte van de Scheveningers staat Rijnsburgse Boys met twee punten voorsprong dertien goals in de plus. Wil DVS ’33 de periode nog winnen en Rijnsburgse Boys de voet dwars zetten, dan moet IJsselmeervogels verliezen en moeten de Ermeloërs zeven goals goed maken op de Vogels, uitgerekend tegen Scheveningen. Kortom, het punt moet binnengesleept worden. De ploeg van Pieter Mulders kennende is niet een gelijkspel, maar zijn een attractieve wedstrijd én drie punten het doel.

Foto: Hans Heemskerk


Wintersprint
Capelle heeft het derdedivisieschap veiliggesteld door een uitstekende serie in januari en februari. Zeven wedstrijden lang waren de Slot-bewoners onverslaanbaar, een serie die begon uitgerekend na de nederlaag thuis tegen Rijnsburgse Boys, op 10 december. ODIN ’59, Scheveningen, DVS ’33, VVOG en FC Rijnvogels werden toen door het elftal van trainer Winand van Loon aan de zegekar gebonden.
De wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys begon overigens gunstig voor Capelle. Marvin van der Made opende al na zes minuten de score en het leek een mooie middag voor Capelle te worden. Na rust stelden de Uien orde op zaken. Het werd uiteindelijk een gemakkelijke 1-4 overwinning en tevens voor Rijnsburgse Boys een afrekening met een heel moeizame uitserie.
Toetje
Als Rijnsburgse Boys de nacompetitie haalt, dan begint die barrage al heel snel.  Rijnsburgse Boys zal dan op woensdag 17 mei thuis spelen tegen Westlandia. De uitwedstrijd volgt op zaterdag 20 mei. Mocht deze serie gewonnen worden, dan volgt weer een woensdag/zaterdagsessie gelijk daaropvolgend. Zo ver is het nog niet, al kunnen de Uien de nacompetitie inmiddels ruiken. Voor een ambitieuze club als Rijnsburgse Boys, in een seizoen dat gerust een nieuw begin kan worden genoemd, zou het halen van de nacompetitie een verkapte prijs zijn. Het is in ieder geval een beloning voor een zeer doelpuntrijk seizoen, waarin de geelzwarte supporters verwend zijn met heel veel goals. Om de volgende stap te maken, moet gepresteerd worden tegen Capelle.
Bijzonder is dat de wedstrijd onder leiding staat van een dame. Shona Shukrula uit Alkmaar ziet elf hoofdklasse-optredens dit seizoen beloond met haar eerste derdedivisiewedstrijd op ons prachtige sportpark Middelmors. Ze wordt hierbij geassisteerd door twee vrouwelijke assistenten en ook dat is een primeur!

Foto: Hans Heemskerk


Clubgegevens Capelle
Opgericht op 20 februari 1930
Complex
Sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel
Tenue
Shirt: groen
Broek: zwart
Kousen: zwart
Trainer
Winand van Loon
Erelijst
Winnaar districtsbeker (West II): 2013 en 2014
Wapenfeiten Capelle in topklasse
2015-2016: 11e plaats
2014-2015: 8e plaats
2013-2014: 12e plaats
2012-2013: 7e plaats
2011-2012: 10e plaats
2010-2011: 6e plaats
Totaalscore 2010-2017
13 wedstrijden
8 overwinningen
4 gelijke spelen
1 nederlaag
32 doelpunten voor en 16 doelpunten tegen
Totaalscore topklasse in Rijnsburg
6 wedstrijden
4 overwinningen
2 gelijke spelen
0 nederlagen
15 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen
Programma zaterdag 13 mei 2017
Rijnsburgse Boys – Capelle (aanvang 15.00 uur)
Overige wedstrijden:
DVS 33 Ermelo – Scheveningen
Odin 59 – sv Huizen
Quick Boys – IJsselmeervogels
ASWH – Jong Almere City FC
SteDoCo – VVOG
Jong FC Groningen – FC Lisse
Jong FC Volendam – ONS Boso Sneek
Harkemase Boys – Rijnvogels
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Capelle is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB TV.